Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

AW Adviseert

Deze 5 apps installeert Seb als eerste op zijn nieuwe smartphone

· 23 april 2019

Deze week publiceren de redacteurs van Androidworld 5 apps die ze als eerste op hun nieuwe smartphone installeren. Dit keer is Seb aan de beurt met zijn 5 apps die als eerste een plekje in het opslaggeheugen van een nieuwe telefoon mogen krijgen.

5 beste apps

Smartphones vervullen zo'n belangrijk aspect in ons leven. Niet alleen zijn ze onmisbaar werkinstrument, maar ook een bron van ontspanning. Overdag wil je gauw onderweg je werkmail even kunnen beantwoorden in Gmail en 's avonds wil je ook net zo goed languit in de zetel liggen en Netflix kijken. Het is dus lang niet alleen goede hardware die ertoe doet, want in feite is het de uitstekende software - en dus apps - die je telefoon betekenis geeft.

Er zijn zoveel geweldige apps, en net als mijn collega Jiri ben ik ook een grote Nova Launcher-fan en ik gebruik ook enorm graag de agenda- widget 'Calendar Widget by Home Agenda'. Je leest mijn review van die laatste in dit artikel. Hieronder vind je mijn selectie van nog vijf andere apps die voor mij onmisbaar zijn en meteen een plaatsje krijgen op elke nieuwe telefoon. 

1. Send Anywhere

Er zijn tal van manieren om bestanden te verzenden en te delen, maar de meest veelzijdige methode is via Send Anywhere. Deze app maakt het mogelijk om grote bestanden te delen op de manier die jij wil, en bestanden zijn telkens versleuteld. Wil je bijvoorbeeld foto's delen die iemand meteen nodig heeft, dan laat je die persoon een code van zes cijfers invullen op de website van Send Anywhere of via het tabblad 'Receive' in de app. Verder kan je ook twee dagen de tijd geven om bestanden te downloaden aan de hand van een downloadlink die je gemakkelijk met iedereen kan delen. Is de persoon bij je in de buurt? Verbind dan via Wifi Direct of laat hem een QR-code scannen. Wat je maar wil, en het werkt razendsnel.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de favoriete apps van Seb

2. Snapseed

Snapseed is veruit mijn favoriete fotobewerker voor Android, want de app brengt erg krachtige functies op een laagdrempelige manier naar je telefoon. De app gaat veel verder dan de eenvoudige filters en verhoogde helderheid of contrast die je bij de meeste gelijkaardige apps kan toepassen.

Je kan gemakkelijk elementen uit een foto selecteren zoals je in onderstaande screenshot ziet, om ze afzonderlijk te bewerken. Daarnaast is het eenvoudig om bijvoorbeeld onscherpte toe te voegen, een scheef beeld rechtop te zetten, of zelfs elementen wegwerken met een retoucheerpenseel. Het is bovendien een aangenamer gevoel om op je scherm met een vinger te tekenen in plaats van met een muis op een desktop. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de favoriete apps van Seb

3. Transparante klok en weer

Ik geef erg veel om de personalisatie van mijn startscherm, want niet alleen ben ik dan helemaal tevreden met hoe alles eruit ziet, maar op die manier werkt mijn telefoon voor mij ook het meest efficiënt. Transparante klok en weer past al jaren prima in mijn vormgeving met transparante widgets, maar anderzijds brengt de widget me ook handig op de hoogte van de weersverandering in stappen van drie uur. Dat werkt goed voor als je snel uit huis wil vertrekken en toch met de juiste jas de deur uit wil. Verder kan de widget ook de tijd en je afspraken tonen, en je kan ook verschillende andere instellingen naar wens aanpassen.

Mijn enige niet transparante widget is die van Google Keep. Als je een uitstekende notitie-app kent die wel een transparante widget heeft, aarzel dan zeker niet om het me te laten weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de favoriete apps van Seb

4. Neato

Hier had net zo goed de Philips Hue-app kunnen staan, omdat mijn appartement is voorzien van slimme verlichting, maar zonder de Hue-app zou ik in principe nog Philips-schakelaars hebben om mijn verlichting te bedienen en tussen scènes te wisselen. Ik koos daarom voor Neato, want met deze app zet ik mijn stofzuigerrobot, de 'Robotvac D3', - hier thuis beter bekend als 'Barbara 2' - aan het werk om mijn huis te stofzuigen.

Dankzij de Neato-app kan je instellen om alleen een bepaald gedeelte van een kamer te reinigen of juist het hele huis. Je kan ook ruimtes afsluiten voor je slimme stofzuiger door in de app lijnen te tekenen op het grondplan van je woning. Barbara 2 gebruikt namelijk infrarood om mijn woning inclusief alle obstakels in kaart te brengen waardoor ze geen plekje mist. Je mag me in de reacties onderaan dit artikel altijd vragen wat er met haar voorgangster, Barbara, is gebeurd.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de favoriete apps van Seb

5. SwiftKey

Ik ben al sinds jaar en dag een gebruiker van het SwiftKey-toetsenbord ook al heb ik vaak andere toetsenborden geprobeerd, zoals dat van Samsung of natuurlijk het bekende Gboard. Toch keer ik telkens terug naar SwiftKey door de handige interface met tal van instellingen. SwiftKey wordt ook steeds beter en komt steeds met telkens nieuwe, eigenzinnige functies. Daarom schakel ik hoe dan ook altijd over op naar dit veelzijdige toetsenbord van Microsoft.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de favoriete apps van Seb

Welke van deze apps gebruik jij of ga je gebruiken? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (7)
Bezig met laden van reacties...