5 tips en tricks voor Android Wear 2.0

5 tips en tricks voor Android Wear 2.0

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Android Wear 2.0

Android Wear heeft met versie 2.0 de grootste update uit zijn historie ontvangen. Zo kunnen er apps zelfstandig op het horloge draaien, kan je complicaties samenstellen op watchfaces, en is de interface een stuk mooier gemaakt voor ronde horloges. Android Wear 2.0 is nu uitgerold naar diverse horloges zoals de Huawei Watch, Moto 360 (2015) en diverse LG horloges. De hoogste tijd om 5 tips en tricks op een rijtje te zetten.

1. Meldingen op volledig scherm

De manier waarop je meldingen ontvangt met Android Wear 2.0 is anders dan bij Android Wear versie 1.5 het geval was. Hierop werd er permanent onderaan in beeld weergeven van wie je een melding had. Met Android Wear 2.0 kan dit niet meer, en moet je een keuze maken. Je kan meldingen op volledig scherm ontvangen en daar blijven ze staan, totdat jij ze wegswiped. De andere optie is om 5 seconden lang een klein rond pop-upje naar boven te laten komen, die vanzelf weer verdwijnt. Je kan deze keuze maken via Instellingen > Meldingen > Meldingsvoorbeeld.

2. Pin apps bovenaan het menu

Met het nieuwe app-menu kan je veel sneller apps zoeken, zonder dat je vinger in de weg zit tijdens het scrollen. Zeker op ronde schermen is dit erg handig. Gebruik je apps regelmatig, dan hoef je niet helemaal naar beneden te swipen om bijvoorbeeld het weer te openen. Houd de app die je bovenaan het menu wilt pinnen ingedrukt, en de app zal naar boven verschuiven. Er zal een klein sterretje bij het icoontje van de app verschijnen zodat je weet dat de app gepinned is. Door de app weer ingedrukt te houden kan je hem ook weer losmaken en hem op zijn oude plek in het menu zetten.

3. Bepaal welke meldingen binnenkomen

De niet storen modus (do not disturb) van Android zelf kennen we allemaal. Sinds Android Wear 2.0 is de niet storen modus losgekoppeld van de instellingen van je telefoon. Niet storen kan je aanzetten door van boven naar beneden te swipen en op het stopteken met streep erdoor te drukken.

Je kan nu op je horloge instellen waarvoor je wel of niet gestoord wilt worden als de niet storen modus ingeschakeld is. Dit kan via Instellingen > Meldingen > Niet storen, tenzij... waarbij je kan zeggen welke meldingen nog mogen worden doorgegeven. Dit kunnen meldingen zijn van je favoriete contacten, herinneringen die je hebt ingesteld, of agenda-afspraken.

4. Stel complicaties op je watchface in

Complicaties zijn onafhankelijke stukjes van apps, die je op verschillende watchfaces kan neerzetten. Denk aan een app-shortcut, het aantal stappen wat je hebt gezet, je agenda, contacten, je wekker, etc. Klik je op een complicatie, bijvoorbeeld je agenda, dan opent de agenda-app ook meteen. Niet alle watchfaces zijn geüpdatet om complicaties te ondersteunen. Je kan dit checken door je ingestelde watchface lang ingedrukt te houden. Er opent als het goed is een menu met als bovenste optie 'Gegevens'. Hierin verschijnen de complicaties die je kan instellen.

5. Schakel snel tussen je favoriete watchfaces

Een andere handige tip is het snel schakelen tussen verschillende watchfaces. Swipe naar links of rechts op je homescherm, en je komt in een nieuw scherm met al je favoriete watchfaces. Scroll naar rechts en klik op 'meer wijzerplaten toevoegen' om hier nieuwe exemplaren aan toe te voegen. In deze lijst verschijnen al je watchfaces die op je horloge staan. Voeg een watchface toe door er simpelweg op te klikken. Vanaf nu zal de watchface in de lijst met je favoriete watchfaces verschijnen.

Bonustip: in dit losse artikel staat uitgelegd hoe je met de hand kan schrijven om te antwoorden in Android Wear 2.0. Wil je weten wat er nog meer is veranderd in Android Wear 2.0, lees dan vooral dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk