Nadat JBL eerder de Live Free NC+ lanceerde, bracht het recent de Live Pro+ en de Tour Pro+ op de markt. Voor deze review nemen we de Live Pro+ van JBL onder de loep. Oortjes die qua prijs de concurrentie aangaan met de AirPods van Apple, de Galaxy Buds Pro van Samsung en de Elite 85t van Jabra. Komen ze als winnaar uit de bus? Je leest het in mijn review.

Lees verder na de advertentie.
JBL Live Pro+
Het JBL-assortiment bevat inmiddels een viertal draadloze oortjes met actieve ruisonderdrukking, te beginnen bij de JBL Reflect Mini met een adviesprijs van 120 euro – terwijl de JBL Tour Pro+ voor 199 euro verkocht worden. Vandaag bekijken we een product dat daar precies tussenin valt, de Live Pro+ van JBL. Ze krijgen een adviesprijs mee van 179 euro, dezelfde prijs als Apples AirPods. Is dat toeval? Dat denk ik niet.
Apples AirPods zijn immers de belangrijkste spelers op dit prijspunt en zijn immens populair. Met de Live Pro+ wil JBL wat marktaandeel van de AirPods wegsnoepen door onder andere te concurreren op de batterijduur van de oortjes. Apple zegt dat het hoesje en de AirPods gecombineerd tot 24 uur mee kunnen gaan, terwijl JBL zegt dat zijn oortjes tot 28 uur mee kunnen gaan na het opladen in de case. Per batterijlading van de oortjes gaan de Live Pro+ ook langer mee, tot maximaal 7 uur. Op de AirPods is dit tot maximaal 5 uur per batterijlading.

Verder wil JBL het, net zoals Apple met zijn H1-chip, makkelijk maken voor gebruikers om de Live Pro+ met hun telefoon te verbinden. Daarvoor integreerde JBL het Fast Pair-protocol van Google dat het verbinden van de oortjes met je telefoon sneller moet maken. JBL’s oortjes hebben tot slot nog een streepje voor met de actieve ruisonderdrukking die aanwezig is op de Live Pro+. Gelukkig maar, zou ik willen zeggen; oortjes van Samsung, OPPO, Sony en Jabra met ruisonderdrukking regeren dit prijspunt voor Android-telefoons. Draadloze oortjes zonder ruisonderdrukking komen er nog lastig tussen.
Of het JBL wel gaat lukken hangt natuurlijk af van meer factoren dan de bovenstaande specificaties. De afgelopen weken nam ik onder andere het draagcomfort van de oortjes onder de loep, en heb ik alle functies van de My JBL-app doorlopen. Uiteraard zijn er weer de nodige uren besteed met JBL’s Live Pro+ in mijn oren, zowel binnen- als buitenshuis. Sportactiviteiten zijn niet aan bod gekomen – dat is immers niet de doelgroep die JBL met deze oortjes zou willen aanspreken, en mede vanwege de beperkte IPX4-certificatie ben ik het daar wel mee eens.
Hieronder vind je alle plus- en minpunten van de Live Pro+ van JBL na ze twee weken lang te hebben getest met de OnePlus 8 Pro, de Galaxy S20 FE en een HP Spectre X360-laptop. Bij het testen van de Live Pro+ draaiden de oortjes op firmwareversie v3.9.0.

JBL Live Pro+ – de pluspunten
1. Lange batterijduur
Zoals hierboven al aangegeven, beweert JBL dat de Live Pro+ een batterijduur heeft van zes uur met ANC ingeschakeld, terwijl de batterijduur zonder ANC uit moet komen op ongeveer zeven uur. Dat is indrukwekkend, gezien de oortjes daarmee gelijk, of zelfs iets beter, presteren dan de WF-1000XM3 van Sony. Bij deze theoretische batterijduur komen nog maximaal drie extra ladingen uit de case die wordt meegeleverd. Daarmee komt de maximale batterijduur op 28 uur (zonder ANC), of 24 uur (in het geval dat je ANC gebruikt). Het nadeel van zulke theoretische cijfers is dat je er weinig aan hebt in de praktijk, vandaar dat de oortjes uitgebreid zijn getest voor de werkelijke batterijduur.
Sommige oortjes tonen in de praktijktesten een wezenlijk verschil met de verwachte batterijduur. Bij de draadloze oortjes van JBL lijkt dat heel erg mee te vallen. Sterker nog: de batterijduur van de Live Pro+ was iets beter dan ingeschat door de fabrikant. Na twee weken testen halen de oortjes vrijwel dagelijks de opgegeven batterijduur van zes uur. Gemiddeld kwam ik uit op zes uur en vijf minuten. Zonder ruisonderdrukking ingeschakeld presteren de oortjes nog iets beter met gemiddeld 6 uur en 53 minuten. Ze halen in de praktijk misschien niet de opgegeven batterijduur, maar JBL behoudt na deze review een sterke score tegenover andere ANC-oortjes, en zelfs tegenover oortjes zonder ANC is dit een sterke score.

Tezamen met de oplaadcase die wordt meegeleverd, kwam de totale batterijduur zonder ANC uit op iets meer dan 27 uur. Wederom iets lager dan de opgegeven specificaties, maar nog altijd een goede score. Met ANC daalt de batterijduur inclusief meegeleverde oplaadcase tot 23 uur en 46 minuten. Hoewel je er geen hele werkweek mee kunt doorkomen, kan je met gemak tot aan donderdag van de oortjes gebruikmaken. Gebruik je de oortjes niet de ganse dag, dan kan je waarschijnlijk de hele week van de oortjes gebruikmaken zonder de case bij te hoeven laden. Met de cijfers genoemd in dit artikel zou je een schatting kunnen maken hoeveel dagen de oortjes bij jou mee kunnen gaan.
Zijn de oortjes en case leeg, dan duurt het wel even alvorens ze volledig zijn opgeladen. Na twee uur waren de oortjes en de case bij mij volledig bijgeladen. Daarmee duurt het opladen langer dan bij de concurrentie, zoals de Galaxy Buds Pro van Samsung, maar storend was het wat mij betreft niet.
2. Sterke ANC-functionaliteit
JBL gaat met deze oortjes de concurrentie aan met onder andere de Galaxy Buds Pro van Samsung. In het segment waar beide oortjes in opereren, kun je eigenlijk niet meer toekomen met oortjes zonder ruisonderdrukking. Dat heeft JBL goed begrepen met de Live Pro+: oortjes die beschikken over drie ANC-standen die via de app in te stellen zijn. Hiervoor heb je dus wel echt de app nodig: anders mis je een deel van de ANC-functionaliteit. Zodra je in de app zit, heb je de keuze uit een ‘Dagelijkse modus’, een ‘Reismodus’ en een ‘Actieve modus’, elk met een andere ANC-functie:
- Dagelijkse modus: deze modus filtert geluid weg dat we het vaakst in ons dagelijkse leven tegenkomen, zoals geluiden op kantoor. Standaard staan de oortjes hierop ingesteld. Alle ANC-testen met de JBL Live Pro+ zijn in deze modus uitgevoerd.
- Reismodus: deze modus is gemaakt voor reizen en filtert geluiden van treinen of een vliegtuig het beste weg.
- Actieve modus: in deze modus worden omgevingsgeluiden die je buiten terugvindt het beste gefilterd.
Gezien uitgebreide testen in elke modus – mede vanwege de beperkte reismogelijkheden – op dit moment niet mogelijk is, is besloten om één modus aan te houden voor alle testen, de dagelijkse modus. In deze modus weten de oortjes een behoorlijke hoeveelheid omgevingsgeluid te filteren. Windgeruis, rijdende auto’s, ventilatoren en andere omgevingsgeluiden waren zo goed als niet te horen. Tegelijkertijd merk je wel dat de oortjes moeite hebben met het filteren van stemgeluiden. Dat heeft mogelijk te doen met de pasvorm die de oortjes voor mij hadden. Desondanks blijft het een aandachtspunt voor deze oortjes. Ze zitten qua ruisonderdrukking nog niet op het niveau van de WF-1000XM3 van Sony.
Dat is jammer, gezien Sony’s oortjes inmiddels goedkoper zijn dan die van JBL, maar toch vind ik dat de ruisonderdrukking van JBL’s Live Pro+ niet per se ondermaats is voor zijn segment. Bij dagelijks gebruik zal menig gebruiker ontzettend blij zijn met de ruisonderdrukking, simpelweg omdat je minder van je omgeving hoort en daarmee de focus komt te liggen op de muziek en je eigen gedachten. Hoewel Sony betere ruisonderdrukking aflevert, presteren de JBL Live Pro+ meer dan voldoende om je te kunnen concentreren in een ruimte waarin anderen praten, een televisie aanstaat of de ganse dag een fan draait om de ruimte op een comfortabele temperatuur te houden.
3. ‘Aanraakbediening done right’
In mijn review van de OPPO Enco X, gaf ik mijn klaagzang over de aanraakgevoelige stelen van de X’s. Vaak wist ik niet of een aanraking werd geregistreerd, en daarnaast was het oppervlak op de oortjes dat mijn vinger moest registreren zo klein dat het lastig was om zulke acties uit te voeren. Dit leidde er in de meeste situaties toe dat ik mijn telefoon alsnog uit mijn zak moest halen om de actie zelf uit te voeren. Gelukkig hebben de oortjes van JBL daar geen last van. Bovenaan de steeltjes van de Live Pro+ zijn twee gevoelige aanraakpanelen aanwezig die makkelijk te vinden zijn.
Eigenlijk wordt elke aanraking wel geregistreerd en dat maakt de functies die daaraan gekoppeld zijn fijn in gebruik. Het volume is zo bijvoorbeeld makkelijk aan te passen. Wat toevoegt aan de ervaring, is de geluiden die JBL heeft toegepast om de geregistreerde aanrakingen kenbaar te maken. Daarbij laten de oortjes ook horen hoeveel aanrakingen ze hebben geregistreerd. Raak je de oortjes slechts één keer aan, dan hoor je een geluidje, dit telt op tot maximaal drie aanrakingen en dus drie geluiden.

Wat ik verder nog zou willen toevoegen over de aanraakgevoelige hardware, is dat ik blij ben dat de acties enkel worden geactiveerd door de bovenzijde van de steel aan te raken. Zo voorkomt JBL dat er ongewenste acties worden uitvoert als je de onderkant van de oortjes aanraakt. Dat heb ik vaak bij oortjes als de OPPO Enco X. Als ik die oortjes uit mijn oren haal, merk ik vaak dat er ongewenste acties worden uitgevoerd, zoals het overslaan van nummers op Spotify of het verhogen of verlagen van het volume.
Er zijn maar weinig fabrikanten die de aanraakbediening onder de knie hebben, maar op de JBL Live Pro+ is dat zeker het geval. Misschien is het niet de belangrijkste functie van draadloze oortjes, maar als je het wenst te gebruiken, weet dan in ieder geval dat het goed zal werken.
4. Geluid voor basliefhebbers
Testen met de Live Pro+ van JBL zijn uitgevoerd in combinatie met onder andere de Galaxy S20 FE van Samsung en een Spectre X360 van HP. In beide gevallen is gebruikgemaakt van Spotify om de gewenste audiobestanden te streamen. Bij de testen maak ik hierbij gebruik van de hoge kwaliteit-preset in Spotify. Verder heb ik in de JBL Headphones-app onder Smart Audio & Video gekozen voor de Audiomodus. Met deze modus wordt de focus gelegd op goede audiokwaliteit boven een sterke verbinding of lage latency voor video’s.
Toen ik de JBL Live Pro+ voor het eerst beluisterde, kwam er een flinke periode van gewenning die nooit écht eindigde. Dat komt voornamelijk door de focus die JBL heeft gelegd op de bas van deze oortjes. JBL weet met deze oortjes verrassend rijke bas te produceren die perfect past bij onder andere popmuziek. Dat maakt deze oortjes perfect voor de liefhebbers van geluid met veel en rijk basgeluid. Over het algemeen leveren deze oortjes vanuit de doos ook zeer goed geluid, en heb ik weinig op- of aanmerkingen.

Wel merk ik – als we wat dieper duiken dan de reguliere luisteraar misschien zou doen – dat zowel stemmen als instrumenten soms worden overschaduwd door het basgeluid. Stemmen zijn lastig te onderscheiden van andere onderdelen in het geluidsspectrum, zoals de instrumenten, wat zorgt voor geluid dat relatief saai is. Daarbij geldt ook dat instrumenten wat dynamiek missen. Het mag wat spannender en helderder. Gelukkig kun je in de EQ in de Headphones-app van JBL nog wel de nodige aanpassingen doorvoeren om het geluid naar smaak aan te passen.
Vanuit de doos hebben de oortjes duidelijk het welbekende JBL-geluid, dat moet je liggen. Als het geluid van bijvoorbeeld de Galaxy Buds+ je aanstaat, dan zijn dit niet de oortjes om naar te kijken – deze oortjes bieden minder dynamisch en meer basgericht geluid. Na verloop van tijd kan de bas je gaan tegenstaan, zeker als je weet hoe een nummer wel moet klinken. Tegelijkertijd zijn dit wel de perfecte oortjes voor degenen die graag naar pop- of rockmuziek luisteren.
Verder kan ik nog zeggen dat de oortjes voldoende luid gaan zonder dat er direct vervorming op zal treden bij een hoger volume. Met de nodige aanpassingen in de EQ – als je daarmee aan de slag zou willen gaan – bieden de Live Pro+-oortjes alvast voor ieder wat wils.

JBL Live Pro+ – de minpunten
1. Draagcomfort is middelmatig
Nadat ik draadloze oortjes uit de doos neem, vraagt het een paar dagen gewenning tot ik een goed beeld heb van het draagcomfort van draadloze oortjes. Bij de JBL was dat niet echt nodig en dat is, wat mij betreft, niet echt positief. Op de Live Pro+ vinden we namelijk hele ondiepe oordopjes die nauwelijks je oren in gaan. Dat maakt het makkelijk om de oortjes uit je oren te halen, een gevoel dat ik ook elk moment had dat ik de oortjes droeg. Hoewel ze eigenlijk de hele tijd bleven zitten – zelfs als ik mijn hoofd flink heen en weer schud – geeft het geen vertrouwd gevoel.
Voor deze testen heb ik een flink aantal oordopjes uitgetest, maar de reden voor dit gevoel lijkt dan toch te komen door de ondiepe oordopjes. Daar komt nog bij dat het deel van de oortjes dat bij het oorkanaal komt te zitten, vlak is afgewerkt. Oncomfortabel zou ik het niet willen noemen, maar het werd mij wel duidelijk dat JBL nog wat werk te verzetten heeft om oortjes te maken die echt fijn in het oorkanaal zitten, zoals het geval is bij de Galaxy Buds Pro. Die oortjes zijn vormgegeven naar de vorm van het menselijke oor, wat mij in de praktijk erg is bevallen.
Wat mij van die oortjes ook erg beviel, was het relatief lage gewicht. Op de Live Pro+ van JBL merk ik toch dat de stammetjes meer gewicht met zich meebrengen, wat het draagcomfort van deze oortjes negatief beïnvloed. Na een uur of twee beginnen mijn oren toch flink te zeuren en kan ik ze eigenlijk niet veel langer dragen. Een volledige werkdag met deze oortjes doorkomen is dan ook erg lastig – hoewel ik het de afgelopen weken wel heb gedaan, zou ik het anderen niet willen aanraden. Als het belangrijk is dat de oortjes goed zitten bij lange draagsessies dan ben je beter af met de Galaxy Buds Pro van Samsung.
2. IPX4 is toch iets te weinig
Corona weerhoudt mij ervan om veel te reizen, maar normaliter zou ik dagelijks onderweg zijn naar school of een andere activiteit. Dat brengt mij ook in de nodige regenbuien. Oortjes zonder enige IP-classificatie zijn voor mij daardoor nauwelijks bruikbaar, gezien ze beschadigd kunnen raken als een regendruppel in de behuizing terechtkomt. Gelukkig heeft JBL er bij de Live Pro+ voor gekozen een IP-classificatietest uit te voeren, waaruit is gebleken dat de oortjes IPX4-bestendig zijn. Hoewel dat een IP-classificatie betreft, is het effect zeer beperkt en zijn de oortjes daarmee zweetbestendig.
Een IPX4-classificatie betekent dus niet direct dat je zonder problemen in de regen kunt lopen. Het betekent in de praktijk dat je ongeveer 10 minuutjes in een regenbui kan lopen zonder de Live Pro+ te beschadigen. Hoewel het mogelijk is dat oortjes na langere blootstelling onbeschadigd blijven, is dat niet getest. Dat is jammer, want JBL’s belangrijkste concurrent – de Galaxy Buds Pro – biedt een IPX7-classificatie waardoor ze dompelbestendig zijn en dus ondergedompeld kunnen worden. Met zo’n classificatie ben je er zeker van dat je naar buiten kunt zonder schade te berokkenen.

Het klinkt misschien als iets kleins en mogelijk heb je er zelf nog nooit rekening mee gehouden, maar het is een detail dat je als fabrikant van draadloze oortjes juist moet hebben op dit prijspunt. Met de oortjes koop je immers geen pakje boter, maar een product van 179 euro, waarvan je verwacht dat ze langer meegaan dan oortjes van onder de honderd euro, die soms ook een IPX4-classificatie mee hebben gekregen.
3. Beperkte instellingsmogelijkheden
Fabrikanten lijken niet in te willen zien dat je gebaren voor draadloze oortjes zelf aan wil kunnen passen, in plaats van dat je moet kiezen uit een (zeer) beperkte selectie die op het hoofdkantoor geselecteerd zijn. Ook bij JBL is dit niet toegekomen, dat blijkt uit de app voor de Live Pro+. Als je naar de instellingen van de JBL Hoofdtelefoon-app gaat, is bovenaan een tabblad te vinden voor gebaren. Als je daarop klikt, vind je twee instellingen: een voor het linkeroortje, en een voor het rechteroortje.
Per oortje kun je kiezen uit vijf opties: afspeelregelaars, Ambient Sound-regelaar, volumeregelaar, spraakassistent of geen. Het is niet mogelijk om zelf een functie toe te voegen of om functies voor specifieke aanrakingen toe te voegen. Functies die JBL nu aanbiedt in zijn applicatie, werken altijd met twee of driemaal aanraken. Je kan dus niet een functie toevoegen waarvoor je eenmaal moet klikken, en een andere functie waarvoor je tweemaal moet toevoegen. Je kan dus twee acties met de oortjes uitvoeren. Voor de andere acties moet je de telefoon uit de zak halen.

Dit is iets wat JBL zou kunnen aanpassen met een software-update, maar op dit moment kan het dus nog niet. Wat op dit moment ook nog niet kan met de Live Pro+, is het laten instellen van de actieve ruisonderdrukking op basis van je locatie, of op basis van je actie. Sony heeft dat ingebouwd in zijn WF en WH-serie, waardoor de ruisonderdrukking en Ambient Sound-modi slimmer kunnen werken. Sony kan bijvoorbeeld automatisch de ANC inschakelen als je op kantoor bent, iets wat niet kan met JBL’s app. Fabrikanten hoeven elkaar zeker niet te kopiëren, maar zulke functies kunnen het leven wel verrijken.
4. Instabiele software op oortjes
JBL weet op veel punten de volledige score te bemachtigen. Op het gebied van software heeft het nog wat werk te verzetten, dat bleek tijdens de testperiode. Het gaat dan niet om de applicatie en de instellingsmogelijkheden in de app, maar om de software (lees: firmware) die op de Live Pro+ draait. Wat ik bijvoorbeeld heb gemerkt is dat de software soms automatisch de ANC uitschakelt, zonder dat je daarom hebt gevraagd.
Tenminste, het lijkt erop dat de ANC wordt uitgeschakeld. Ik voel dan namelijk de druk uit mijn oren wegvallen en er zijn weer iets meer geluiden te horen uit mijn directe omgeving, maar het is niet helemaal vergelijkbaar met het uitschakelen van ANC. Het heeft overigens niet te doen met het verdwijnen van passieve ruisonderdrukking, want de oortjes zaten telkens nog net zo strak in mijn oren geklemd.


Dit gebeurde herhaaldelijk als ik de oortjes iets naar voren draaide om mijn oren wat meer lucht te geven. Opvallend is dat dit enkel gebeurde op JBL’s Live Pro+ als ik van het rechteroortje het steeltje iets naar voren (richting van mijn kaak) bewoog. Wellicht heeft het te doen met de plaatsing van de microfoons, maar zeker weten doe ik het alvast niet.
Wat mij verder is opgevallen is de stabiliteit en soms instabiliteit van de draadloze verbinding. In de meeste situaties was de verbinding zeer solide en weerhield niets de oortjes om muziek af te blijven spelen. Tegelijkertijd gebeurde het van tijd tot tijd dat de muziek plotseling begon te haperen. Het is mij onbekend waarom. Het wegvallen van de verbinding lijkt te gebeuren in compleet willekeurige gevallen, zoals tijdens een wandeling in de natuur of tijdens het winkelen. Zulke dingen verwacht je op een drukke locatie, maar er zijn ook voldoende situaties geweest waarin de verbinding van de JBL-oortjes stabiel bleef. Een raadsel zonder antwoord en iets dat JBL mogelijk kan oplossen in een software-update. Voorlopig is het probleem echter nog aanwezig, dus houdt daar rekening mee bij het aanschaffen van de oortjes.
Conclusie
JBL stond bij mij nog niet op de kaart voor high-end oortjes met ruisonderdrukking. Ze brachten de afgelopen jaar wel wat draadloze oortjes uit, maar eigenlijk elke keer zonder veel kabaal. Dat geldt ook weer voor deze lancering. Eigenlijk is dat jammer, want de oortjes hebben – als je van geluid met veel bass houdt – veel te bieden. Neem bijvoorbeeld de batterijduur van ongeveer 23 tot 27 uur, waardoor de oortjes prima meekomen met bijvoorbeeld de Galaxy Buds Pro, Jabra Elite 75t, Sony’s WF-1000XM3 en de Enco X van OPPO.

Hoelang de batterijduur meegaat, hangt uiteraard wel af van de modus waar de oortjes in staan. Met ruisonderdrukking ingeschakeld gaan ze minder lang mee (23 uur), dan zonder (27 uur). Dat gegeven is niet nieuw en geldt eigenlijk voor alle oortjes met ANC. Over de ruisonderdrukking op JBL’s oortjes ben ik verder erg te spreken. In de dagelijkse modus wordt ontzettend veel geluid uit de nabije omgeving gefilterd. Stemmen filteren blijft nog een lastiger punt – daarop scoren de Live Pro+ net iets minder dan de Buds Pro van Samsung. Toch blijft het een prima prestatie en is het fijn dat je ruisonderdrukking krijgt om het omgevingsgeluid ‘uit te zetten’.
Over het geluid ben ik – maar dat is zeer persoonlijk – iets minder te spreken. Standaard levert JBL de oortjes met het geluid dat je verwacht van JBL, dus met de nadruk op lage tonen (bass). Met de bijbehorende Headphones-app van JBL kun je wel handmatig de EQ aanpassen, maar dat is niet de reden om deze oortjes te kopen. Luister je graag muziek waar instrumenten of zang centraal staat, dan ben je beter uit met bijvoorbeeld de Galaxy Buds Pro van Samsung of de Jabra Elite-serie. Wel klinkt het geluid voor het segment dat de oortjes bedient, erg goed. Ook als het volume wat hoger staat, blijft alles goed verstaanbaar.
Net kwam de app al even naar voren, en daarmee beginnen ook de minpunten voor deze oortjes. Momenteel, en dat is bij publicatie van deze review, zijn de instellingsmogelijkheden voor de Live Pro+ erg beperkt. Per oortje kan je één actie instellen voor de aanraakgevoelige knoppen. Dat is, zeker in dit segment, wel een gemiste kans. JBL mag zichzelf wel prijzen met de werking van zijn knoppen. Aanrakingen werden bij mij constant waargenomen en het geluidje bij de actie is een waardevolle toevoeging.

Wat JBL tot slot via een update nog mag toevoegen, is een stabiele bluetooth-verbinding. Het is opvallend dat de oortjes in vergelijkbare situaties – en eigenlijk in omgevingen waarvan je niet verwacht dat je een instabiele verbinding krijgt – soms wegvalt. Vaak is dat van korte duur, maar dat kan soms net voldoende zijn dat ik de oortjes wegstop en later pas weer terugpak. Het gebeurde mij niet vaak genoeg om te zeggen dat je de oortjes daarom niet moet kopen. Dat laat ik over aan het draagcomfort, dat door de zeer ondiepe rubberen oordopjes en het vlakke ontwerp belabberd is.
Niet iedereen lijkt daar last van te hebben, en net zoals het geluid is draagcomfort zeer subjectief, maar nog niet eerder kreeg ik zoveel last van het dragen van oortjes. Mijn advies zou dan ook zijn om de oortjes alleen te kopen als je weet dat je ze terug zou kunnen sturen na aankoop. JBL weet buiten het draagcomfort en de kleine softwarevergrijpen namelijk een prima paar oortjes uit te brengen. Oortjes die het zonder problemen opnemen tegen de AirPods van Apple en op veel punten ook tegen de Galaxy Buds Pro, Enco X en de Elite 75t.
JBL Live Pro+ kopen
JBL verkoopt de Live Pro+ in Nederland in het zwart, wit, roze en beige voor een adviesprijs van 179,90 euro. Je kan de oortjes onder andere aanschaffen via Coolblue, MediaMarkt en Amazon.

Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik vindt die Bluetooth oortjes nog steeds te duur voor wat ze kunnen.