Samsung Chromebook Pro met styluspen en high-end specs gelekt

Samsung Chromebook Pro met styluspen en high-end specs gelekt

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Samsung Chromebook Pro

Samsung heeft de afgelopen jaren diverse Chromebooks uitgebracht, maar de Chromebook Pro wordt veruit het meest luxe model. Promotieafbeeldingen verraden dat hij een aluminium behuizing heeft en opvallend compact en licht (1,08 kilo) is. Bovendien kun je de Chromebook 360 graden draaien om hem in een tabletstand zetten. Het 12,3 inch QHD-scherm (2400 bij 1600 pixels) is aanraakgevoelig en kan ook worden bediend met de PEN-stylus die in de zijkant van het apparaat zit. Het scherm heeft een 3:2 aspect ratio en een helderheid van 400 nits.

Specificaties omvatten een niet nader genoemde ARMv8 hexacore-chipset, 4GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. Er is een SD-slot aanwezig. Ook heeft de Chromebook een webcam, 802.11ac Wifi, Bluetooth en twee USB-C-poorten. De accuduur zou maximaal tien uur bedragen.

Android-apps met bloatware

Google kondigde in mei aan dat bepaalde Chromebooks in het najaar ondersteuning krijgen voor Android-apps. Die installeer je via de Play Store. De feature wordt momenteel uitgerold naar diverse Chromebooks, en de nieuwe Chromebook Pro van Samsung ondersteunt het vanuit de doos. Interessant is dat er melding wordt gemaakt van 'een aantal handige software-diensten die voorgeïnstalleerd zijn'. Eén daarvan is een jaarabonnement op het (inderdaad handige) Airdroid ter waarde van twintig dollar. De Chromebook Pro lijkt de eerste Chromebook te worden met extra apps (bloatware), al is het nog onduidelijk of de software verwijderd kan worden.

Beschikbaarheid

Dat er zoveel promotieafbeeldingen en specificaties in de omloop zijn, wijst op een snelle release. Het feit dat twee internationale retailers de Chromebook kort op hun website hadden staan, bevestigt dat. De verkoopprijs lijkt 499 dollar te worden en het apparaat zou eind oktober de verkoop ingaan. Een aankondiging wordt dan ook volgende week verwacht. Heb jij interesse in deze premium Chromebook of heeft een goedkoper model je voorkeur?

Via: Liliputing

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk