Netflix maakt het makkelijker om je gegevens over te zetten naar een nieuw abonnement

Netflix maakt het makkelijker om je gegevens over te zetten naar een nieuw abonnement

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Netflix heeft de functie Transfer Profile aangekondigd. Hiermee kunnen Netflix-abonnees hun (kijk)gegevens overzetten naar een nieuw account.

Netflix Transfer Profile

Netflix verliest abonnees en doet er van alles aan om de winst weer een duwtje in de rug te geven. Vorige maand kondigde het bedrijf een goedkoper abonnement aan met reclame. Met de nieuwe Transfer Profile wil de streamingdienst het voor bestaande abonnees makkelijk maken om hun gegevens over te zetten naar een nieuw account. Netflix doelt dan onder andere op stelletjes die uit elkaar gaan en gebruik maakten van een gezamenlijk account. Of jongeren die het huis uit gaan om op kamers te gaan. De functie zorgt ervoor dat deze mensen hun gepersonaliseerde aanbevelingen, kijkgeschiedenis, Mijn lijst, opgeslagen games en andere instellingen makkelijk kunnen overzetten naar een nieuw abonnement.

Gerelateerde artikelen

Uiteraard komt Transfer Profile ook erg goed van pas als Netflix het account delen gaat aanpakken. Dit wordt momenteel gedoogd maar uit de vele testen die Netflix doet, blijkt dat daar toch wel een einde aan gaat komen. Onlangs kondigde Netflix een proef aan waarbij je in sommige landen voor een meerprijs een extra huis aan je account kunt toevoegen en daar dan op alle apparaten kunt streamen. Netflix rept hier niet over in zijn aankondiging.

Transfer Profile wordt geleidelijk uitgerold en abonnees krijgen een e-mail van Netflix zodra de functie voor hen beschikbaar is. De functie is dan te vinden in je account en kan daar ook weer uitgezet worden. Wat denk jij van de functie? Ga je het gebruiken als het account delen wordt aangepakt? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Netflix? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Zo ziet Netflix Transfer Profile eruit

Zo ziet Netflix Transfer Profile eruit

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk