Samsung Galaxy Note 7 ook in Nederland en België uitgesteld [update]

Samsung Galaxy Note 7 ook in Nederland en België uitgesteld [update]

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 7

De pre-order van de Note 7 begon half augustus en uitlevering zou moeten volgen vanaf 2 september. Eerder berichtten we al dat dat een weekje later zou worden, namelijk 9 september. Ook die datum is niet gehaald, vanwege 'extra kwaliteitscontrole', maar een concrete datum is er nog niet.

Eén van de personen die een pre-order plaatste bij een webshop voor dit toestel, kreeg een bericht waarin te lezen was dat Samsung de introductie van de Note 7 heeft uitgesteld tot oktober, wat dus betekent dat we nog minimaal een maand moeten wachten, voordat het toestel ook hier eindelijk te verkrijgen is. Uiteraard hebben we navraag gedaan bij Samsung Benelux maar het nieuws kan vanuit Samsung nog niet bevestigd worden.

Andere retailers bevestigen aan Androidworld dat er inderdaad iets gaande is rondom de levering van de Galaxy Note 7. Hoe dit precies verder zal gaan is nog niet helemaal duidelijk, maar 9 september wordt waarschijnlijk niet gehaald. Op de site van Coolblue België lezen we dat de pre-order pas in oktober geleverd zal worden.

Pre-orders

Heb je een pre-order geplaatst, dan zul je waarschijnlijk de komende dagen op de hoogte worden gesteld door de retailer waar je het product gekocht hebt. Samsung gaf eerder al aan dat de pre-order in Europa goed liepen, de devices waren in meerdere landen snel uitverkocht. Dit lijkt echter een ander issue rondom de kwaliteit waarbij het niet bekend is of dit om software- of hardware-problemen gaat. Of dit verband houdt met de vlam vattende Note 7's is niet bekend.

Update 02-09-2016 09:15:

Samsung is bezig met een onderzoek, waarbij het lijkt te gaan om de accu van de devices en de uitslag kunnen we dit weekend of vlak daarna verwachten. Ook wordt er vermeld dat het zou gaan om slechts 0,1 procent van de verkochte devices. Het probleem zou makkelijk opgelost kunnen worden door de accu te verwisselen.

Update 02-09-2016 11:00:

Samsung heeft de terugroepactie inmiddels bevestigd en geeft aan alle devices te vervangen. Mensen die een pre-order voor de Samsung Galaxy Note 7 geplaatst hebben, krijgen ter compensatie een geheugenkaartje van 128GB.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk