SwiftKey laat je nu het formaat van je toetsenbord in detail aanpassen

SwiftKey laat je nu het formaat van je toetsenbord in detail aanpassen

Swiftkey toestenbord

SwiftKey is een erg populaire toetsenbordapplicatie voor Android die onder meer standaard staat voorgeïstalleerd op Huawei-telefoons. De app komt nu met een nieuwe functie waarmee je het formaat van je toetsenbord beter naar wens kan aanpassen.

Voorheen kon je enkel kiezen uit een reeks van vooraf bepaalde formaten zoals: klein, middelgroot en groot. Nu komt de applicatie van Microsoft met een verbetering waardoor je zelf het formaat kan bepalen door de zijden van de rechthoek die het toetsenbord vormen te verschuiven. Je kan de hoogte van het toetsenbord bepalen, maar daarnaast kan je ook het toetsenbord bijvoorbeeld minder breed maken. SwiftKey laat je zelfs het hele toetsenbord naar boven schuiven.

Het voordeel van de nieuwe methode is dat je tijdens het instellen precies te zien krijgt hoe je toetsenbord eruit ziet. Als we SwiftKey's methode vergelijken met bijvoorbeeld Googles Gboard, stellen we vast dat Gboard enkel toelaat om de hoogte te veranderen met een schuifbalk en je krijgt ook geen voorbeeld te zien van het resultaat van de aanpassingen.

Screenshots van de nieuwe instelling in SwiftKey

Het formaat aanpassen in Gboard werkt een stuk minder uitgebreid

Zo pas je je toetsenbord aan

De nieuwe instelling zit verweven in de laatste versie van SwiftKey, versie 7.2.6.28, die nu beschikbaar is in de Google Play Store. Je kan de functie terugvinden vanuit de SwifyKey-app door te kiezen voor de instelling 'Typen', 'Formaat wijzigen'. Vervolgens kan je aan de zijden van het toetsenbord trekken om het formaat aan te passen. Als je op de ronde knop in het midden van het toetsenbord tikt, kan je het ook omhoog en omlaag slepen. Vervolgens tik je op 'OK' te bevestigen.

Microsoft SwiftKey Keyboard
SwiftKey is de applicatie die je huidige toetsenbord vervangt voor Android. Hij leert van je type-gedrag en kan zo de woorden voorspellen die je wilt gebruiken. Er i ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties