Samsung: vraag naar chips voor smartphones en pc’s zal afnemen

Samsung: vraag naar chips voor smartphones en pc’s zal afnemen

Samsung denkt dat consumenten de komende tijd minder uitgeven, waardoor de vraag naar chips kleiner wordt. Het refereert dan aan chips voor smartphones en pc’s. Dit zegt de Koreaanse techreus bij bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Vraag naar chips

Het is een opvallende uitspraak van Samsung, zeker omdat het een recordkwartaal draaide met een omzet van omgerekend 58 miljard euro. Een hoogtepunt dus (vorig jaar was de omzet 12 procent minder), maar het maakt zich blijkbaar alvast op voor minder fantastische kwartalen. Samsung merkte in het afgelopen kwartaal al dat er een lagere vraag was naar chips voor pc en het denkt dat dat alleen nog maar zal toenemen.

De reden dat mensen minder uitgeven ligt vooral bij de economische onzekerheid. De wereld is enorm veranderd door het coronavirus, maar ook geopolitieke spanningen spelen mee. Qua smartphones zag Samsung in het tweede kwartaal van 2022 al dat de vraag daalde. Jammer, want tegelijkertijd lijken de problemen bij de toeleverancierskant van de smartphonetak juist opgelost.

Samsung

Wat Samsung kan helpen is dat serverchips wel populair blijven. Het zijn dan ook die chips die hebben gezorgd voor een recordomzet. Die markt zou namelijk minder onder invloed zijn van economische problemen. Het klinkt alsof de zakelijke markt aanzienlijk meer stabiel is en blijft dan de consumentenmarkt waarvan wij Samsung vooral kennen.

Toch houdt het bedrijf achter de Galaxy-telefoons en -tablets hoop. Samsung denkt dat de verkopen van de flagshiptoestellen omhoog gaan door de nieuwe vouwbare toestellen die eraan komen. Die worden begin augustus verwacht tijdens een nieuwe Samsung Unpacked. We denken ook al het een en ander over die telefoons te weten, zoals hoe ze eruitzien, welke chip er waarschijnlijk inzit en wat we van de opslag mogen verwachten.

Samsung: vraag naar chips voor smartphones en pc’s zal afnemen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties