Zo kan je met de hand schrijven op Android Wear 2.0 [stappenplan]

Zo kan je met de hand schrijven op Android Wear 2.0 [stappenplan]

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Terug naar de schoolbanken

Tijdens Google I/O kwamen drie methodes om te antwoorden op berichten via Android Wear 2.0 naar voren. Deze waren smart reply's, handschriftinvoer, en een klein qwerty toetsenbordje. Aangezien de smart reply's in het Nederlands zich niet aanpassen aan de inhoud van het bericht, is dit al minder handig. Daarnaast kan het typen / swipen op een klein schermpje ook wel een gepriegel zijn. Daarom is handschriftinvoer een handig alternatief. Toch was deze optie niet aanwezig toen Android Wear 2.0 onlangs naar diverse horloges zoals de LG G Watch R en Fossil Q-series werd uitgerold.

Daar is nu verandering in gekomen, omdat Google de app om mee te schrijven in de Play Store heeft gezet voor Android Wear 2.0. Sinds horloges met Wear 2.0 zelf apps kunnen draaien, zul je dus de app op je horloge moeten installeren en instellen. Dit gaat via de volgende stappen.

1. Ga via de webversie van de Play Store naar de app Google Handschriftinvoer via deze link. Klik op de groene installeerknop, en selecteer bij apparaten je smartwatch.

De app zal nu op je horloge worden geïnstalleerd. Het is ook mogelijk om de app direct via de Play Store op je horloge te installeren, maar het is wel wat lastiger om de app op te sporen dan via de pc.

2. Na het installeren swipe je van boven naar onder op je horloge om naar Instelllingen > Personalisatie > Invoermethoden te navigeren. Je komt dan op een scherm waar nog maar één toetsenbord staat: het kleine qwerty toetsenbordje wat hierboven al is besproken. Hier gaan we het toetsenbord om handmatig mee te schrijven aan toevoegen, dus klik op 'Toetsenborden beheren.'

3. Bij het scherm 'Toetsenborden beheren' staat als het goed is nu ook 'Google Handschriftinvoer.' Zo niet, dan is de installatie mislukt, en zul je terug moeten naar stap 1. Zo wel, switch dan de toggle naar aan, en swipe terug. Nu staan er als het goed is twee toetsenborden in het scherm.

Nu is het toetsenbord ingesteld en klaar, maar om handschriftinvoer daadwerkelijk te gebruiken zijn er nog een aantal stappen nodig. Zo zal je als je een bericht antwoordt eerst het standaard qwerty toetsenbordje in beeld krijgen. Switch via het wereldbol-logo rechtsonder in beeld naar handschriftinvoer.

Nadat de Nederlandse woordsuggesties zijn gedownload ben je helemaal ready to go. Begin met een letter te tekenen, en het scherm zal automatisch naar rechts verschuiven om de volgende letter te kunnen schrijven. Als je even niks schrijft, houdt het beeld ook op met meebewegen zodat je ook even tijd hebt om na te denken. Bovenin in beeld is een smal balkje waarmee je kan zien wat Google denkt wat je schrijft. Klik je op dit woord, dan krijg je ook spellingssuggesties. Ook kan je als je wilt letters weghalen en opnieuw schrijven.

Het antwoorden via handschriftinvoer werkt in de praktijk prima, al is het onderscheid tussen hoofd- en kleine letters nog wel lastig. Netjes schrijven dus!

Google Handschriftinvoer

Google Handschriftinvoer

Met Google Handschriftinvoer kun je op je smartphone of tablet schrijven met een stylus of vingers waarna de tekst automatisch wordt omgezet. Ook kun je honderden em ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk