Of komt Samsung Galaxy S22 toch wél met een Exynos 2200?

Of komt Samsung Galaxy S22 toch wél met een Exynos 2200?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Samsung houdt het tot het laatste moment spannend: wordt Samsung Galaxy S22 straks aangekondigd met een Snapdragon-chip of toch een Exynos? Nieuwe geruchten impliceren het laatste.

Exynos 2200-chip

91Mobiles kwam dit weekend met een nieuw lek rondom het aankomende vlaggenschip van Samsung. Samsung Galaxy S22 heeft volgens de lekker Ishan Agarwal waarschijnlijk wel een Exynos 2200-chip waar het gaat om de Europese variant. Samsung heeft niet bevestigd of die chip in de Europese versie komt, of waar anders. Normalter kiest Samsung voor Qualcomms Snapdragon in de Verenigde Staten en Exynos in de rest van de wereld.

Verder toont hij renders, maar die tonen niet heel veel meer dan we al wisten van het toestel. Bovendien heeft S22+ ongeveer hetzelfde design als zijn voorganger. Het scherm is volgens geruchten 6,55 inch en de helderheidsniveaus gaan tot 1750 nits. Er zit een batterij in van 4.500 mAh met 45Watt-snelladen.

Remosaic

Daarnaast meent Agarwal dat de 50MP-camera een output heeft van 12MP, maar dankzij de ‘remosaic’-modus (“her-mozaïek”-modus) zouden er 108MP-foto’s kunnen worden gemaakt. Naast de hoofdcamera van 50MP zouden er ook een primaire camera van 12MP ultragroothoek en een 10MP telefotocamera met 3x optische zoom aanwezig zijn.

Wanneer we het zeker weten? Als Samsung een aankondiging doet. Agarwal verwacht dat de telefoonmaker de nieuwe toestellen op 25 februari uitbrengt.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy S22

Wil je meer weten over Samsung Galaxy S22? Alleen al over de chips is al veel gesteggel geweest: zo zou Samsung de lancering van de Exynos 2200 uitstellen en zou de nieuwe serie toestellen overal worden voorzien van de Snapdragon-chip. Er wordt bovendien gefluisterd dat de Koreaanse leverancier op 8 februari een aankondigingsevenement zou willen houden.

Voor iedereen die daar niet op kan wachten, heeft Samsung deze maand nog de Samsung Galaxy S21 Fan Edition gelanceerd. We vinden het een goede telefoon, maar komt die niet op het compleet verkeerde moment?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk