Google Lens als app beschikbaar in de Play Store

Google Lens als app beschikbaar in de Play Store

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Google Lens

Een van Googles grootste aankondigingen van 2017 was Google Lens. Met deze techniek kun je als gebruiker via de camera objecten herkennen en laten verklaren. Google Lens was eerst alleen beschikbaar voor de Google Pixel 2 en later rolde het ook uit naar Google Foto's en andere toestellen. Het was en is de bedoeling dat fabrikanten de techniek van Google Lens in de eigen camera-app gaan bouwen. Blijkbaar gaat Google het niet snel genoeg en is sinds vandaag een aparte Google Lens-app beschikbaar in de Google Play Store.

Met deze app kun je als gebruiker alle mogelijkheden van Google Lens benutten. Je start de app op en richt de camera op een object of een tekst. Je klikt op het scherm om het object aan te duiden dat je wil verklaren en onderaan het beeldscherm zie je de verklaring.

Google Lens App

De afbeeldingen onder de foto kun je aanklikken om meer informatie te krijgen. Zoals je ziet zit Google Lens niet helemaal goed wat betreft het aanduiden van de soort plant. Met de duimpjes kun je aangeven of een afbeelding correct 'geraden' is door Google Lens of niet. Wanneer je het duimpje omlaag klikt dan kun je feedback versturen naar de team achter Google Lens.

Google Lens App

De Google Lens-app bezit niet dezelfde capaciteiten als Google Lens in Google Foto's. Op de bovenstaande afbeelding zie je links de Google Lens-app en rechts Google Lens in Google Foto's. Het is duidelijk dat Google Lens in Google Foto's meer mogelijkheden heeft. Dat zal waarschijnlijk komen door de rekenkracht in de cloud van Google Foto's.

Beschikbaarheid

De app staat nu tot je beschikking in de Play Store. Klik op de onderstaande button om hem te downloaden. Waar Google Assistant alleen nog maar werkt met het toestel ingesteld op de Engelse taal blijkt dat de Google Lens-app ook werkt wanneer het toestel op de Nederlandse taal ingesteld staat.

Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk