'Samsung Galaxy Fold 2 heet 'Galaxy Z Flip', niet Galaxy Bloom'

'Samsung Galaxy Fold 2 heet 'Galaxy Z Flip', niet Galaxy Bloom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Z Flip

We weten al langer dat Samsung binnenkort, op 11 februari, met een opvolger komt van de vouwbare Galaxy Fold. Het apparaat wordt samen met de Galaxy S20, de S20 Plus en de S20 Ultra gelanceerd tijdens een Galaxy Unpacked-evenement in de Verenigde Staten. Er is alleen nog onduidelijkheid over de naam van de telefoon, want LetsGoDigital zegt dat het apparaat 'Galaxy Z Flip' zal heten, terwijl eerder de naam Galaxy Bloom opdook.

De naam Galaxy Bloom raakte bekend tijdens een geheime briefing van Samsung samen met enkele telecompartners van het bedrijf. Iemand nam een foto van de presentatie waarop de naam Galaxy Bloom te zien was, maar het blijkt dat Galaxy Bloom slechts een codenaam was, voor intern gebruik. De opvolger van de Fold zal dus Galaxy Z Flip heten, en dat bevestigde ook de bekende geruchtenverspreider Ice Universe even later op Twitter.

Kan je de tweet niet zien? Tik dan hier

Wat mogen we verwachten?

Wet weten ondertussen ook al meer over wat we mogen verwachten van de vouwbare telefoon. Het apparaat zal beduidend minder kosten dan de Galaxy Fold met een adviesprijs van minder dan duizend euro. We weten uit een ander gerucht dat het apparaat komt met een Snapdragon 855-chipset en Samsung ruilt een plastic-beschermlaag om voor vouwbaar glas. De telefoon krijgt ook dezelfde camera-opstelling als de Samsung Galaxy S20-reeks, onder meer: een 108 MP hoofdcamera en een telecamera met 5x optische zoom.

Gelekte beelden van de nieuwe vouwbare telefoon

Voorlopig nemen we de naam van het apparaat nog met een korreltje zout. Dit jaar is er wel meer onduidelijkheid rond de namen van de aankomende Samsung-vlaggenschepen. Wat denk jij van de naam Galaxy Flip Z? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk