Smart speakers, Chromecasts en smart displays kunnen zowel individueel als samen muziek door je huis heen afspelen. Wij leggen twee manieren uit waarmee je bij deze apparaten de krachten kan bundelen om samen muziek af te spelen.
Speakergroepen
Dit is de manier die de meeste eigenaars van smart speakers wel kennen. Een speakergroep bestaat uit een vaste reeks van apparaten die samen media afspelen. Dat kan gaan om smart speakers, Chromecasts en smart displays. De optie om Chromecasts toe te voegen werd later toegevoegd. Als je een speakergroep maakt, vink je aan welke apparaten er deel van uitmaken en je geeft de groep vervolgens een naam.
Je speakergroep verschijnt rechtstreeks in de Google Home-app en je kan de groep aantikken en vervolgens meteen muziek afspelen via de standaard muziek-app die je hebt ingesteld. Je speakergroepen worden ook meteen herkend in de meeste bekende muziek-apps, waaronder Spotify, en je kan dus ook rechtstreeks vanuit deze apps muziek afspelen met meerdere apparaten tegelijk.
Zo maak je een speakergroep
- Open de Google Home-app
- Tik linksboven op het pluspictogram
- Kies ‘Speakergroep maken’
- Vink alle apparaten aan die deel moeten uitmaken van de groep en druk ‘Volgende’
- Geef de groep een naam en kies ‘Opslaan’
Het mediamenu van Google Home
Sinds kort heeft de Google Home-app een vernieuwd mediamenu dat een nieuwe manier aanbiedt om verschillende apparaten samen te laten streamen. Het voordeel hiervan is dat je geen vaste groep hoeft te gebruiken, maar dat je zowel bij het begin van het afspelen als tijdens apparaten kan toevoegen of verwijderen. Dat werkt met een één handige druk op de knop, maar het kan wel alleen nog maar vanuit de Google Home-app en dus niet rechtsreeks in je muziek-app. Of daar in de toekomst verandering in komt, is nog niet bekend.
Een ander voordeel van het nieuwe mediamenu uit de Google Home-app is dat je makkelijk het volume van elke afzonderlijke speaker die de muziek afspeelt kan wijzigen. Als je daarentegen in een speakergroep het volume aanpast, doe je dat automatisch voor alle speakers tezamen. Het mediamenu uit de Google Home-app vind je ook terug op je smart display.
Zo speel je muziek af via het mediamenu op je telefoon
- Open de Google Home-app
- Tik op de groene ‘Media’-knop
- Vink onder ‘Luisteren op’ alle apparaten aan waarop je wil afspelen en muziek begint meteen te spelen via je standaard muziek-app
- Je kan ook eerst vanuit je muziek-app muziek streamen op één speaker om dan later via het mediamenu van Google Home de andere apparaten aan te vinken
Wat vind jij van het nieuwe mediamenu in de Google Home-app? Vormt het voor jou een volledige vervangen voor speakergroepen of gebruik je beide methodes door elkaar? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Afbeelding: Rojal
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
iets om te vermelden is dat bij de speakerpaar nog maar 1 speaker naar spraakopdrachten luistert.
google home app crasht alleen maar op mijn OnePlus 6T al 2 jaar lang.. bizar
Ik heb een soundbar van Bose (500) maar deze kan ik niet toevoegen in een groep…. Heel irritant……
Vaste speakergroepen kan je met spraakopdrachten sturen. Met “speel Spotify over speakers” speelt de muziek over die groep. Individueel toevoegen of uitzetten lukt me nog niet met een spraakopdracht.