Google One in Nederland: dit moet je weten

Google One in Nederland: dit moet je weten

Google One

Google One is nu ook in Nederland actief. Het is de nieuwe naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij bestanden op de cloud zetten of foto's in de volledige kwaliteit laten opslaan in Google Foto's. Sinds kort kan je zelfs je back-ups van WhatsApp via Drive laten gebeuren, al zijn je chats dan niet meer versleuteld.

De nieuwe Google One-merknaam werd in mei van 2018 al aangekondigd, en de naam werd vanaf het najaar actief in de Verenigde Staten. Toen was al duidelijk dat de dienst dit jaar naar Nederland kwam, maar het was nog maar de vraag wanneer dat precies zou zijn. Sander kreeg recent een mailtje waarin Google hem laat weten dat zijn betaalde Drive-opslag voortaan deel zal uitmaken van Google One.

Wat kun je met Google One?

Met Google One kun je onder andere het volgende:

> meer opslagruimte gebruiken in Google Drive, Gmail en Google Foto's
> bellen of chatten met experts die vragen over Google-producten en -services kunnen beantwoorden
> extra voordelen benutten om meer uit Google te halen
> je lidmaatschap delen met maar liefst vijf gezinsleden

Je kan dus ook rechtstreeks contact opnemen 24/7 met Google-medewerkers die je alle technische ondersteuning bieden die je nodig hebt. Dat geldt voor alle Google-diensten, want je kan even goed een vraag stellen over de offline modus in Gmail of de manier waarop reclame werkt in YouTube.

Screenshot van Google One

Het Google One-lidmaatschap vervangt je huidige abonnement. Het wordt dus niet aan je huidige abonnement toegevoegd. Eventuele opslagruimte die je hebt ontvangen als onderdeel van een promotie kun je gewoon houden.

Opslagruimte delen met je gezin

Daarnaast kun je ervoor kiezen om je opslagruimte te delen met de leden van je gezinsgroep op Google. Elk gezinslid krijgt 15 GB standaard opslagruimte:

> De standaard opslagruimte is gereserveerd voor elk gezinslid
> Je bestanden tellen eerst mee voor je standaard opslagruimte voordat ze meetellen voor de beschikbare gedeelde opslagruimte

Je gezinsleden kunnen zoveel van de beschikbare gedeelde opslagruimte gebruiken als ze willen.

Screenshot van Google One

Een voordeel claimen

Google One geeft je tevens toegang tot extra voordelen van Google. Wil je meldingen over nieuwe voordelen ontvangen, ga dan naar je instellingen en schakel de optie E-mailupdates ontvangen in. Deze voordelen kun je delen met de leden van je gezinsgroep op Google.

Screenshot van Google One

Welke bestanden nemen ruimte in beslag?

Hieronder vind je een overzicht van bestanden die meetellen mee voor je opslagruimte.

Google Drive

> De meeste bestanden in de map 'Mijn Drive', waaronder pdf's, afbeeldingen en video's.> Items in je prullenbak
> Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Sites nemen geen opslagruimte in

Gmail

> Berichten en bijlagen, inclusief items in de mappen Spam en Prullenbak

Google Foto's

> Foto's en video's die zijn opgeslagen in 'Oorspronkelijke kwaliteit'.

Als je geen opslagruimte meer hebt, blijven je bestanden veilig opgeslagen, maar je kunt geen nieuwe bestanden meer opslaan. In het geval van Google Drive kun je geen nieuwe bestanden meer synchroniseren of uploaden. De synchronisatie tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive wordt stopgezet. Je kunt nog wel Google-documenten maken omdat deze geen opslagruimte in beslag nemen. Als je foto's in oorspronkelijke kwaliteit opslaat in Google Foto's en geen opslagruimte meer hebt, krijg je de vraag of je meer opslagruimte wilt kopen, je foto's in hoge kwaliteit (lagere resolutie) wilt opslaan of de back-upfunctie wilt uitschakelen. Bij Gmail kun je in het geval van onvoldoende opslag geen berichten meer ontvangen, deze worden naar de afzenders teruggestuurd.

Screenshot van Google One

Prijzen

Google One bevat verschillende opslagformules die als uitbreiding dienen ten opzichte van de gratis 15 GB aan opslag. De 100 GB formule heb je voor 1,99 euro per maand en daarnaast komt een nieuwe mogelijkheid van 200 GB voor 2,99 euro per maand. De geluksvogels zijn de abonnees die de formule van 1 terabyte hadden voor 9,99 euro per maand, want die Drive-opslag wordt voor dezelfde prijs verdubbeld tot 2 TB.

Screenshot van Google One

Google One beschikbaarheid

In de mail van Sander staat vermeldt dat hij de komende weken meer informatie krijgt over Google One. Als je nu de prijzenpagina in Drive opent, stuit je op bovenstaande Google One-pagina die stelt dat de dienst binnenkort beschikbaar is. Wanneer dat precies het geval zal zijn, is nog niet duidelijk.

*Update 10-01-2019: We hebben een aantal tips binnen gekregen over de uitrol van Google One in Nederland en België. Ook op de redactie zijn de eerste betaalde abonnementen overgezet naar Google One.

*Update 12-01-2019: De app om Google One te beheren is nu ook beschikbaar.

Screenshot van Google One

Google One
Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

Meer info

Lees meer over:
Google One

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties