'Samsung Galaxy S21 FE beschikbaar in beperkt aantal markten'

'Samsung Galaxy S21 FE beschikbaar in beperkt aantal markten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S21 FE zal alleen in Europa en in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn. Door het wereldwijde chiptekort kan Samsung grotere markten onvoldoende bedienen. Het apparaat zou ook pas in oktober dit jaar verschijnen.

Samsung Galaxy S21 FE

Samsung lanceerde in januari zijn drie toptoestellen uit de Galaxy S21-reeks, maar meteen daarna wisten we dat een vierde variant nog later zou volgen. De S21 FE, wat staat voor 'Fan Edition', werd in het najaar verwacht. Eerst zou dat in augustus zijn samen met de vouwbare telefoons, maar dat lijkt nu steeds onwaarschijnlijker.

Volgens een bron van FNNews komt de S21 FE pas in oktober, en alleen in een beperkt aantal markten. De Benelux zal er wel bij zijn, want hij verschijnt alleen in de VS en Europa. Samsung lijdt onder het tekort aan halfgeleiders wereldwijd door de gevolgen van de coronacrisis, en daarom kan het grote markten als India dit keer niet bedienen.

'Samsung Galaxy S21 FE beschikbaar in beperkt aantal markten'

Beter nieuws

Deze nieuwe informatie is in ieder geval gunstiger nieuws voor wie geïnteresseerd is in de voordeligere S21-telefoon. Eerder was de toekomst van de telefoon nog onzeker volgen geruchten, en Samsung ontkende ook niet dat de productie tegen problemen aanliep. "Hoewel we geen details kunnen bespreken omtrent een product dat nog niet is verschenen, is er nog niets beslist met betrekking tot de vermeende opschorting van de productie", dat stelde het bedrijf bij Bloomberg. Samsung heeft nu nog niets bekend gemaakt over de beperkte beschikbaarheid van het toestel.

Gerelateerde artikelen

De Samsung Galaxy S21 FE dook eerder al op op Samsungs eigen website, en volgens geruchten komt hij met de Snapdragon 888-chipset van Qualcomm. Omwille van het wat grotere scherm zal Samsung het apparaat in de verf zetten als een alternatieve opvolger van de Note 20. Je kan hier alle renders van de telefoon bekijken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk