Als je tegenwoordig een smartwatch koopt dan is de kans groot dat die draait op Wear OS van Google. Maar wat zijn daar nu precies de voordelen van? Androidworld zet ze op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.
Naadloze integratie
Een van de grootste troeven van Wear OS is de diepe integratie met het ecosysteem van Google. Dit betekent dat je allerlei Google-diensten kunt gebruiken vanaf je pols. Stel je voor: je navigeert door een onbekende stad met Google Maps die subtiele aanwijzingen direct op je horloge geeft, zonder constant je telefoon te hoeven checken. Of je betaalt snel en veilig je boodschappen met Google Wallet via een simpele tik van je pols. De Google Gemini staat daarnaast paraat om je vragen te beantwoorden, herinneringen in te stellen of zelfs je slimme lampen thuis te bedienen – allemaal via spraakopdrachten. Ook je Google Agenda en Gmail zijn geïntegreerd, zodat je geen afspraken of mails hoeft te missen.
Lees verder na de advertentie.
Instellen zoals je wil
Wear OS heeft daarnaast toegang tot de Google Play Store, waardoor je heel veel verschillende soorten apps kunt binnenhalen. Daarmee breidt je de functionaliteit uit van je smartwatch. Denk aan populaire fitnessapps zoals Strava of Komoot, muziekstreamingdiensten als Spotify of YouTube Music (vaak met de optie voor offline afspelen), productiviteitstools en zowel nieuws- als weerapps.
Daarnaast is er veel ruimte voor personalisatie. Wear OS biedt een grote bibliotheek aan wijzerplaten, variërend van minimalistische, stijlvolle ontwerpen tot informatierijke dashboards die in één oogopslag je stappen, hartslag, agenda en het weer tonen. Je kunt het uiterlijk van je horloge aanpassen aan je stemming, outfit of de informatie die je op dat moment nodig hebt.
Gezondheid en fitness
En als we dan nog niets verder inzoomen op een specifieke groep apps, dan komen we al gauw uit bij de gezondheid- en fitnessopties van Wear OS. Veel smartwatches zijn immers uitgerust met geavanceerde sensoren voor het monitoren van je gezondheid en welzijn. Hartslagmeting is standaard, maar veel modellen bieden ook gps voor nauwkeurige tracking van buitenactiviteiten, slaapmonitoring en soms zelfs geavanceerdere functies zoals SpO2 (zuurstofsaturatie) en ecg (elektrocardiogram). Al die data synchroniseert vaak naadloos met Google Fit of andere populaire gezondheidsplatformen, waardoor je een goed beeld krijg van je conditie.
Lees verder na de advertentie.
In verbinding blijven
Hoewel veel functies in het teken staan van loskoppeling van je smartphone, doet een Wear OS-smartwatch natuurlijk nog steeds dienst als notificatiemelder. Alles wat op je smartphone binnenkomt, arriveert ook op je smartwatch wanneer je beide producten met elkaar verbindt. Het maakt dan niet uit of dit om mails, berichten of telefoontjes gaat. Je kunt bovendien meteen reageren als je dat wil, via spraak, een klein toetsenbord of vooraf ingestelde antwoorden. Afhankelijk van het model en connectiviteit kun je soms ook direct bellen vanaf je horloge.
Wat vind jij een groot voordeel van een Wear OS-smartwatch? Deel je mening in de comments.
Dit is een AW Basics: hierin leggen we eenvoudige acties op je telefoon uit om je stap voor stap te helpen iets voor elkaar te krijgen. Of om je te inspireren een app eens anders te gebruiken. Zelf nog een prangende vraag voor een AW Basics? Deel hem in de reacties.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Heb de OnePlus Watch 3 op Android wear 5 en eerlijk gezegd is dit eindelijk een Android wear watch die een aanvaardbare batterijduur heeft. 5 dagen zijn makkelijk haalbaar bij volledige functionaliteit