Android Wear 2.0 rolt uit naar de Huawei Watch

Android Wear 2.0 rolt uit naar de Huawei Watch

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Huawei Watch <> Android Wear 2.0

Het leek erop dat het huwelijk tussen de Huawei Watch en Android Wear 2.0 geen gelukkige was. Alhoewel het horloge al vanaf het begin de developer preview van Android Wear 2.0 draaide, duurde het nog een tijdje voordat de stabiele versie werd uitgerold. Vandaag is het dan zover, de update staat klaar voor de Huawei Watch. Dit melden diverse lezers, en ook op Reddit staan er genoeg berichten van mensen die de update ontvangen.

Android Wear 2.0 is al een paar maanden beschikbaar. De LG Watch Sport en Style kregen de update als eerste op 8 februari. In de grootste update van Android Wear ooit zijn er een aantal zaken veranderd. Zo kan je nu zelfstandig apps draaien op je horloge, de interface is opgefrist en geschikt voor ronde horloges, je kan (ondersteunde) watchfaces zelf samenstellen met verschillende compilaties, en er zijn verschillende manieren om te antwoorden op een bericht, waaronder het met de hand schrijven.

Na de LG Watch Sport en Style volgden diverse horloges van onder andere Fossil, Casio en LG. Toch bleven de relatief populaire horloges zoals de Huawei Watch of Moto 360 v2 achter. Dit was raar, aangezien andere horloges met de Snapdragon 400 zoals de LG Watch Urbane / G Watch R wel gewoon de update ontvingen, dezelfde chip als de Huawei Watch.

Op de product forums van Android Wear valt te lezen dat Huawei zelf bepaalt wanneer de update uit zou rollen. De Huawei Watch 2 had deze update al wel vanaf het begin. Gelukkig is het nu zover voor de mensen met de originele Huawei Watch.

Android Wear 2.0 op de Huawei Watch downloaden

Er is een manier ontdekt waarop je de update kan forceren naar je Huawei Watch. Ga naar instellingen > systeem > over > Systeemupdates. Druk nu meerdere keren achter elkaar op je scherm. Als het goed is zal de update beginnen met downloaden. Ook kan het helpen om je horloge te verbinden met wifi. Dit werkt zowel voor horloges die de developer preview draaiden, als mensen die Android Wear 1.5 gebruiken. Als je update vanaf de developer preview zal je horloge wel worden gewist, dus opnieuw koppelen is dan wel nodig.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk