WhatsApp-back-ups worden niet langer meegeteld voor de opslaglimiet van Google Drive [update]

WhatsApp-back-ups worden niet langer meegeteld voor de opslaglimiet van Google Drive [update]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Automatische back-ups van WhatsApp

Sinds 2015 is het mogelijk om automatische back-ups van je chatgesprekken, foto's en video's via Google Drive te maken. Dat komt uitermate van pas als je smartphone is gestolen of van smartphone wisselt. Er wordt namelijk automatisch een cloud-back-up in Google Drive gemaakt als je deze mogelijkheid hebt ingeschakeld. Deze back-up kun je dan ook eenvoudig weer herstellen op je nieuwe smartphone.

Standaard heb je altijd 15 GB aan gratis opslag in Google Drive. Deze opslagruimte wordt onder andere gedeeld wordt met bijvoorbeeld Gmail en Google Foto's. De WhatsApp-back-ups nemen, afhankelijk van de grootte van het bestand, uiteraard ook opslagruimte in. Dankzij een nieuwe overeenkomst tussenbeide komt hier nu verandering in, zo blijkt uit een e-mail die we van een Androidworld-lezer toegestuurd hebben gekregen.

Op de redactie is deze e-mail nog bij niemand binnengekomen. We hebben daarom Google Nederland om opheldering gevraagd en passen het artikel aan zodra er een officieel bericht is.

Overeenkomst WhatsApp en Google 

De e-mail geeft aan dat vanwege een nieuwe overeenkomst tussen WhatsApp en Google worden WhatsApp-back-ups niet langer meegeteld voor de opslaglimiet van Google Drive. WhatsApp-back-ups die al meer dan een jaar niet zijn geüpdatet, worden automatisch uit de Drive-opslag verwijderd.

Dit beleid zou vanaf 12 november 2018 van kracht voor alle gebruikers zijn. Sommige gebruikers kunnen vóór die datum al iets merken van dit voordeel voor hun opslagquotum. Google raadt gebruikers aan vóór 12 november 2018 handmatig een back-up van WhatsApp te maken om verlies van back-ups te voorkomen.

De aanbevolen acties in de e-mail zijn:

1. Controleer of er een back-up is gemaakt van uw huidige WhatsApp-client voor Android.
2. Als u bestaande back-ups wilt vernieuwen, moet u vóór 30 oktober 2018 handmatig een back-up maken van uw WhatsApp-client.

WhatsApp Drive screenshot

*Update 15-08: Google Nederland heeft zojuist aan ons bevestigd dat de email op waarheid berust.

Google Drive

Google Drive

Google Drive is de clouddienst van Google. Je kan er je media en bestanden opslaan zonder dat ze op een fysieke opslag zoals een harde schijf staan. Google Drive is ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk