Oreo-update voor Samsung Galaxy S8(+) hervat in Duitsland

Oreo-update voor Samsung Galaxy S8(+) hervat in Duitsland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy S8

Op 12 februari startte eindelijk de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+. In Turkije, Noorwegen, India, België, Duitsland, Frankrijk, en Polen ontvingen Samsung Galaxy S8-eigenaren een update naar Android 8.0 Oreo. Samsung had ook aan Androidworld laten weten dat Nederland de week erop aan de beurt zou zijn om de update te ontvangen maar dat is helaas niet gelukt.

Op 14 februari werd de update namelijk stopgezet vanwege problemen. Bij een flink aantal gebruikers startte het toestel namelijk zonder reden opnieuw op (reboot). Samsung had tijd nodig om deze klachten te onderzoeken en met een oplossing te komen. Het lijkt erop dat de oplossing daar is want in Duitsland is de uitrol van de Oreo-update nu hervat.

Oreo in Duitsland

In Duitsland wordt nu firmwareversie G950FXXU1CRB7 voor de S8 en G955XXU1CRB7 voor de S8 Plus uitgerold met builddatum 19 februari. De beveiligingsupdate blijft op 1 februari staan. Duitsers die de update eerder al binnen hebben gehaald hoeven nu nog maar een update ter grootte van 530MB te downloaden. Overige gebruikers zullen een groter bestand moeten downloaden. Samsung vermeldt in de update dat de stabiliteit is verbeterd en dat zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de eerder vermelde reboots.

Oreo voor Nederlandse S8-gebruikers

Wanneer de update in Nederland van start gaat, is helaas niet bekend. Hopelijk zal deze volgende week gestart worden. Nog even geduld dus!

Via: GalaxyClub

Bedankt Henk!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk