Samsung Galaxy A51 ontvangt Android 11-update en One UI 3.0

Samsung Galaxy A51 ontvangt Android 11-update en One UI 3.0

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsungs Galaxy A51 is de volgende telefoon in de rij die mag rekenen op Android 11. De telefoon ontvangt alvast in Rusland de update, maar verwacht wordt dat spoedig ook Nederland en België aan de beurt zijn.

Samsung Galaxy A51

Samsung is begonnen met het uitrollen van zijn Android 11-update naar zijn bestverkochte telefoon van 2020: de Samsung Galaxy A51. De midrange telefoon wordt nu uitgerust met verbeteringen die afkomstig zijn van zowel Googles Android 11-update als Samsungs One UI 3.0-softwareschil.

Op dit moment is de update in Rusland beschikbaar, dat weet Sammobile, maar we verwachten dat Samsung hem in de komende tijd ook naar andere landen uitrolt. De One UI 3.0-update heeft als versienummer A515FXXU4DUB1 en komt in één klap ook met de beveiligingsupdate van de maand februari.

Samsung Galaxy A51 ontvangt Android 11-update en One UI 3.0

Nieuwe functies in One UI 3.0

Dit is nieuw

Als we een kijkje nemen naar de nieuwigheden van deze update dan belanden we als eerste bij de Android 11-functies. De A51 kan nu gebruik maken van onder meer: de eenmalige toestemmingen, bubbels voor chat-apps en de nieuwe mediabediening in het notificatiecentrum.

Gerelateerde artikelen

Met One UI 3.0 zijn er ook verbeteringen voor de interface aangebracht, bijvoorbeeld bij het menu van de snelle instellingen. Er is een lange lijst van nieuwe functies die met deze update komen en je kan die hier raadplegen. Het is tot slot ook opvallend dat Samsung de One UI 3.0-update voor de Galaxy A51 sneller klaar heeft dan gepland. Volgens Samsungs updateschema zou hij pas in maart bij ons verschijnen, maar mogelijk is de fabrikant dus voor op schema.

Deze update is Over-The-Air beschikbaar en moet als melding op je telefoon verschijnen. Je kan ook altijd handmatig controleren op updates. Heb jij deze update ontvangen? Breng de Androidworld-redactie dan op de hoogte via deze weg.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk