Samsung Galaxy A51 officieel: premium middenklasser met 5 camera's

Samsung Galaxy A51 officieel: premium middenklasser met 5 camera's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy A51

De Samsung Galaxy A51 is in Vietnam gelanceerd. De nieuwe middenklasser focust zich overduidelijk op de cameramogelijkheden met een nieuwe toevoeging, de macro-lens en beschikt ook weer over een Glasstic-behuizing met regenboogkleurige lichteffecten.

Samsung Galaxy A51

Camera's

Op de achterzijde zijn maar liefst vier camera's te vinden, een 48 MP hoofdcamera, een verbeterde groothoekcamera die van 8 MP naar 12 MP is gegaan, een 5 MP dieptesensor en een 5 MP macrocamera. Aan de voorzijde zit een 32 MP selfiecamera. Hiermee biedt de Galaxy A51 een zeer veelzijdige camera-set-up waarmee je in bijna elke situatie wel een lens voorhanden hebt.

[tds=7389]

Scherm

Het scherm heeft ten opzichte van de Galaxy A50 ook wat aanpassingen gekregen. Zo is de waterdruppelnotch in het scherm (Infinity-U) vervangen door een ronde inkeping, daarmee heeft het toestel een Infinity O-scherm. De schermranden zijn ook wat dunner geworden zodat er nu een 6,5 inch AMOLED-scherm in de behuizing past. In het scherm is ook weer een optische vingerafdrukscanner.

Samsung Galaxy A51

Software en andere specificaties

De Samsung Galaxy A51 draait op Android 10 met daaroverheen de One UI 2.0-schil van Samsung en is daarmee de eerste Samsungtelefoon die direct op deze nieuwe software draait.

De Galaxy A51 wordt aangedreven door de Exynos 9611-chipset in tegenstelling tot de Exynos 9610 van zijn voorganger. Daar voegt Samsung nog 6 GB RAM en 128 GB opslag aan toe, met daarbij een 4000 mAh-accu die 15W snelladen ondersteunt.

Samsung Galaxy A51 kopen

De Samsung Galaxy A51 komt op 27 december in de kleuren Prism Crush Black, Prism Crush White, Prism Crush Pink en Prism Crush Blue in Vietnam op de markt voor omgerekend 311 euro. De Galaxy A50 kreeg een adviesprijs van 349 euro en we verwachten dat deze opvolger iets duurder zal gaan worden. Zodra bekend is wanneer de A51 naar de Benelux komt, passen we dit artikel aan.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk