Nu klaagt Google Sonos aan wegens schending patenten

Nu klaagt Google Sonos aan wegens schending patenten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er is een voortdurende juridische strijd gaande tussen Google en Sonos. Google gooit nu olie op het voor door twee rechtszaken aan te spannen tegen Sonos wegens patentinbreuk op het gebied van slimme speakers en spraakbediening.

Sonos klaagt Google aan

Sonos is in 2020 al eens een rechtszaak gestart tegen Google vanwege de mogelijke schending van meer dan honderd patenten. Het ging toen om de zogenaamde speakergroepen. Volgens Sonos had Google deze technologie waarmee meerdere Sonos-speakers synchroon geluid afspelen gestolen.

Begin dit jaar werd door de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) vastgesteld dat Google inbreuk maakt op vijf Sonos-patenten met betrekking tot slimme luidsprekers en audio. Wederom gaat het hier om het synchroniseren van audio via speakergroepen, en ook op het hebben van een 'controller'-apparaat.

Gerelateerde artikelen

Google besloot daarop om aan alternatieven te werken, voor het instellen van apparaten en de speakergroepen. Het is niet meer mogelijk om het volume van speakergroepen te wijzigen. Dat kan alleen voor afzonderlijke speakers. De (voorlopige) gevolgen voor jouw slimme speaker vind je in dit artikel.

Google klaagt Sonos aan

Nu zijn de rollen omgedraaid want Google heeft Sonos aangeklaagd omdat Sonos zeven patenten rond slimme speakers en spraakbesturing zou schenden, meldt The Verge. Google heeft maandag twee verschillende rechtszaken tegen Sonos ingediend bij een Californische rechtbank. Google is ook van plan om deze week ook aanklachten indienen bij de Amerikaanse International Trade Commission.

Gerelateerde artikelen

De eerste rechtszaak gaat helemaal over hotword-detectie en draadloos opladen. De tweede rechtszaak heeft betrekking op vier aanvullende patenten, die gaan om een groep slimme speakers en hoe die reageren op een spraakopdracht. Google beweert dat Sonos zijn technologie gebruikt om te bepalen welke Sonos-speaker op de gebruiker reageert.

Google wil met de nieuwe aanklachten ervoor zorgen dat bepaalde Sonos-speakers niet meer in de Verenigde Staten verkocht mogen worden. Het zou gaan om de Sonos One, Sonos One SL, Sonos Move, Sonos Roam, Sonos Roam SL, Sonos Five, Sonos Arc, Sonos Beam, Sonos Ray, en de Sonos One. Sonos heeft nog niet gereageerd op de nieuwe rechtszaken.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk