'Samsung begint in juli met testen van One UI 5.0 gebaseerd op Android 13'

'Samsung begint in juli met testen van One UI 5.0 gebaseerd op Android 13'

Google heeft zijn eerste bèta voor Android 13 nog niet aangekondigd, maar we krijgen dankzij een lek al wel een idee over de maand waarin Samsung van plan is om met zijn bèta van start te gaan.

Samsung One UI 5.0

Volgens bronnen van SamMobile zou Samsung al in juli kunnen starten met het open bètaprogramma One UI 5.0 op basis van Android 13. Dit zou het bedrijf een goede voorsprong moeten geven bij het testen van de nieuwe firmware voor de stabiele release later dit jaar. Juli is overigens ook de maand waarin Google de laatste testversie uitbrengt. Daarna volgt namelijk de stabiele versie van Android 13 voor Pixeltelefoons.

Vorig jaar startte Samsung zijn bètaprogramma voor de One UI 4.0-software pas in september en in Nederland ontvingen de eigenaren van een Galaxy S21 in november al een update met de stabiele versie ervan. Je zou denken dat Samsung nu nog sneller de stabiele versie kan uitrollen, als het bètaprogramma al in juli van start gaat. Toch moeten we rekening houden met veranderingen in dit schema, geeft Sammobile aan: "Het is duidelijk dat plannen kunnen veranderen, en het voorlopige tijdsbestek van juli voor de open bèta kan ook veranderen, ten goede of ten kwade."

Het bètaprogramma wordt doorgaans niet in Nederland en België beschikbaar gesteld. Toch is het interessant voor ons om in de gaten te houden, want de bètaversies geven ons een inkijkje in de nieuwe functies en verbeteringen van Android 13 voor Galaxy-telefoons.

Uitrol Android 13 naar Samsungtelefoons

Als Samsung de verschillende bètaversies van Android 13 uitgebracht heeft, kan het bedrijf het bètaprogramma stopzetten en beginnen met de uitrol van de stabiele versie. De Galaxy S22-serie in thuisland Zuid-Korea zal als eerste in aanmerking komen voor de nieuwe Androidversie. Daarna volgen andere Samsung-apparaten en -markten.

We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten, zodat we jullie op de hoogte houden van elke nieuws omtrent One UI 5. Meer over Android 13 en One UI 5 vind je hier en hier.

Lees meer over:
Updates Android 13 One UI 5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties