Samsung Galaxy S24: tot €384 voordeel én Galaxy Watch7 cadeau!

LG V40 ThinQ review: toptoestel, maar veel te laat beschikbaar

Jiri Truijen
15 december 2018, 12:30
21 min leestijd
LG V40 ThinQ review: toptoestel, maar veel te laat beschikbaar

Lees verder na de advertentie.

LG V40 ThinQ

De LG V40 is dus al een tijdje te koop in de Verenigde Staten, maar bij ons is het nog wachten tot begin februari. Ondertussen heeft Androidworld als enige vier in Europa al wel een toestel – geïmporteerd uit de Verenigde Staten – gekregen van LG, zodat we jullie al kunnen vertellen of het de moeite is om te wachten. De LG V40 kenmerkt zich door de vijf camera’s op het toestel, twee vooraan en drie achteraan. Verder beschikt het toestel uiteraard over nog heel wat topspecificaties. Of het de moeite is om te wachten op dit toestel tot begin februari, lees je hieronder.

Specificaties

Afmetingen: 158,8 x 75,7 x 7,6 mm
Scherm: 6,4 inch Quad HD (3120 x 1440 pixels) P-OLED-scherm
Processor: Qualcomm Snapdragon 845
RAM: 6 GB werkgeheugen
Opslag: 64 GB uitbreidbaar tot 512 GB via microSD-kaart
Selfiecamera: 8 MP met f/1.9 en 5 MP met f/1.9 (groothoeklens)
Hoofdcamera: 12 MP RGB met f/1.5, 12 MP tele-lens met f/2.4, 16 MP Ultrawide met f/1.9
Batterij: 3300 mAh
Softwareversie: LG UX 7.1 (gebaseerd op Android Oreo 8.1.0)
Extra: Vingerafdrukscanner, dual-sim, IP68-waterdichtheid, 3,5mm audioaansluiting

Behuizing en design

De LG V40 ThinQ buigt zowel aan de voor- als achterkant lichtjes af aan de randen. Dat is veel subtieler dan bij de Samsung Galaxy Note 9 en Huawei Mate 20 Pro, maar de gebogen randen zijn er wel. Het voelt iets prettiger aan dan een smartphone met een volledig vlakke achterkant, maar de twee telefoons die ik eerder vermelde liggen toch nog heel wat beter in de hand.

De achterkant is zoals de meeste vlaggenschepen van glas en het duurde maar heel even voor die vol vette vingerafdrukken stond. Het lijkt wel of het oleophobic laagje, dat ervoor zorgt dat vette afdrukken makkelijk weg te vegen zijn, van slechte kwaliteit is. De LG V40 die ik mocht testen is de zwarte versie met een blauwe schijn, naargelang hoe je het toestel kantelt. Deze kleur noemt LG Aurora Black en ik vind het enorm cool! De andere versies van de V40 zouden een achterkant van ‘frosted glass’ hebben. Het verschil is dat ‘frosted glass’ minder gevoelig is voor vingerafdrukken en het zou ook minder glad zijn. Ik heb deze versies niet kunnen vasthouden, dus ik kan niet met zekerheid zeggen of het klopt voor de LG V40, maar de Huawei Mate 20 Pro maakt daar ook gebruik van in zijn Midnight Blue versie en daar merk je duidelijk dat je minder last hebt van gladheid en vingerafdrukken. Ik ga er dus vanuit dat de andere kleuren van de V40 ook minder glad zijn dan de Aurora Black die ik heb.

Bovenaan op de achterkant van de telefoon vinden we de drie camera’s met daaronder de vingerafdrukscanner. Ietsje daaronder staat dan weer de naam van het toestel te glimmen en helemaal onderaan vinden we nog het logo van LG.

De aan/uitknop vinden we op zijn oude vertrouwde plaats aan de rechterzijde van het toestel, met daaronder de sim-sleuf, waar je een nano-sim kunt plaatsen en een microsd-kaart. Die microsd-plaats kan trouwens ook gebruikt worden als dual-sim, je plaatst dan je tweede nano-sim dwars (zie foto). De twee volumeknoppen vinden we dan weer aan de linkerzijde, met daaronder nog een speciale knop die we kennen van de LG G7: druk je er eenmaal op dan opent die de Google Assistent, druk je er tweemaal op dan opent die de Google Lens camera.

Ook de onderkant is helemaal gelijk aan dat van de LG G7: in het midden vinden we de usb-c poort, die snelladen ondersteund, met daarnaast de 3,5mm audioaansluiting en aan de andere kant de luidspreker.

De LG V40 ThinQ heeft een IP68 certificering gekregen en is dus water- en stofbestendig. De telefoon zou gedurende een half uur in het water kunnen liggen op een maximale diepte van twee meter. Dat heb ik niet uitvoerig getest, maar ik kan wel zeggen dat er niets aan het toestel mis is, nadat ik het even onder de kraan heb gehouden. Net zoals de LG G7 ThinQ is er voor de V40 ook een MIL-STD-810G certificering, dat is een militaire standaard die aangeeft dat het toestel tegen een stootje kan. Dit heb ik al helemaal niet getest, maar zo’n certificering bewijst natuurlijk wel dat geen fabeltje is.

Scherm, prestaties en batterijduur

Scherm en weergave

Aan de voorkant van de LG V40 ThinQ zien we vooral heel veel scherm. Het toestel heeft een 6,4 inch OLED-scherm, met een 19.5:9 beeldschermverhouding en bovenaan, hoe kon het ook anders, een notch (inkeping). Hoewel er twee camera’s en een luidspreker verwerkt zitten in de notch, is die eigenlijk helemaal niet zo groot. Je hebt voldoende ruimte naast de inkeping om verschillende meldingen te kunnen ontvangen.

Het OLED-scherm is trouwens de tweede van eigen makelij op een LG smartphone. Een gewaagde keuze, aangezien LG ook de OLED-schermen van de Google Pixel 2 XL leverde, waar heel veel problemen mee waren. Deze keer hebben we niets te klagen over het OLED-scherm van LG: kleuren zien er erg goed uit en kijkhoeken zijn fantastisch. Dankzij de Quad HD-resolutie (3120 x 1440 pixels) is ook alles heel scherp op het scherm. Spaar je liever wat batterij (wat je gaat willen doen, maar daarover later meer)? Dan kan je de resolutie softwarematig verlagen naar Full HD (1920 x 1080 pixels).

De V40 neemt ook de ‘Super Brightness’ functie van de LG G7 over. Dat zorgt ervoor dat de helderheid extra hoog gaat, waardoor je scherm makkelijker leesbaar is in direct zonlicht. Ik heb het idee dat het scherm niet even helder gaat als dat van de G7, maar ik heb die niet ter beschikking om dat naast elkaar te testen. Dat maakt eigenlijk ook niet uit, want ik kan je bevestigen dat deze functie heel goed werkt op de V40. Deze hoge helderheid is trouwens ook toegevoegd aan de automatische helderheid, je moet deze dus niet meer handmatig instellen als de zon te fel schijnt. Ook ‘s nachts in het donker kan het scherm goed dimmen, zodat je in bed jezelf niet verblindt.

Prestaties

De vlaggenschepen van LG worden heel vaak ondergewaardeerd. De G6, V30 en G7 leverden puike prestaties en ook de V40 kunnen we nu in dit rijtje zetten. De LG V40 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 845-processor, met 6 GB aan werkgeheugen. Het zal je dus niet verbazen dat deze krachtpatser het uitstekend doet op gebied van prestaties en stabiliteit! Het enige minpuntje dat ik toch wel moet vermelden: de camera start traag op als je die even niet hebt gebruikt. Eenmaal je de camera eens hebt geopend, dan gaat hij nadien weer vlot open, tot je hem weer een tijdje niet hebt gebruikt. Of je hem opent via de app-drawer of via de snel functie (dubbelklikken op de onderste volumeknop) maakt geen verschil hierin.

Ook op gebied van gamen loopt alles super vlot: geen haperingen, spelletjes laden snel, grafisch zware games zoals PUBG en Asphalt 9 kan je op de hoogste instellingen spelen, … Niets te klagen!

Leg je de V40 echter naast een toestel met gelijkaardige specificaties, zoals de OnePlus 6T, dan merk je wel dat de 6T sneller is. Je moet hem dan wel letterlijk ernaast leggen en alles op dezelfde moment openen. Dat doet een normaal mens niet, alleen zotte reviewers zoals wij. Je merkt aan dit soort testjes dat specificaties lang niet alles zeggen, de software en hoe goed deze geoptimaliseerd is, zorgen er tegenwoordig voor de grote verschillen tussen de verschillende high-end toestellen.

Batterijduur

De LG V40 is een groot toestel en dat staat normaal gezien gelijk met een grote batterij. Hoewel we 3300 mAh geen kleine batterij kunnen noemen, is dat nu ook geen grote. Ga je die vergelijken met de Samsung Galaxy Note 9 en de Huawei Mate 20 Pro, die een 4000 mAh en een 4200 mAh batterij hebben, dan kan je toch wel stellen dat de batterij van de V40 een kleintje is. Nu de grootte zegt natuurlijk niet alles, maar helaas doet het dat in dit geval wel. De batterij is niet schitterend en eigenlijk veel te weinig voor wat je mag verwachten van zo’n groot toestel. Waar ik met de Note 9 en Mate 20 Pro gemakkelijk vier- vijf uur scherm aan tijd haalde, haal ik bij de V40 gemiddeld zo’n drie uur. Ik gebruikte de V40 wel zoals een gemiddelde gebruikers, waarbij ik maar één account op Twitter, Facebook en Instagram had om te synchroniseren, ook enkel mijn persoonlijk mailadres en deed ik overdag niet te veel gekke dingen. Echt zoals de meeste mensen hun smartphone zouden gebruiken en dan moest ik hem pas opladen tegen dat ik weer in bed lag. De enige manier om batterij te besparen dat ik gebruikte, was door de resolutie van Quad HD te verlagen naar Full HD en die hogere resolutie heb ik nooit gemist.

Ben je toch een ietwat zwaardere gebruiker, dan ga je de snellaad-technologie, QuickCharge 3.0, via USB Type-c zeker appreciëren. In combinatie met de kleinere batterij, is die heel snel opgeladen. De V40 beschikt trouwens ook over draadloos opladen, altijd een mooie plus voor een high-end smartphone.

Helaas kan ik hier eigenlijk geen goede beoordeling over schrijven, want dit toestel is geïmporteerd uit de Verenigde Staten. De frequentiebanden en structuur is hier in Europa helemaal anders, waardoor het veel meer verlangt van je batterij. Ik heb echter nooit gemerkt dat ik geen 4G dekking had, het is dus moeilijk te zeggen of dit een grote impact had of niet.

Schermontgrendeling

Zoals (bijna) elk high-end toestel heeft de V40 ook een vingerafdrukscanner. Deze zit achteraan op de telefoon gecentreerd onder de camera’s. Omdat het een redelijk grote telefoon is, zowel in de lengte als in de breedte, zat ik af en toe enkel met het puntje van mijn wijsvinger op de vingerafdrukscanner. Het had voor mijn niet-zo-grote-handen dus iets lager mogen staan. Als ik mijn vinger op de scanner legde, dan ontgrendelde die wel steeds het scherm, accuraat is die zeker! Snelheid kan echter beter… hij is duidelijk trager dan verschillende andere high-end smartphones. De in-screen vingerafdrukscanners van de Huawei Mate 20 Pro en de OnePlus 6T zijn zelfs even snel, misschien zelfs sneller…

Verder kan je de LG V40 ook ontgrendelen via gezichtsherkenning. Dat werkt ook redelijk accuraat en snel, maar het blijft een minder veilige manier van ontgrendelen. Het werkt namelijk puur op de selfiecamera en is dus geen 3D gezichtsontgrendeling zoals de iPhone X en Huawei Mate 20 Pro. Voor veiligheid zou ik eerder voor de vingerafdrukscanner gaan, voor gemakzucht is de gezichtsherkenning zeker niet slecht.

Geluid

LG focust zich bij zijn vlaggenschepen op audio en dat is er aan te merken. Er zijn niet heel veel smartphones meer die een 3,5mm audioaansluiting hebben en de LG V40 heeft dat nog wel. Audiofielen gaan er ook zeker van genieten dat er een HiFi Quad DAC aanwezig is. Een DAC zorgt, simpel uitgelegd, dat digitale muziek omgevormd wordt naar analoge, wat er in de praktijk voor zorgt dat de muziek mooier klinkt. Ik ben zeker geen audiofiel, maar ook ik merk een lichte verbetering wanneer ik de DAC activeer. Sowieso is het al fijn dat ik mijn studio koptelefoon nog eens kan gebruiken op een smartphone.

En dan moeten we het ook zeer nog hebben over de luidspreker. De V40 heeft dezelfde Boombox-functie waarbij het geluid wordt verdergezet door trillingen in het toestel, waardoor die luider en beter moet klinken als je het toestel bijvoorbeeld op een tafel legt. Dat werkte goed bij de G7 en dat is zeker ook het geval bij de V40, maar zet je volume niet maximaal open, want dan klinkt het niet goed meer. Ik ben wel een beetje teleurgesteld in de kwaliteit die uit de luidspreker komt wanneer iemand spreekt of zingt. Klanken van muziek zijn mooi, maar stemmen… laten we zeggen dat die op dat vlak zeker niet beter presteert dan de gemiddelde smartphone. Erg vreemd dat dit bij de G7 beter is dan de V40.

Camera

Foto’s

De beste foto’s komen van de primaire 12 megapixel camera, deze lens heeft een F/1.5 diafragma dat er voor zorgt dat er veel licht kan opgenomen worden. In goede lichtomstandigheden krijg je heel goede foto’s met waarheidsgetrouwe kleuren en scherpe details. In mindere lichtomstandigheden doet deze camera het ook goed, maar een Huawei Mate 20 Pro en Samsung Galaxy Note 9 zijn toch nog net wat beter. Voor de echt slechte lichtomstandigheden heeft LG voor deze primaire camera een functie genaamd: Super Bright Camera. Deze verhoogt de helderheid van je foto, waardoor je net wat meer ziet dan anders, maar het verlaagt ook de resolutie. Leuke functie, maar Huawei, OnePlus en Google hebben ook iets gelijkaardigs en die tonen toch behoorlijk mooiere resultaten dan die van LG.

Dan heb je ook nog mijn favoriete camera: de 16MP groothoeklens met een F/1.9. LG kwam als eerste op de markt met een goede groothoeklens, en deze doet het nog steeds erg goed. Alleen merkte ik deze keer wel af en toe onscherpheden aan de zijkanten en hoeken van de foto. Dat ligt misschien aan het feit dat deze camera geen optische beeldstabilisatie (OIS) heeft gekregen? Het is geen drama want op sociale media zal het vast niet opvallen. Zoals ik daarnet al zei komen de beste foto’s niet van deze camera: kleuren zijn minder warm en het dynamisch bereik (het bereik tussen de donkerste stukjes op je foto en de helderste) is ook wat minder. Toch is dit mijn favoriete camera, puur voor het 107-graden bereik, waardoor je zoveel meer in je foto krijgt.

Nieuwe voor LG-smartphones is de telelens, die je gebruikt om optisch te zoomen. Het is de eerste keer dat LG het in zijn smartphones steekt en dat merk je. De telelens is slecht! Alle foto’s die ik met deze camera heb genomen zijn onscherp en in mindere lichtomstandigheden zelfs wazig. Vaak hebben wij een review-model dat nog niet klaar is voor de consument en stel ik de vraag aan de fabrikant of het gaat om een fout of niet. Aangezien ik nu beschik over een consumentenmodel ga ik er vanuit dat dit gewoon een slechte camera is.
Na het schrijven van deze review ben ik gaan kijken naar andere reviews van de V40 en meerdere reviewers geven aan dat de telelens geen scherpe foto’s maakt, wat mijn conclusie enkel maar versterkt.

Weet je niet goed welke van de drie camera’s je wil gebruiken om je foto te nemen? Dan heeft LG daar een oplossing voor: Triple Shot. Met deze functie neem je met één druk op de knop een foto met elke camera. Het is een leuk idee, maar geen enkele keer heb ik een mooie foto er kunnen uithalen. Ik wete niet waraom, maar de kwaliteit van de foto’s gaat drastisch naar beneden wanneer je deze functie gebruikt. Je kan beter zelf tussen de camera’s wisselen om drie keer dezelfde foto te nemen, want dan is de kwaliteit van je foto’s veel beter!

Op het scherm kun je ook overschakelen naar de AI CAM. De AI CAM herkent ondertussen 19 verschillende situaties – waaronder: personen, bloemen, huisdieren, eten, zonsondergang, landschappen en gebouwen, om er maar een paar te noemen – waarbij de camera zelf de kleuren en contrastfilters aanpast op basis van het omgevingslicht en het object/situatie waar je een foto van wil nemen. De AI CAM zet ook automatisch de HDR aan of uit, en schakelt tussen de verschillende opnamestanden. LG liet weten dat de AI sterk verbeterd is tegenover de G7. Dat kan, maar dat verschil heb ik niet gemerkt. De AI werkt goed, het eten ziet er bijvoorbeeld echt beter uit, wat bij sommige concurrenten veel te bewerkt lijkt.

Uiteraard kun je ook selfies nemen en LG heeft zelfs voor twee camera’s gezorgd aan de voorkant. Behalve de standaard selfiecamera heb je ook nog een groothoeklens, goed voor groepselfies of net iets meer op je foto te krijgen van je achtergrond. Beiden zorgen voor prima selfies en kan ik weinig verkeerd over zeggen. De selfiecamera’s hebben ook een aantal functies zoals stickers, waarbij je jezelf kunt transformeren naar een hond of andere snapchat-achtige toestanden. En er is ook een discriminerende beauty-modus. Discriminerend, omdat er behalve de instellingen om je gezicht wat gladder te doen lijken en kleuren wat levendiger te maken, nog 10 andere filters zijn die allemaal je lippen kleuren en wimpers accentueren. Allemaal voor vrouwen dus. Waarom niets voor mannen? Ik gebruik dat niet, maar er zal vast wel ergens ter wereld een man zijn, die nu heel teleurgesteld is!

Video’s

Ook hier een hele hoop functies die je kunt gebruiken. Een leuke is de Cine Video, waarbij je via een hoop filters je omgeving andere kleuren kunt geven. Het werkt een beetje zoals de Instagram-filters, maar dan voor video. Ook kan je in deze modus zoomen zonder te stotteren, het werkt heel vloeiend en is een leuke toevoeging.

Over stotteren gesproken: als je filmt in 4K heb je geen OIS, maar wel elektronische beeldstabilisatie. Dat werkt niet even goed als OIS, maar EIS is wel véél beter dan geen beeldstabilisatie.

In onderstaande video kun je zelf oordelen over de kwaliteit van de video. 

LG V40 ThinQ videotest

Camera-app

De camera-app beschikt over heel veel opties, waar ik hierboven al verschillende van heb beschreven. Hier ga ik het vooral over een paar handigheidjes hebben in de camera-app. Zoals de video-opnameknop naast de fotoknop: bij de meeste smartphones moet je eerst naar de videomodus gaan en kan je dan pas op de opnameknop drukken. Bij de LG V40 staat die gewoon naast je fotoknop en kan je dus op elk moment een video beginnen opnemen. Erg handig!

Om van de camera’s aan de achterkant te wisselen naar de selfiecamera’s kun je bovenaan op het symbooltje drukken, maar je kunt ook over je scherm swipen om snel te wisselen. Van rechts naar links of van links naar rechts, of van boven naar onder of van onder naar boven, het maakt niet uit hoe je swipet, de camera app zal sowieso wisselen tussen de selfiecamera’s en de camera’s aan de achterkant.

Om te wisselen tussen de verschillende camera’s, heb je ook verschillende mogelijkheden: zo kun je op de boom-symbolen drukken (kleine boom is de primaire camera, de kleine boom is de zoomlens en de grote boom is de groothoeklens). Ook met één hand kan je gemakkelijk wisselen tussen deze camera’s: swipe de fotoknop naar links (of onder als je de camera in landschap houdt) om naar de groothoeklens over te schakelen, swipe naar rechts (of boven als je de camera in landschap houdt) om te wisselen naar de telelens om te kunnen zoomen.

Software

Hoe de Europese software er gaat uitzien weten we niet, maar het zal vast niet zo veel schillen met de Amerikaanse. Ik heb nu een model van Verizon (provider in de Verenigde Staten) en die zetten nog heel wat bloatware op de telefoon. Gelukkig zullen die dingen niet op de toestellen staan die in ons land beschikbaar zullen komen.

Waar we wel zeker van zijn is dat als je de LG V40 gekocht hebt, je eerst op zoek zal moeten gaan naar de app-drawer. Die staat standaard niet ingesteld en dus zullen al je apps iPhone-gewijs op je startschermen staan. Is er iemand die zijn Android-toestel op deze manier gebruikt? Ik vraag me echt af of er iemand is die geen app-drawer gebruikt. Als je iemand kent, laat het me even weten in de reacties.

Nog een kleine ergernis is het sorteren van apps. In de app-drawer kan je je apps rangschikken op naam of installatiedatum. Als je ze alfabetisch rangschikt telt dat enkel voor de app die je op dat moment hebt, alle toekomstige apps sluiten gewoon achteraan aan. Erg lastig als je regelmatig nieuwe apps ontdekt.

Een leuke toevoeging, moest het werken, is de ‘mini view’ functie, waarbij het scherm kleiner wordt als je over de navigatietoetsen naar links of rechts swipet. Dat zorgt ervoor dat je makkelijk met één hand overal aan kunt. Helaas heb ik als een idioot lopen swipen over de navigatie toetsen, maar nooit verkleinde de V40 het scherm.

Omdat LG een eigen softwarelaag heeft, is ook het instellingenmenu wat anders. Het is serieus zoeken naar alle instellingen, maar uiteindelijk kan je ze wel vinden.

Voorgeïnstalleerde apps

LG staat al lange tijd bekend om de vele bloatware op hun toestellen: verschillende dubbele apps en apps die niet te verwijderen zijn. LG beseft al even dat de consument dat niet zo prettig vindt en is druk bezig om dat te verbeteren. Zo zien we al heel wat minder bloatware op de LG V40 en dat kan ik alleen maar aanmoedigen! Zo zien we bijvoorbeeld geen dubbele rekenmachine meer, maar enkel de standaard rekenmachine van Google. Wat ik dan wel vreemd vind is dat er wel een eigen kalender app op de V40 staat en niet die van Google. Jammer LG, maar die ga ik niet gebruiken.

Updatebeleid

Elke fabrikant gaat zo op zijn eigen manier om wat updates voor zijn telefoons betreft. In dit artikel hebben we een handige samenvatting gemaakt van het updatebeleid van verschillende smartphone-fabrikanten.

Begin dit jaar heeft LG een Software Upgrade Center opgericht, dat voor betere en snellere updates moet zorgen. Helaas zien we daar nog niets van terug in de LG V40, want die draait nog op Android 8.1 Oreo, terwijl Android 9.0 Pie toch al even uit is. Voorlopig is er nog geen update mogelijk naar Android Pie en hebben we geen informatie wanneer de update zal komen.

Extra mogelijkheden

Ik ben enorme fan van de Google diensten zoals Google Assistent en de Google nieuws feed. Als jij daar ook fan van bent, dan zal de LG V40 je zeker kunnen bekoren. Zoals ik eerder al zei in de beschrijving van de behuizing en het design, is er aan de linkerzijkant een specifieke knop die de Google Assistent oproept. Druk je tweemaal op die knop dan opent de Google Lens camera. Ik ben geen fan van de Bixby-knop op de laatste Samsung telefoons, maar dat is eerder omdat Bixby gewoon nog niet goed werkt. Zo’n Google Assistent-knop vind ik dan weer wel heel cool, omdat die mij effectief goed helpt.

De Google nieuws feed is een onderdeel van de LG Launcher, swipe op je startscherm naar links en je komt bij het nieuws terecht. Op deze V40 kreeg ik enkel nieuws van Amerikaanse websites, omdat het een Amerikaans-toestel is. Als het toestel bij ons te koop is, zullen we normaal gezien ook ons lokaal nieuws kunnen lezen.

Conclusie

De vlaggenschepen van LG worden heel vaak ondergewaardeerd en dat zal vast met de LG V40 ThinQ ook zo zijn. Toch is het een smartphone die heel veel mensen zal bekoren. Het levert topprestaties, waarbij het zeker niet moet onderdoen voor de concurrentie, enkel de batterij doet het in vergelijking toch opmerkelijk minder. De V40 heeft een heel mooi OLED-scherm van eigen makelij, dat ook nog eens heel scherp is met zijn Quad HD-resolutie. Via de 3,5mm audioaansluiting met Quad DAC kan je echt genieten van muziek, maar de luidspreker met Boombox-functie klinkt dan weer minder goed.

De LG V40 kenmerkt zich voor zijn vijf camera’s, twee vooraan en drie achteraan. Daarbij propt LG zijn toestellen ook nog eens vol met leuke functies. Voor het overgrote deel is dat erg leuk, ook al ben je geen fotofanaat, maar sommige functies, zoals de Triple Shot, zijn gewoon slecht. De fotokwaliteit van de LG V40 is zeker heel goed, maar moet wel onderdoen voor concurrenten als Huawei en Samsung, zeker in mindere lichtomstandigheden.

Of ik de LG V40 ThinQ je zou aanraden weet ik niet. Daarvoor moet ik de prijs weten en LG kan ons dat nog niet vertellen. Dat maakt dat het voor mij heel moeilijk te beoordelen is of deze telefoon prijs/kwaliteit een goede koop is. Een slechte koop zal het sowieso niet zijn, want je krijgt net zoals de duurste toptoestellen van het moment er heel veel voor in de plaats. Maar tegen de tijd dat dit toestel beschikbaar is, zijn we vier maanden na de officiële release en zijn de concurrenten er vast al met hun nieuwste vlaggenschip. Het is dan nog maar de vraag of de LG V40 een goede koop zal zijn…

Positieve punten

+ Topprestaties
+ Veel cameramogelijkheden
+ Groothoeklens voor foto’s
+ De blauwe schijn in de zwarte achterkant
+ Google Assistant-knop
+ 3,5mm audioaansluiting met Quad DAC

Negatieve punten

– Telelens presteert ondermaats
– Kleine batterij
– Vingerafdrukken magneet
– (Nog) niet beschikbaar

LG V40 ThinQ kopen

We weten dus nog niet exact wanneer de LG V40 beschikbaar zal zijn bij ons. LG liet weten dat ze het toestel “misschien eind januari, maar reken eerder op begin februari” op de markt zouden willen brengen. Ze zijn zich bewust dat concurrenten hun toestellen, met drie camera’s op de achterkant, tegen dan al aan verminderde prijs kunnen gekocht worden, dus LG is van plan om V40 voor een hele agressieve prijs op de markt te brengen.

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!