Dit is wanneer Samsung Galaxy A51 de Android 12-update van One UI krijgt

Dit is wanneer Samsung Galaxy A51 de Android 12-update van One UI krijgt

Mensen met een Samsung Galaxy S21 kregen deze week een flinke update: namelijk de stabiele versie van One UI 4.0. Dat is de Samsung-schil gebaseerd op Android 12. De Koreaanse leverancier heeft het snel voor elkaar gekregen om zijn schil aan Google’s nieuwe Android-versie aan te passen. Hoe zit dat met Samsung Galaxy A51?

Android 12 op Galaxy A51

Het is positief dat Samsung al zo snel is, maar het wekt ook verwachtingen: wanneer zijn alle andere toestellen die Android 12 krijgen aan de beurt? Sammobile schrijft dat Samsung Galaxy A51-bezitters nog even moeten wachten. De verwachting is dat de Android 12-update voor die smartphones pas in april 2022 volgt, dus over een half jaar.

Het toestel verscheen in december 2019 met Android 10 en One UI 2, maar kreeg pas begin dit jaar de upgrade naar Android 11 en One UI 3.1 Het was dus al te verwachten dat dit toestel niet één van de eersten zou zijn die de sprong naar Google’s gloednieuwe Android 12 zou maken. Het blijkt uit gelekte informatie van Twitteraar FrontTron, al waarschuwt die wel terecht dat het nog wel kan veranderen.

Samsung is misschien eerder

Er is dus alsnog hoop dat Android 12 eerder zijn opwachting maakt op Galaxy A51, zeker omdat de S21 ook zo snel al aan de beurt was. Ook moeten we erbij vermelden dat het niet om alle Galaxy A51’s gaat: niet allemaal worden ze direct op hetzelfde moment geüpdate, al is de standaard internationale variant die wij veelal in Nederland en België zien waarschijnlijk wel één van de eersten, waarna de speciale provider-edities volgen. In de Verenigde Staten kregen toestellen van die laatste categorie pas vier maanden na de internationale versie de update.

Nieuwsgierig wat je allemaal kan verwachten van Android 12? Lees dan onze verzamelpagina met alles over Android 12.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties