Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

1. HTC Dream - januari 2009

Als de opkomst van Android-telefoons een verhaal uit de Bijbel was, dan zou je deze telefoon in het verhaal over de schepping terugvinden. De HTC Dream was de allereerste Android-telefoon die Google en HTC samen hebben ontwikkeld en hij was ook wel bekend als de T-Mobile G1.

[readmore articles="205360"]

"Na ongeveer 1 week gebruik van de G1 ben ik er absoluut positief over. Hij verdient dan wel geen schoonheidsprijs, de batterijduur mag iets langer en de camera mag van hogere kwaliteit worden, maar toch zou ik iedereen die op zoek is naar een nieuwe telefoon deze Android G1 willen aanraden", schreef onze redacteur Ruud Caris. "De integratie met alle Google producten is bijna subliem en aan de besturing kunnen weinig telefoons tippen. De uitbreidingsmogelijkheden zijn ongekend. Dit is de eerste telefoon die op Android draait en het is absoluut een telefoon met zeer veel potentieel."

> Lees hier de review van de HTC Dream

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

2. Motorola Milestone - december 2009

De eerste Motorola-telefoon kregen we in hetzelfde jaar over de vloer. De Motorola Milestone verscheen met Android 2.1 Eclair en hij pakte uit met een groot fysiek qwerty-toetsenbord en een 3,7 inch TFT-touchscreen dat met de eerste versie van Corning Gorilla Glass werd beschermd. Het apparaat had een 5 MP camera, 256 MB RAM en 133 MB opslag. Gelukkig kregen gebruikers hij een 8 GB micro SD-kaart bij de telefoon, en de Milestone was een ware productiviteitsmachine in zijn tijd.

[readmore articles="205423"]

"De Motorola Milestone is een heerlijk Android-toestel", aldus Sander Tuit. "Elke blik op het hogeresolutiescherm blijft adembenemend. De processor lijkt ook stukken beter te presteren dan wat men zou verwachten van de kloksnelheid (600 Mhz vergeleken met 528 Mhz in toestellen van de eerste, nvdr.). Applicaties werken prima naast elkaar en het draaien van meerdere applicaties lijkt het systeem praktisch niet te vertragen."

> Lees hier de review van de Motorola Milestone

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

3. LG GW620 - augustus 2010

LG's eerste Android-telefoon was niet meteen een vlaggenschip uit de G-reeks, maar de GW60 was een instapmodel dat 300 euro kostte. De telefoon kreeg kritiek omdat hij met een verouderde versie van Android op de markt kwam en ook nadien konden gebruikers niet rekenen op een update. Die updateproblemen zouden Android ook in de komende jaren blijven achtervolgen, en dat geldt meer dan ooit voor LG vandaag.

[readmore articles="205975"]

"Dit eerste Android-toestel van LG is gebruikersvriendelijk ondanks de verouderde Android-versie", schreef Claudia Rahanmetan. "Deze telefoon voldoet niet aan de eisen van een superuser, maar daar is hij ook niet voor in de markt gezet. Alle opties voor een goed bruikbare Android-telefoon zijn aanwezig en als instapmodel is de LG GW62 goed te noemen."

> Lees hier de review van de LG GW620

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

4. Sony Ericsson Xperia X8 - december 2010

Deze Sony Ericsson Xperia X8 was een budgettelefoon met een 3 inch TFT-touchscreen en hij kwam zonder een fysiek toetsenbord. De telefoon had slechts een 3 MP camera en 168 MB RAM. Naast 128 MB opslag kregen gebruikers nog een 2 GB microSD-kaart en hij draaide op de 600 MHz Snapdragon S1-processor van Qualcomm. De telefoon kostte zo'n 190 euro in Nederland, maar zijn chipset was ongeveer even krachtig als het exemplaar die een jaar eerder in de Motorola Milestone zat.

[readmore articles="205369"]

"De Xperia X8 is een prima telefoon, zolang je in je achterhoofd houdt dat je geen high-end toestel moet verwachten", stelde redacteur Yorick Reuvekamp. "De telefoon functioneert prima en is voor zijn prijs een aanrader. Zoek je dus een simpele telefoon, die toch leuke functionaliteit biedt voor een aardige prijs? Dan is de X8 wellicht wat voor jou!"

> Lees hier de review van de Sony Ericsson Xperia X8

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

5. Samsung Galaxy Ace - februari 2011

De eerste telefoon van Samsung die we hier op de redactie kregen, was de Samsung Galaxy Ace in zijn SuperTrash-editie inclusief een speciaal hoesje. Samsung kon al mooie cijfers voorleggen met zijn Samsung Galaxy S-reeks, maar de Ace vertegenwoordigde het middensegment. Hij had een 3,5 inch scherm, 278 MB RAM, 158 MB opslag en een 2 GB microSD-kaart. De telefoon kreeg dezelfde chipset als de Xperia 8, maar hij werkte met een hogere kloksnelheid van 800 MHz. Mooie specificaties in ruil voor je geld was Samsungs troef, maar in ruil kreeg je een behuizing die gemaakt was van polycarbonaat.

[readmore articles="205586"]

"De grote pluspunten van dit toestel zitten hem in het design en de combinatie van betaalbaarheid en prestaties", vond Pieter Schutz. "Het toestel ziet er mooi uit en is een fashionable telefoon. Of jij het daarmee eens bent, zal je zelf moeten bepalen. Het idee van een Android-toestel dat volledig van kunststof is gemaakt, is wel niet voor iedereen."

> Lees hier de review van de Samsung Galaxy Ace

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

6. Huawei Ascend P2 - juni 2013

We spoelen vooruit in de tijd, naar 2013, een jaar nadat Huawei zijn debuut maakt op de Nederlandse heeft markt. Het bedrijf toonde meteen zijn ambities voor de komende jaren en later zou blijken dat Huawei ook zijn doelstellingen zal waarmaken. Huawei werd vorig jaar na Samsung de tweede grootste fabrikant van smartphones.

[readmore articles="204792"]

De Huawei Ascend P2 had een 4,7 inch HD-scherm, 1 GB RAM, 16 GB opslag en de eigen Huawei K3V2-chipset als motor. Op de achterkant zat een 13 MP camera. Een van de grootste uitdagingen die Huawei moest trotseren met zijn telefoons was de software aantrekkelijk maken voor de westerse markt.

"De Huawei Ascend P2 gaat van dual-core naar quad-core, van 8 megapixel naar 13 megapixel en het scherm is nu HD", legde Dimitry Vleugel uit. "Wederom is het een prima toestel voor een bepaalde doelgroep. Je moet wel even slikken als je het uiterlijk van de gebruikersinterface ziet, maar dat zal niet voor iedereen een probleem zijn."

> Lees hier de review van de Huawei Ascend P2

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

7. Oppo N1 - februari 2014

OPPO maakte pas in 2018 zijn komst naar de Nederlandse markt bekend en het volgde daarbij Huawei's voorbeeld op, maar vier jaar eerder kwam de eerste telefoon van het Chinese merk al op de redactie. De OPPO N1 is ook een bijzonder toestel, want hij gebruikt een draaicamera met scharnier die dienst doet als hoofd- en selfiecamera. Dat idee werd vorig jaar opmerkelijk genoeg weer uit de ijskast gehaald voor de ASUS ZenFone 6 en de Samsung Galaxy A80. De N1 had verder een 5,9 inch scherm, maar dan met grote randen.

[readmore articles="205881"]

"De Oppo N1 heeft mij verrast, en dan vooral omdat ColorOS beter meeviel dan verwacht", schreef Ruud Caris. "Als we door de spannende icoontjes en kleurtjes heen kijken of een kale Android-launcher instellen, dan valt er prima mee te werken. Daarnaast voldoen ook de accu de camera en de andere specificaties ruimschoots."

> Lees hier de review van de OPPO N1

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

8. Xiaomi Mi 3 - februari 2014

Niet veel later nadat we voor het eerst een OPPO-telefoon hebben getest kregen we de Xiaomi Mi 3 op de redactie. De Mi 3 had een 5 inch Full HD-scherm, de Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB opslag. Xiaomi pakte vooral uit met stevige specificaties voor een lage prijs, en je kon het Mi 3-vlaggenschip in Nederland kopen voor zo'n 400 euro via grijze import.

[readmore articles="205936"]

Het is een prima toestel dat voor nog geen 400 euro komt met heel goede specificaties", merkte Isabella Wijsman op. "De Xiaomi Mi 3 draait op Android 4.3 met de MIUI-schil. Persoonlijk vind ik die niet zo mooi en dan vooral omdat er behoorlijk veel Chinese applicaties en tekens te zien zijn."

> Lees hier de review van de Xiaomi Mi 3

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

9. Honor 6 - oktober 2014

Honor liet in Europa van zich horen in 2014 met de Honor 6 om dan na enkele jaren van het strijdtoneel te verdwijnen en een nieuwe comeback te maken. Het merk presenteerde zich als zijnde onafhankelijk van Huawei met voordelige telefoons voor een toegankelijke prijs. Honor hield ook een jonge doelgroep voor ogen.

De Honor 6 had een 5 inch Full HD-scherm met een 13 MP camera. Hij gebruikte 3 GB RAM en 16 GB of 32 GB opslag. De telefoon bevatte verder een Huawei's Kirin 920-chipset en hij had de EMUI 3.1-schil die we al kenden van Huawei-telefoons.

[readmore articles="205450"]

"De Honor 6 is een prima toestel dat nergens echt in uitblinkt", merkte Sander Tuit op. "Dat hoeft ook echter niet voor die prijs, want Honor biedt voor 299 euro een leuke smartphone met redelijk goede prestaties en een mooi uiterlijk."

> Lees hier de review van de Honor 6

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

10. OnePlus One - juni 2014

Hier is hij dan, de OnePlus One. Het Chinese OnePlus debuteerde met een vlaggenschip dat alleen online te koop was en alleen als je een speciale uitnodiging daarvoor kreeg. De telefoon beloofde ook sterke specificaties beloofde voor een relatief toegankelijke prijs.

De OnePlus One had een 5,5 inch Full HD LCD-scherm dat beschermd woerd door Corning Gorilla Glass 3. De Snapdragon 801 diende als motor, samen met 3 GB aan werkgeheugen en 16 GB of 64 GB opslag. De telefoon pakte uit met een aangepaste versie van Android via CyanogenMod, waardoor de telefoon nog jarenlang een favoriet was bij gebruikers die graag de laatste ROM's op het apparaat wilden flashen.

[readmore articles="205782"]

"De OnePlus One is, vooral als we naar de prijs kijken, simpelweg een goede smartphone", vond Ruud Caris "De prestaties zijn sterk zoals ik verwacht had, de camera maakt foto's die ruim voldoende zijn voor een smartphonecamera en het scherm geeft mooie kleuren weer. De software, CyanogenMod 11S, heeft ook zijn hoge verwachtingen waargemaakt en ze zal naar alle waarschijnlijkheid regelmatig updates ontvangen."

> Lees hier de review van de OnePlus One

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

11. Google Pixel XL - oktober 2016

Na jarenlang 'oefenen' met het Nexus-programma groeide Google in 2016 uit tot een zelfstandig smartphonemerk, en het bedrijf nam daarvoor een gedeelte van de HTC-medewerkers onder zijn vleugels. De eerste Pixel was een sterk vlaggenschip dat uitpakte met een vlotte update-ondersteuning en hardware die prima kon concurreren met andere high-end telefoons.

[readmore articles="203412"]

De Pixel had een sterke 12 MP camera en hij verscheen met Android 7.1 Nougat-software op de markt die je kan upgraden tot Android 10. Hij had ook als eerste de Snapdragon 821 van Qualcomm onder zijn behuizing. Wat opmerkelijk genoeg in 2016 al opviel bij de telefoon zijn de grote schermranden en dat is meer dan vier jaar later nog steeds het geval.

"Nu is natuurlijk de grote vraag: moet je de Pixel kopen?", vroeg Ruud Caris zich luidop af. "Ben je fan van standaard-Android en heb je een flink budget, dan zeker. De Pixel is in dat geval het beste toestel om aan te schaffen, hoewel je hem wel zult moeten importeren."

> Lees hier de review van de Google Pixel XL

Dit zijn de eerste reviews van populaire smartphonemerken op Androidworld

Welke van deze telefoons heb jij ooit gebruikt en wat zijn jouw ervaringen? Welk opkomend merk verwacht jij dat we bij Androidworld binnenkort voor de eerste keer zullen reviewen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Android algemeen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

ING kampt met storing: mobiel bankieren niet mogelijk (update)

Veel klanten van de ING hebben sinds maandagochtend last van problemen met internetbankieren. De bank geeft aan dat er ze wer...

'Google Pixel Watch draait op vier jaar oude processor'

Google Pixel Watch draait volgens geruchten op een processor die Samsung Galaxy Watch uit 2018 ook gebruikte. Het gaat om de...

App van de Week: de Nike Run Club viert de verjaardag van Nike

Sportmerk Nike wordt dit jaar 50 en dat is zeker een leeftijd om even bij stil te staan. Een halve eeuw is het merk al bezig...

ANWB geeft 20 keer een jaar gratis parkeren weg: zo kan je deelnemen

De ANWB Onderweg-app viert een feestje vanwege het tienjarig bestaan. De app geeft daarom 20 keer een jaar lang gratis parker...

'Vlaamse stem van Google Maps in ontwikkeling, zo hoor je ze'

Google werkt aan een Vlaamse stem voor de routebegeleiding in Maps. Als je de navigatie-app gebruikt kan je de stem in specif...

Samsung Galaxy Watch 5: alle geruchten op een rij

De lancering van de Samsung Galaxy Watch 5-serie komt er aan, en daar kijken veel mensen naar uit. Voor iedereen die geïntere...

Beveiligingsexperts vinden dit EU-voorstel voor chatapps "griezelig"

Een voorstel van de Europese Commissie over de strijd tegen kindermisbruik op berichtenapps doet bij beveiligingsexperts de w...

WhatsApp Status laat straks linkvoorbeelden zien met meer details

Vorige week konden we de emoji-reacties, en de mogelijkheid om grotere WhatsApp-groepen te maken en grotere bestanden verstur...

Motorola Razr 3 krijgt veel grotere vouwbare schermen

Voor zijn volgende generatie van bouwbare telefoons gebruikt Motorola twee grotere schermen. De Motorola Razr 3 heeft een 6,7...

Lees meer

Net binnen

Samsung Galaxy Watch 5: alle geruchten op een rij

De lancering van de Samsung Galaxy Watch 5-serie komt er aan, en daar kijken veel mensen naar uit. Voor iedereen die geïntere...

Beveiligingsexperts vinden dit EU-voorstel voor chatapps "griezelig"

Een voorstel van de Europese Commissie over de strijd tegen kindermisbruik op berichtenapps doet bij beveiligingsexperts de w...

ANWB geeft 20 keer een jaar gratis parkeren weg: zo kan je deelnemen

De ANWB Onderweg-app viert een feestje vanwege het tienjarig bestaan. De app geeft daarom 20 keer een jaar lang gratis parker...

'Vlaamse stem van Google Maps in ontwikkeling, zo hoor je ze'

Google werkt aan een Vlaamse stem voor de routebegeleiding in Maps. Als je de navigatie-app gebruikt kan je de stem in specif...

ING kampt met storing: mobiel bankieren niet mogelijk (update)

Veel klanten van de ING hebben sinds maandagochtend last van problemen met internetbankieren. De bank geeft aan dat er ze wer...

Lees meer