Netflix verlaagt zijn prijzen in deze landen

Netflix verlaagt zijn prijzen in deze landen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Veel streamingdiensten hebben onlangs een prijsverhoging doorgevoerd, maar het kan ook anders. Dat bewijst Netflix met een verlaging van zijn abonnementsprijzen in meer dan 30 landen.

Netflix prijsverlaging

Netflix werkt met man en macht aan het behoud van zijn abonnees. Zo heeft de streamingdienst een goedkoper abonnement met reclame aangekondigd, maar aan de andere kant gaat het bedrijf het delen van accounts met mensen buiten het gezin dit jaar aanpakken. Volgens The Wall Street Journal heeft Netflix woensdag een prijsverlaging doorgevoerd. De prijsverlaging wordt doorgevoerd in 30 landen in Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Aandeelhouders waren niet blij met deze beslissing. Het aandeel daalde donderdag bijna vijf procent.

Bron afbeelding: Ampere Analysis

Bron afbeelding: Ampere Analysis

De nieuwe prijzen gelden in deze landen voor het Basic-, Standard- en Premium-abonnement en de kortingen variëren van 13 tot 60 procent. Voor sommige abonnementen is dat dus meer dan een halvering. Onderzoeksbureau Ampere Analysis geeft aan dat meer dan 10 miljoen van de ruim 230 miljoen Netlix-abonnees een prijsverlaging krijgen. Netflix biedt in Nederland abonnementen aan van € 7,99, € 11,99 en € 15,99 per maand. Deze tarieven gelden sinds oktober 2021. Het goedkopere abonnement met reclame is hier nog niet beschikbaar. Ons land staat ook niet in het overzicht met prijsverlagingen.

Netflix wist in het vierde kwartaal ongeveer 7,6 miljoen abonnees binnen te halen nadat het in de eerste helft van 2022 heel veel abonnees had verloren aan onder andere Paramount+ en Disney+.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Netflix? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk