Netflix gaat zelf series en films downloaden met 'Downloads voor jou'

Netflix gaat zelf series en films downloaden met 'Downloads voor jou'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix heeft 'Downloads voor jou' uitgerold: een functie waarmee de streamingdienst zelf automatisch series voor je downloadt op basis van wat jij interessant vindt. De functie was twee jaar geleden voor een kleine testgroep beschikbaar, maar nu kan iedereen ermee aan de slag.

Update 26/02/2021: Twee jaar geleden kregen we 'Downloads voor jou' te zien op een van onze testtoestellen, maar nu wordt de functie breed uitgerold. We hebben het artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Netflix 'Downloads voor jou'

Netflix heeft een slimme, nieuwe functie uitgerold in zijn app genaamd 'Downloads voor jou'. Netflix gaat zelf bepalen welke films en series voor jou interessant zijn, en vervolgens worden die automatisch op je telefoon gedownload. De app gebruikt daarvoor zijn algoritmes waarmee het content matcht met jouw persoonlijke smaak. De bedoeling is dat je zo altijd wat hebt om te kijken voor onderweg in de trein of op plaatsen waar je geen stabiele verbinding hebt.

Zodra je naar het 'Downloads'-tabblad gaat onderaan, word je door Netflix verzocht om de nieuwe functie te proberen. De app vraagt je toestemming om de functie in te stellen en vervolgens kan je aangeven hoeveel van gigabytes van je opslagcapaciteit je wil spenderen aan 'Downloads voor jou'.

Screenshots van de functie

Je ziet ook in één keer hoeveel uren aan films en series je zal kunnen bekijken in ruil voor je ingestelde hoeveelheid opslag. Onderaan zie je verder de resterende capaciteit op je telefoon. Het is belangrijk om te melden dat downloaden alleen gebeurt als je verbonden bent met wifi, want anders zou je kostbare gigabytes spenderen aan het downloaden van content die je misschien niet eens gaat bekijken.

'Downloads' en 'Afspeelspecificaties'

Vervolgens verschijnen downloads van aanbevolen films en series vanzelf in je 'Downloads'-tabblad, dat een compleet nieuwe interface heeft gekregen. Je ziet nu grotere kaarten met een grote afbeelding en meteen een korte samenvatting van een aflevering of film. De nieuwe functie maakt deel uit van Netflix' 'Smart Downloads'. Die verwijdert automatisch afleveringen die je hebt bekeken van je telefoon om automatisch volgende afleveringen van series te downloaden. Netflix wil op die manier het bingewatchen nog eenvoudiger maken.

Gerelateerde artikelen

Screenshots van de functie

Als laatste is er een nieuwe functie in de instellingen van Netflix genaamd 'Afspeelspecificaties'. De app toont je daar de maximale specificaties waarin je content zal kunnen kijken op het scherm van je telefoon. Je ziet de resolutie van je scherm en ook eventuele HDR-compatibiliteit.

Beschikbaarheid

Downloads voor jou hebben wee twee jaar geleden gespot in Netflix op een van onze telefoons. De feature wordt nu uitgerold voor een grotere groep gebruikers. Zie jij 'Downloads voor jou' al in Netflix en wat denk je van de content die Netflix voor je downloadt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk