'Samsung gaat op korte termijn Android 7.1 uitrollen'

'Samsung gaat op korte termijn Android 7.1 uitrollen'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 7.1 voor Samsungtoestellen

Momenteel ontvangen diverse Samsungtoestellen de ruim 7 maanden oude Android 7.0 Nougat of zij zijn al voorzien van deze Androidversie. Zo werden de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge worden in maart dit jaar voorzien van Android 7.0 Nougat. In oktober 2016 kondigde Google de volgende Androidversie al aan, Android 7.1 Nougat, met onder andere ronde icoontjes en app-snelkoppelingen, Night Lite en ingebouwde ondersteuning voor Daydream. Het uitblijven van een grote update kan vaak leiden tot een grote bron van irritatie.

Volgens SamMobile zou Samsung al in een vergevorderd stadium zijn voor wat betreft het geschikt maken van Android 7.1, waarbij de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ eerste in de rij staan voor de firmware-upgrade. Dit zou volgens hen blijken uit de nieuwste versies van de Samsung-apps: S Health en Game Tuner. Deze apps bieden namelijk ondersteuning voor Android 7.1, zo staat in de changelogs. Daarnaast biedt Game Tuner ondersteuning voor de nieuwe Galaxy S8-toestellen. Dit zou betekenen dat de apps werken op Samsungtoestellen die draaien op Android 7.1.

In het beste geval worden de nieuwe Galaxy S8-toestellen eind deze maand uitgeleverd met Android 7.1, maar het kan ook zijn dat Samsung de tijd neemt om enkele kleinere verbeteringen uit Android 7.1.1 tegelijk mee te nemen. Voor nu is het afwachten welke Samsungtoestellen als eerste aan de beurt zijn, welke volgen en wanneer dit allemaal precies gaat plaatsvinden. Wij houden het uiteraard voor je in de gaten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk