Samsung geeft een niet zo subtiele hint over aankondiging vouwbare telefoon

Samsung geeft een niet zo subtiele hint over aankondiging vouwbare telefoon

Samsungs vouwbare telefoon

De berichtgeving over een vouwbare smartphone van smartphonefabrikant Samsung dateert al van al jaren terug. Pas dit jaar lijken de aanwijzingen op de lancering ervan sterker te worden, vooral ook omdat Samsung diverse hints heeft gegeven. Het bedrijf bracht via een tweet al deze tekst naar buiten: 'Kruispunt tussen heden en toekomst.' Deze tekst werd begeleid door een animatie van een toestel dat zich openvouwt. Men verwachtte dat tijdens het komende Samsung Developer-evenement op 7 en 8 november meer over deze nieuwe techniek onthuld zou gaan worden.

Samsung Mobile geeft nu een nieuwe hint op zijn Facebookpagina. De profielfoto is aangepast met onderstaande afbeelding en dat aan de vooravond van het Samsung Developer-evenement. Op de nieuwe profielfoto zien we overduidelijk een vouwbaar mechanisme.

Samsung vouwbare telefoon

Samsung is overigens niet de enige fabrikant die werkt aan deze techniek. Huawei heeft al bevestigd bezig te zijn met zijn eerste opvouwbare telefoon met 5G-ondersteuning die medio 2019 zal worden gepresenteerd. LG heeft ook al patenten met daarin een vouwbaar scherm laten registreren. Ondertussen is het bedrijf Royole al deze smartphonegiganten te snel af. Dit bedrijf heeft vorige week zijn eerste smartphone/tablet met een vouwbaar scherm gepresenteerd. Dit is de FlexPai en dit toestel is nu al te bestellen via de Chinese website van Royole maar dan werkt hij alleen nog maar met Chinese providers. Men verwacht in 2019 pas op grotere schaal de eerste smartphones met vouwbare schermen te gaan zien.

Androidworld is ook aanwezig op het Samsung Developer-evenement op 7 en 8 november. Zodra er meer bekend is, lees je dat hier.

Samsung Galaxy Fold
4380 mAh
7.3 inch - 1536 bij 2152 px
512 GB
Qualco SDM855 Snapdragon 855

Meer info

Samsung Galaxy Fold
4380 mAh
7.3 inch - 1536 bij 2152 px
512 GB
Qualco SDM855 Snapdragon 855

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties