Poco F2 Pro
Er zijn zoveel aspecten die de Poco F2 Pro tot een intrigerend toestel maken. Je hebt de sterke specificaties, de launcher die de pure Android-ervaring van de Pixel Launcher wil nastreven, de grote hype die het kleine Chinese merk weet te creëren en natuurlijk de toegankelijke prijs die aan dit toestel vast hangt.
Poco maakte bij de lancering bekend dat de Poco F2 Pro 499 euro zou kosten, maar bij Nederlandse shops was hij vervolgens voor een prijs te koop die 100 euro hoger ligt, al is hij nu tijdelijk wel voor zijn werkelijke adviesprijs te koop. Naast de Poco F2 Pro heeft het Chinese merk voor het eerst een nog een voordeliger toestel gelanceerd met de Poco X2 (omgerekend 204 euro).
Sinds de originele Pocophone F1 heeft Poco er twee jaar voor nodig gehad door interne herstructureringen, maar nu wil het bedrijf wel volop nieuwe producten lanceren in verschillende categorieën. Hier lees je wat je van de Poco F2 Pro mag verwachten.
Specificaties
Afmetingen: 163,3 X 75,4 X 8,9 mm
Scherm: 6,67 inch FHD, 2400 x 1080p Super AMOLED, 60 Hz
Processor: Qualcomm Snapdragon 865
RAM: 6 GB werkgeheugen
Opslag: 128 GB, niet uitbreidbaar
Selfiecamera: 20 MP met f/2.2
Hoofdcamera: 64 MP met f/1.9, 5 MP telemacrocamera met f/2.2, 13 MP groothoekcamera met f/2.4 en 2 Mp dieptecamera
Accu: 4700 mAh
Softwareversie: MIUI 11, gebaseerd op Android 10
Extra: Vingerafdrukscanner onder het scherm, 30 watt snellader, 5G, UFS 3.1-opslag, pop-up-camera
Behuizing en design
Poco maakte dit jaar bekend dat het bedrijf nu onafhankelijk van Xiaomi opereert, maar het bedrijf kan gelukkig nog wel gebruikmaken van de onderdelen en Reasearch & Development (R&D) van de Chinese gigant. Dat helpt Poco om de prijzen laag te houden, want de Poco F2 Pro lijkt als twee druppels water op de Xiaomi Redmi K30 Pro. Het merk plaatst enkel zijn eigen logo’s op het toestel, het komt met een ander kleurenpalet en gebruikt een speciale Z-axis trilmotor. Geen zorgen hoor, we bespreken die laatste nog helemaal onderaan dit artikel.
Als Poco-klant geef je niet noodzakelijk om originaliteit, maar het draait je allemaal om brute kracht en een sterke prijs-kwaliteitsverhouding. Daarbij komt dat de Redmi K30 Pro een telefoon is die prima werd vormgegeven. Hij heeft een randloos scherm met pop-up-camera en een afwerking van mat glas. Iedereen wie ik de Poco toon, is het erover eens dat het een fraaie telefoon is die er allerminst goedkoop uitziet. De Poco F2 Pro onderscheidt zich op dat gebied ook van de eerste Pocophone.
Een mooi design, maar een lage prijs. Dan is hij vast kwetsbaar? Gelukkig niet, dat bevestigde Zack Nelson, beter bekend als Youtuber JerryRigEverything, in zijn video waarin de man een duurzaamheidstest uitvoerde. De Poco F2 Pro heeft die met glans – en een paar onvermijdelijke krassen – doorstaan.
“Soms krijg je meer bij een telefoon terwijl je minder betaalt”, merkt diezelfde Nelson op in zijn video wanneer hij vaststelt dat de Poco F2 Pro over een 3,5 mm audiojack beschikt een infraroodblaster. Ik ben zelf ook een vurige verdediger van de hoofdtelefooningang en ik moet zeggen dat ook pop-up-camera me echt kan bekoren. Je ziet dit jaar dat bijna alle fabrikanten kiezen voor een kleine camera-inkeping in de linkerbovenhoek, maar ik verkies zonder twijfel een randloos scherm met pop-up-camera. Niet alleen werkt dat prettiger, maar het geeft ook een meer premium-gevoel.
Aan de bovenkant van de Poco F2 Pro vind je verder nog een microfoon en een smalle telefoonluidspreker. De telefoon heeft verder aan de rechter zijkant ook metalen volumeknoppen en daaronder een powerknop. aan de linkerkant is er helemaal niets te zien en onderaan zit het dual-simkaartslot dat geen ruimte heeft voor een microSD-kaart.
Aan de achterkant van deze telefoon vind je een ronde cameramodule, vergelijkbaar met die van de OnePlus 7T, die vier camera’s bevat. Ik houd ook van de subtiele cirkel die rond de cameramodule zit. De achterkant van mijn Poco-testtoestel heeft de Electric Purple-kleur die met mat glas is afgewerkt. Je associeert zo’n afwerking misschien met extra grip en minder zichtbare vingerafdrukken, maar dat is helaas niet het geval. De F2 Pro voelt achteraan hetzelfde aan als de Xiaomi Mi 10 Pro en ook bij die telefoon waren we niet lyrisch over de glazen achterkant. Het verschil: de Mi 10 Pro kost 999 euro. Daar stopt het klagen.
Je kan maar aan één fysiek aspect van deze Poco F2 Pro echt zien dat je niet te maken hebt met een premium toestel en dat is de manier waarop het scherm overgaat in het aluminium frame van dit toestel. Het scherm heeft geen gebogen randen en er is een klein strookje harde plastic tussen het scherm en het frame. Die goedkopere afwerking is een logische en kostenbesparende keuze geweest voor de Poco F2 Pro, of beter gezegd voor de Redmi K30 Pro. Wat ik wel als een minpunt beschouw is het relatief hoge gewicht van 219 gram wat sommige gebruikers wel kan storen.
Scherm, prestaties en accuduur
Scherm en weergave
De Poco F2 Pro heeft een Super AMOLED-scherm van Samsung-makelij met een grootte van 6,67 inch en een resolutie van 2400 x 1080 pixels. In mijn eerste indrukken-artikel kon ik al uitgebreid het scherm van de Poco F2 Pro testen en ik vergeleek het daarbij met het paneel van de Xiaomi Mi 10 Pro. De Poco F2 Pro heeft dezelfde helderheid van maximaal 500 nits en dat is ook vergelijkbaar met wat Motorola kan bieden met de Edge die 599 euro kost.
Als we verder de kijkhoeken vergelijken van de telefoon dan merk je dat het scherm ook bij een schuine hoek behoorlijk goed afleesbaar is. De telefoon laat zich ook niet kennen in sterk zonlicht en het paneel komt met dezelfde HDR10-ondersteuning en Corning Gorilla Glass 5-bescherming dan de duurdere Xiaomi Mi 10 Pro.
Ik ben verder grotendeels tevreden over de automatische helderheid van deze telefoon, want die schakelt razendsnel tussen licht en donker. De functie heeft wel één duidelijke fout en dat is best een zorgwekkende. Als je de automatische helderheid gebruikt en je veegt vervolgens de helderheid van het scherm tot de maximale stand, dan kan het lang duren alvorens de Poco F2 Pro die helderheid weer omlaag haalt. Ik merkte zo na een uur op dat de Poco nog steeds het scherm bij volle kracht gebruikt, terwijl de meeste andere toestellen de helderheid tegen die tijd vanzelf weer verminderen. Deze fout kan nadelig zijn voor de accuduur van de telefoon.
Er is ook nog een tweede minpunt verbonden aan het scherm van de Poco F2 Pro en dat is de maximale verversingssnelheid van 60 Hz. De meeste vlaggenschepen – ook budgetvlaggenschepen zoals de Motorola Edge – grijpen dit jaar naar een refreshrate van minstens 90 Hz, maar deze F2 Pro kan dus niet rekenen op vlottere animaties. Dat is jammer, maar het is tegelijk wel een punt dat je vooral zal storen als je al een telefoon gewend bent die 90 Hz ondersteunt. Anderzijds is het randloze aspect van de Poco F2 Pro ook wel een troef die niet elke telefoon op tafel kan leggen.
Prestaties
Met een Snapdragon 865 trekt de Poco F2 Pro ten strijde, en dat verdient appreciatie als je weet dat sommige andere fabrikanten ofwel die duurdere chipset van Qualcomm vermijden of juist de prijs van hun telefoons verhogen. Dit najaar lanceert Google waarschijnlijk de Pixel 5 met een minder krachtige chipset uit de 700-reeks van Qualcomm, maar gaat die telefoon ook minder kosten dan de Poco F2 Pro? Dat is heel onwaarschijnlijk.
De Poco F2 Pro komt met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag, maar er is ook een variant met 8 GB RAM en 256 GB opslag. Welke je ook kiest, met 6 GB aan RAM kom je al een heel eind wat multi-tasking betreft en de invloed op de prestaties van de telefoon is dus eerder beperkt. Poco gebruikt bovendien de snelle UFS 3.1-opslag voor beide varianten.
Als we naar de benchmarkresultaten kijken van de Poco F2 Pro, dan stellen we vast dat het toestel bij de snelste telefoons hoort die we bij Androidworld konden testen. De Poco schudt zonder veel moeite de 1349 euro-kostende Samsung Galaxy S20 Ultra van zich af, maar anderzijds is de OnePlus 8 Pro hem wel duidelijk te snel af.
Mijn ervaringen met de telefoon bevestigen ook dat Poco F2 Pro inderdaad een snelheidsduivel is. De game The Elder Scrolls: Blades die veel grafische kracht vraagt, draait vlotjes op deze smartphone. Op de Poco F2 Pro draait hij even snel als op andere telefoons die de Snapdragon 865 gebruiken, en het verschil met de Snapdragon 855 van vorig jaar is waarneembaar bij dit spel. Ik merkte verder geen noemenswaardige framedrops en bij mijn gebruik had ik steeds voldoende aan de 6 GB RAM van mijn testtoestel.
Accuduur
De Poco F2 Pro heeft een eerder grote 4700 mAh accu dankzij de het relatief grote scherm. Ik schreef eerder nog dat het jammer is dat de F2 Pro geen 60 Hz-scherm heeft, maar die lagere verversingssnelheid draagt wel bij aan een sterkere accuduur. De Poco F2 Pro komt vlot iets langer dan een dag door met één oplaadbeurt, en dat is een goede prestatie voor een moderne smartphone.
In mijn testen met de AccuBattery-app werd die sterke accuduur bevestigd, want de F2 Pro kan 12 uur en 27 minuten worden gebruikt met het scherm aan. In stand-by met het scherm uit houdt hij het volgens de app 88 uur en 55 minuten vol en die cijfers zijn samen goed voor een gecombineerde tijd van 30 uur en 57 minuten. Die gecombineerde tijd moet een realistisch gebruiksscenario voorstellen, en we zien dat de Poco F2 Pro met die 30 uur onder meer de OPPO Find X2 Pro en de Sony Xperia 1 verslaat. De Xiaomi Mi 10 Pro doet het opvallend wel iets beter met 33 uur en 3 minuten.
Als we naar de oplaadmogelijkheden kijken, dan vinden we een uitstekende 30 watt oplader van Xiaomi in de doos van de Poco. Opladen met een vermogen van 30 watt kan je echt prima noemen in deze prijsklasse van smartphones. Draadloos opladen ontbreekt wel bij de F2 Pro, maar die functie achterwege laten, is een logische manier waarop Poco de prijs wil drukken.
Schermontgrendeling
Met Poco F2 Pro neemt dit Chinese merk afscheid van de vingerafdrukscanner op de achterkant, en het ruilt die in voor een scanner onder het scherm. De scanner van de F2 Pro heeft niet het grote scanoppervlak van het exemplaar dat we kennen uit de Find X2 Pro van OPPO of de hoge snelheid die we al zagen bij de OnePlus 8-reeks, maar hij presteert wel nog steeds goed.
Heel af en toe moet ik tot tweemaal toe mijn duim op het scanoppervlak plaatsen, maar in de meeste gevallen lukt het zoals ik het zou willen. Je kan de nieuwe scanner onder het scherm geen echte meerwaarde noemen ten opzichte van het exemplaar aan de achterkant bij de eerste Pocophone, maar ‘in-screen’ is nu eenmaal de norm geworden in ‘smartphoneland’.
De Poco F2 Pro kan ook ontgrendelen met gezichtsherkenning, maar dat is niet de snelste of veiligste optie omdat de telefoon enkel gebruikmaakt van de selfiecamera in de pop-up-module.
Geluid
De Poco F2 Pro gebruikt enkel de luidspreker aan de onderkant om mediageluid af te spelen en ik kon de speaker vergelijken met de dubbele luidsprekers van de Xiaomi Mi 10 Pro. Poco’s luidspreker produceert luider geluid met beter gebalanceerde hoge tonen en middentonen, al is hij bij het allerhoogste volume ook niet helemaal helder. Basgeluid ontbreekt volledig bij deze luidspreker en dat is wel aanwezig bij de Mi 10 Pro. De Poco F2 Pro heeft een gemiddeld tot goede luidspreker gezien de prijsklasse.
Wie graag een hoofdtelefoon wil gebruiken, kan die bedraad aansluiten op dit vlaggenschip van Poco, maar de kwaliteit van het geluid, en dus van de zogenaamde Digital to Analog Converter (DAC), viel me eerder tegen. Toch is het an sich wel een meerwaarde dat de 3,5 mm audiojack aanwezig is en de Poco F2 Pro klinkt bedraad nog steeds beter dan de Mi 10 Pro die je met een 3,5 mm-adapter moet gebruiken.
Camera
Foto’s
Poco komt met vier cameralenzen aan de achterkant van dit toestel: een 64 MP hoofdcamera met f/1.9, een 13 MP groothoekcamera met f/2.4 die foto’s neemt in een hoek van 123 graden, een 5 MP telemacrocamera met een f/2.2-diafragma en een 2 MP dieptecamera voor portretfoto’s. Aan de voorkant zit tot slot een 20 MP selfiecamera in de gemotoriseerde module
Het concept van een telemacrocamera klinkt je misschien niet bekend in de oren, want we hebben het ook op de reactie nog niet eerder bij toestellen gezien. Het is een 5 megapixel camera zorgt voor 2x optische zoom, maar daarnaast kan hij ook betere macrofoto’s nemen, dat zijn foto’s van details dichtbij. Anders dan bij een gewone macrocamera die we wel vaker zien, laat deze het toe om in te zoomen op objecten en zo nog dichter te komen en kleinere details vast te leggen.
We gingen met de Poco F2 Pro-camera’s aan de slag en maakte zo de vergelijking met de Mi 10 Pro van Xiaomi. Die telefoon kost twee keer zo veel als de Poco, maar hij komt ook met een camera die onder het gemiddelde presteert in vergelijking met telefoons uit dezelfde prijsklasse.
In onderstaande fotovergelijking zie je telkens links beelden die genomen zijn met de Poco F2 Pro en rechts beelden van de Xiaomi Mi 10 Pro
Groothoekcamera
De Poco F2 Pro heeft een 13 MP groothoekcamera tegenover de 20 MP camera van de Mi 10 Pro, en we merken direct dat de F2 Pro daarom minder veel details vastlegt. Dat is is het bijzonder duidelijk als je de donkerdere elementen van de foto bekijkt, waar de Poco sneller naar de iso-waarden overschakelt. Poco’s camera toont wel meer natuurlijkere kleuren.
Hoofdcamera
De cameravergelijking van de hoofdcamera is ontzettend interessant. Xiaomi gebruikt de 108 MP hoofdcamera van Samsung, terwijl Poco een 64 MP camera gebruikt met een kleinere sensor en een kleinere diafragma-opening. De Mi 10 Pro moet dus op papier in het voordeel zijn.
Bij de eerste foto’s die buiten zijn genomen heeft de F2 Pro zowel de betere kleuren heeft als meer details in de foto toont. De Mi 10 Pro doet het ook minder goed in de donkere elementen van de foto, ofwel de schaduwen. De tweede foto is dan weer genomen in kunstlicht en daar zien we dat de Mi 10 Pro het net wat beter doet en meer details weet vast te leggen.
Bij de laatste twee fotoreeksen hebben we foto’s genomen in minder goede lichtomstandigheden. Je ziet eerst foto’s met de normale fotostand en vervolgens met de nachtmodus. De Poco F2 Pro die op papier in het nadeel is, maakt in beide gevallen de beste nachtbeelden. Al is ‘beste’ ook relatief, want we bekritiseerden in onze Mi 10 Pro-review al de cameraprestaties van dat toestel in onderbelichte omstandigheden. Bij beide telefoons stelt de nachtmodus eerder teleur, maar de Poco F2 Pro laat relatief goede beelden zien als je zijn prijskaartje in het achterhoofd houdt.
Telecamera
Die telemacrocamera, hoe goed neemt hij beelden bij 2x zoom en 5x zoom? De Xiaomi Mi 10 Pro is een telefoon met een 8 MP telecamera die 5x optische zoom belooft, in plaats van de maximale 2x optische zoom van de F2 Pro. Dan verwacht je ook dat de Xiaomi-telefoon de beste ingezoomde beelden aflevert. De eerste twee fotoreeksen hieronder zijn genomen bij 2x zoom en de laatste bij 5x zoom.
Bij 2x zoom neemt Poco F2 Pro opvallend genoeg licht de bovenhand in de eerste foto’s die buiten zijn genomen, maar in de tweede reeks bij kunstlicht is de Xiaomi Mi 10 Pro met voorsprong de betere van de twee. Zoals verwacht presteert de Xiaomi Mi 10 Pro bij 5x zoom beduidend beter in beide omstandigheden.
Telemacro
Laten we niet vergeten, de Poco F2 pro heeft niet zomaar een telecamera, maar een telemacrocamera. Hieronder zie je een fotoreeks van vier beelden die genomen zijn van AWY, onze dierbare Androidworld-mascotte. Het eerste beeld is genomen met de telemacrocamera van de Poco F2 Pro en de tweede en derde foto zijn pogingen om hetzelfde beeld scherp te krijgen op de Xiaomi Mi 10 Pro. De tweede foto is om precies te zijn een foto in de macromodus bij 1x zoom en bij de tweede zoomen we in bij de macromodus tot 2x zoom. In de vierde foto zie je tot slot bij welke afstand ik een scherpe foto kon nemen op de Mi 10 Pro.
Je kan op basis van de beelden zien dat de telemacrocamera van de Poco wel degelijk een extra biedt die op andere toestellen niet aanwezig is, maar ik kan me tegelijk ook voorstellen dat deze functie niet voor iedereen even spannend is. Zeker als je kijkt naar wat mogelijk is met de betere periscoopcamera’s die je juist beelden van lange afstand laten nemen. Toch kan je dus leuke, creatieve detailbeelden maken met de Poco F2 Pro.
64 MP-modus
Als je foto’s neem in goede lichtomstandigheden dan kan je de 64 MP-modus gebruiken waarmee de telefoon foto’s schiet met de maximale hoeveelheid details die de camera kan vastleggen. Standaard neemt de camera beelden met 16 MP. Als je daarentegen foto’s neemt met 64 MP kan de sensor minder licht opvangen, en daarom kan je deze functie niet in elke omstandigheid gebruiken.
Hier kan je de beelden van Poco’s 64 MP-modus vergelijken met de 108 MP-modus van de Mi 10 Pro. Je ziet ook een derde beeld van de Poco bij de normale 16 MP fotostand, en je kan de beelden best downloaden voor het beste resultaat.
Ik ben maar weinig enthousiast over de meerwaarde van deze functie, want de verschillen met de gewone fotostand zijn nihil en we zien dat de Mi 10 Pro met zijn 108 MP-modus wel een beter resultaat kan neerzetten in goede lichtomstandigheden.
Selfiecamera
Ik ben eerder teleurgesteld door de prestaties van de selfiecamera van dit nieuwe Poco-toestel, want zoals je kan zien heeft de camera problemen met het dynamisch bereik. De 20 MP selfiecamera van de Mi 10 Pro heeft een groter diafragma en hij levert de betere selfies op.
Video’s
Zowel Poco F2 Pro als de Xiaomi Mi 10 Pro hebbend de Qualcomm Snapdragon 865 en die chipset maakt filmen in een hoge 8K-resolutie mogelijk, zij het voor een korte tijd. Standaard filmen beide telefoons wel in 1080p aan 60fps, en in die resolutie kan je ze ook vergelijken in onderstaande video’s. De Poco F2 Pro heeft opnieuw meer natuurlijke kleuren, maar de Xiaomi-telefoon heeft wel een camera met optische beeldstabilisatie, en dat verschil is merkbaar.
Camera-app
De Poco F2 Pro heeft dezelfde camera-app als die van Xiaomi. Over het algemeen werkt de app erg vlot, maar de verschillende modi zijn niet altijd even overzichtelijk in de app gepresenteerd en je krijgt ook geen woordje uitleg over hoe de functies werken.
Software
Als je ‘Poco F2 Pro’ hoort denk je meteen aan krachtige hardware voor relatief weinig geld, maar Poco komt ook met een andere troef: zijn eigen Android-launcher. De Poco Launcher 2.0 is voor iedereen gratis te downloaden in de Play Store, maar wat echt bijzonder is, is dat Poco zijn software baseert op Googles Pixel Launcher, dat is de software die op Pixel-telefoons draait.
Met de Poco Launcher krijg je dus een heel andere ervaring dan wat je krijgt bij de standaard launcher van Xiaomi, want je krijgt standaard een appdrawer te zien en je kan ook een heleboel aanpassingen maken.Je kan als eerste het aantal rijen en kolommen voor apps op het startscherm naar wens aanpassen, je kan eigen icon packs uit de Play Store gebruiken en er zijn ook verschillende soorten van notificatiebadges bij apps.
Een screenshot van het Poco F2 Pro-startscherm
Die aanpasbaarheid van de launcher overtreft zelfs de uitgebreidere mogelijkheden van OnePlus’ launcher in OxygenOS. Zo kan je bijvoorbeeld in het applicatiedock onderaan het startscherm zes apps toevoegen, wat bijvoorbeeld niet mogelijk is in OxygenOS. Daarnaast komt de Poco Launcher ook met het handige Google Discover-nieuwsoverzicht.
Tot slot kan je ook aan de appdrawer wijzigingen aanbrengen, want Poco laat je de transparantie en kleur van de achtergrond aanpassen zoals dat bijvoorbeeld kan in apps zoals Nova Launcher. Poco komt ook met een interessante indeling van de appdrawer in categorieën die je zelf kan instellen, en dat is een functie die we eerder zagen bij de Smart launcher 5-app. Voorbeelden van appcategorieën zijn: Communicatie, Fotografie en Games, en je kan door de categorieën van apps bladeren dankzij tabbladen in de appdrawer. Ik ben persoonlijk geen grote fan van zo’n indeling, maar het is wel een leuke extra voor de liefhebbers.
Naast de launcher komt de Poco F2 Pro met de MIUI 11-schil van Xiaomi die de systeembrede donkere modus bevat en daarnaast nog andere leuke extra’s biedt zoals veel opties voor het always-on-scherm dat standaard niet actief is op de Poco F2 Pro.
Voorgeïnstalleerde apps
De Poco F2 Pro komt met een paar bloatware-games, maar die zijn allemaal te verwijderen van de telefoon. Het toestel gebruikt verder het Gboard-toetsenbord, Google Berichten, en Google Contacten. Verder zijn er nog Xiaomi-apps zoals Mi rekenmachine, Galerij en Mi Video, en die apps kan je niet van de telefoon verwijderen.
Updatebeleid
Poco gaat de Poco F2 Pro gedurende twee jaar van updates voorzien, en na Andorid 11 zou dus ook nog Android 12 op de planning moeten staan. Poco doet het daarmee al beter dan de nieuwe Motorola Edge die maar één gegarandeerde update krijgt. Als we naar beveiligingspatches kijken, dan zien we dat Poco die per kwartaal uitrolt, en dat is prima voor een toestel in deze prijsklasse. De Poco F2 Pro krijgt twee jaar lang beveiligingsupdates.
Z-axis-trilmotor
De Poco F2 Pro komt met een speciale trilmotor, de Z-axis-motor. Bij de meeste Android-telefoons wordt er stevig bezuinigd door fabrikanten als het op de trilmotor aankomt, en daarom is het vaak één van de eerste functie die ik bij nieuwe telefoons uitschakel. Poco’s F2 Pro is een uitzondering, want naast het feit dat het merk een kwalitatieve trilmotor gebruikt, zet de F2 Pro die motor ook in bij veel meer situaties. Je kan een trilling voelen bij de vingerafdrukscanner of wanneer je tot het einde van een pagina scrollt in de instellingen.
Ik merkte dat de Z-axis-trilmotor nog altijd minder aangename haptische feedback biedt in vergelijking met iPhones, maar de functie is ook allerminst storend zoals bij minder kwalitatieve trilmotors. Ik had dus niet de intentie om het uit te schakelen, al laten de subtiele trillingen me nog steeds behoorlijk koud.
Conclusie
De Poco F2 Pro is een telefoon die respect verdient en het ook afdwingt. Hij doet dat in benchmarks en door gewoon de beloftes die het merk maakt ook waar te maken. Deze tweede Poco-telefoon is ook een erg waardige opvolger van het origineel, want op het vlak van design en cameraprestaties zet de telefoon nog stappen voorwaarts.
De Poco F2 Pro excelleert wat betreft zijn prestaties in vergelijking met het prijskaartje, maar de telefoon biedt tegelijk meer dan dat. Je krijgt een groot randloos scherm, een goede accuduur en snellader, een hoofdtelefooningang, de uitstekende Poco Launcher en – jawel – een trilmotor die voor meer natuurlijke haptische feedback zorgt.
Met al die troeven die op tafel liggen, kunnen we de Poco F2 Pro makkelijk vergeven dat hij op een aantal punten eerder gemiddeld scoort. De telefoon heeft niet het beste scherm, de beste vingerafdrukscanner, de beste camera of zelfs de beste prestaties die we in onze benchmarks hebben genoteerd. Toch zijn geen van deze punten problematisch slecht, en je kan van een telefoon met deze prijs ook niet verwachten dat hij in alles de beste is. De Poco F2 Pro heeft een prijs-kwaliteitsverhouding waar veel andere merken van kunnen leren en dat is meer dan genoeg.
Alternatieven voor de Poco F2 Pro zijn de OPPO Find X2 Neo (699 euro), de OnePlus 8 (699 euro), de Samsung Galaxy S10 Lite (649 euro), de Huawei P30 New Edition (749 euro) en de Motorola Edge (599 euro).
Positieve punten
+ Uitzonderlijke prestaties voor de prijs
+ Sterke accuduur
+ Design en bouwkwaliteit
+ Randloos scherm
+ Poco Launcher
Negatieve punten
– Geen 90 Hz-scherm
– Meerwaarde van de telemacrofunctie is beperkt
– Hogere prijs in Nederlandse winkels dan de adviesprijs
Poco F2 Pro kopen
De Poco F2 Pro is beschikbaar vanaf 499 euro voor het model met 6 GB RAM en 128 GB opslag. De variant met 8 GB RAM en 256 GB opslag vind je dan weer vanaf 599 euro. Je vindt hem in de kleuren Neon Blue Blue, Phantom White, Electric Purple en Cyber Grey.
De telefoon is te vinden bij Coolblue en Belsimpel waar hij doorgaans meer kost dan de adviesprijs. Er is wel een tijdelijke actie waarbij je hem wel voor 499 euro kan kopen. Je leest er hier alles over. Je kan de telefoon natuurlijk ook in combinatie met een abonnement aanschaffen.
[tds=7375)
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten