Samsung Galaxy Note 8 en LG V30 kunnen vanaf nu HDR afspelen in Netflix

Samsung Galaxy Note 8 en LG V30 kunnen vanaf nu HDR afspelen in Netflix

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Streamen in HDR

Om series of films van Netflix in HDR-kwaliteit op een smartphone te kunnen bekijken, heb je een aantal zaken nodig. Allereerst heb je natuurlijk een smartphone nodig die dit ondersteunt. Op de LG G6, Sony Xperia XZ Premium en de Sony Xperia XZ1 is het al mogelijk om om Netflix-content in HDR te bekijken, en nu zijn daar twee nieuwe vlaggenschepen aan toegevoegd: de LG V30 en de Samsung Galaxy Note 8. Grote afwezigen zijn hier de Galaxy S8 en S8+.

Deze toestellen kunnen dus overweg met een van de HDR-standaarden die er momenteel zijn: Dolby Vision voor de LG G6 en UltraHD Premium voor de overige toestellen. HDR staat voor High Dynamic Range en zorgt ervoor dat donkere en lichte delen op je scherm beter zichtbaar zijn, zodat je een natuurlijker beeld krijgt.

App en abonnement

Naast de ondersteunde hardware voor het streamen in HDR-kwaliteit, is de versie 5.0 van de Netflix-app ook een vereiste. Daarnaast moet je beschikken over een premium-abonnement bij Netflix van €11,99 per maand. Bij dit abonnement kun je Netflixen op 4 schermen en naast HD ook Ultra HD-content streamen. Dan zul je nog de streamingskwaliteit op 'hoog' moeten zetten, en vervolgens moeten beschikken over een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabits per seconde of hoger. Dan kun je achterover leunen om HDR-series en -films op je smartphone te bekijken.

Met de toevoeging van nieuwe toestellen wordt HDR-ondersteuning langzaam verder uitgebreid. Helaas zorgen de verschillende standaarden niet voor een snellere uitrol van deze techniek. HDR-content op televisies bekijken, is al geruime tijd mogelijk.

Via: Netflix

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk