Samsung Galaxy A51 ontvangt Android 12 in Nederland

Samsung Galaxy A51 ontvangt Android 12 in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsungs Galaxy A51 is de volgende telefoon in de rij die mag rekenen op de One UI 4.1-update die is gebaseerd op Android 12. De telefoon ontvangt de update nu in Nederland en België samen met de beveiligingsupdate van april.

Samsung Galaxy A51 krijgt Android 12

One UI 4.1 is de nieuwe softwareschil van Samsung die werd geïntroduceerd met de Samsung Galaxy S22-serie dit jaar. Samsung heeft vervolgens een lijst gedeeld met kandidaten die ook een update naar One UI 4.1 krijgen. Die lijst vind je hier. Samsung is inmiddels volop bezig met het uitrollen van deze update zoals je hier ziet, en de volgende kandidaat is de Samsung Galaxy A51. In de update zit tevens de beveiligingsupdate van april waarmee het toestel weer helemaal up-to-date is. Hou er wel rekening mee dat de Galaxy A51 voortaan nog maar twee updates per jaar ontvangt. De frequentie is begin dit jaar aangepast van driemaandelijkse updates naar halfjaarlijkse updates.

Nieuw in One UI 4.1

One UI 4.1 is de softwareversie waar de nieuwe Samsung Galaxy S22-telefoons op draaien. Samsung's One UI 4.1 is geen enorme upgrade ten opzichte van de op Android 12 gebaseerde One UI 4.0-versie. Toch zitten er in deze versie een aantal leuke nieuwe functies, waaronder het uitbreiden van het werkgeheugen en nieuwe Slimme widgets. Nog een belangrijke nieuwe functie is de Pro-modus in de camera-app. Die kan dankzij One UI 4.1 voor alle lenzen gebruikt worden. Daarnaast zijn er verbeteringen voor de Portret en Portretvideo-standen. Bovendien kunnen gebruikers de nachtmodus en de ultragroothoeklens ook gebruiken in apps van derden. Tenslotte wordt de Kleurenpalet-functie op meerdere apps toegepast.

Krijg jij de update binnen op je Samsung Galaxy A51? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel. Bedankt voor de tip, Marcel, Anton, Dennis!

Samsung Galaxy A51 ontvangt Android 12 in Nederland

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk