Netflix experimenteert ook in Nederland met hogere prijzen

Netflix experimenteert ook in Nederland met hogere prijzen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Netflix test met hogere prijzen

Netflix heeft in januari in de Verenigde Staten de prijzen van zijn verschillende maandelijkse streamingabonnementen met 13 tot 18 procent verhoogd. Dit was de grootse verhoging sinds de oprichting van Netflix, zo'n 12 jaar geleden. Beveiligingsexpert Gert van Dijk heeft nu twee screenshots getweet waarin verschillende tarieven voor hetzelfde Premium-abonnement in de Firefox-browser en Google Chrome-browser worden getoond.

Hieruit blijkt dus dat Netflix verschillende tarieven aan mogelijke nieuwe klanten toont om uit te zoeken welke tarieven zij de abonnementen waard vinden. Sommige Netflix-gebruikers in Italië kregen begin deze maand op een gelijkwaardige manier hogere abonnementsprijzen voorgeschoteld. Netflix gaf toen aan dat de test slechts een mogelijkheid is om beter te begrijpen hoe de steamingdienst door leden gewaardeerd wordt. Als je eenmaal een nieuw abonnement afsluit, geeft Netflix alsnog aan dat het Premium-abonnement 'gewoon' 13,99 kost en geen 15,99 euro.

Prijsverhoging Netflix

Gevolgen van hogere prijzen 

Amerikanen bleken niet erg onder de indruk van de prijsverhoging, zo bleek uit een enquête gehouden onder 607 willekeurige huidige Amerikaanse Netflix-abonnees: ongeveer 60% van de deelnemers gaf aan geen stappen te ondernemen na de prijsverhoging. Als we dezelfde prijsverhoging in de Verenigde Staten zouden toepassen op de prijs in Nederland dan zouden de tarieven er zo gaan uitzien:

> Het 'Basic'-abonnement (standaardkwaliteit en tegelijk kijken op 1 scherm) wordt van 7,99 euro per maand verhoogd naar 8,99 euro per maand

> Het 'Standaard'-abonnement (HD-kwaliteit en tegelijk kijken op 2 schermen) wordt van 10,99 euro verhoogd tot 12,99 euro per maand

> Het 'Premium'-abonnement (4K-kwaliteit en tegelijk kijken op 4 schermen) wordt van 13,99 euro verhoogd naar 15,99 euro per maand

Uit onze AW Poll over een eventuele prijsverhoging van 2 euro op Netflix-abonnementen in Nederland bleek dat de helft (47%) gewoon hun abonnement blijft behouden. Een toch wel groot deel van 33% vind 2 euro echt teveel en zou hun abonnement stopzetten. Hoe denken jullie er nu over? Laat het in de reacties weten.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk