Google One in Nederland: dit moet je weten

Google One in Nederland: dit moet je weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat nu ook in Nederland zijn betaalde opslag van Google Drive omdopen tot Google One. Vanaf 1,99 euro per maand of 19,99 euro per jaar heb je recht op 100 GB aan opslag in de cloud. Er zijn verschillende abonnementen en ze komen met extra voordelen. We bekijken ze hier uitgebreid.

Google One

Google One is nu ook in Nederland actief. Het is de nieuwe naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij bestanden op de cloud zetten of foto's in de volledige kwaliteit laten opslaan in Google Foto's. Daarnaast kan je ook back-ups van WhatsApp via Drive uitvoeren, al zijn je chats dan niet langer versleuteld.

De nieuwe Google One-merknaam werd in mei van 2018 al aangekondigd, en de naam werd vanaf het najaar actief in de Verenigde Staten. Toen maakte Google duidelijk dat de dienst dit jaar naar Nederland kwam, maar het was nog maar de vraag wanneer dat precies zou zijn.

Related articles

Wat kun je met Google One?

Met Google One kun je onder andere het volgende:

 • Meer opslagruimte gebruiken in Google Drive, Gmail en Google Foto's
 • Bellen of chatten met experts die vragen over Google-producten en -services kunnen beantwoorden
 • Genieten van extra ledenvoordelen, waaronder korting op Google-producten en diensten
 • Je lidmaatschap delen met maximaal vijf gezinsleden

Je kan dus rechtstreeks contact opnemen 24/7 met Google-medewerkers die je alle technische ondersteuning bieden die je nodig hebt. Dat dient niet alleen over vragen omtrent je Drive-opslag. Je kan net zo goed een vraag stellen over de offline modus in Gmail of de manier waarop reclame werkt in YouTube. Heb je ooit extra opslagruimte gekregen in Drive als onderdeel vaan een promotien, dan blijft die behouden.

Alle features van Google One

Opslagruimte delen met je gezin

Daarnaast kun je ervoor kiezen om je opslagruimte te delen met de leden van je gezinsgroep op Google. Elk gezinslid krijgt 15 GB standaard opslagruimte:

 • De standaard opslagruimte is gereserveerd voor elk gezinslid
 • Je bestanden tellen eerst mee voor de gratis opslagruimte voordat ze meetellen voor de beschikbare gedeelde opslagruimte

Je gezinsleden kunnen zoveel van de beschikbare gedeelde opslagruimte gebruiken als ze willen.

Related articles

Ledenvoordelen

Google One geeft je daarnaast toegang tot ledenvoordelen van Google. Dat gaat bijvoorbeeld om exclusieve korting op Google hardware zoals Nest-speakers, maar Google kan ook korting geven op zijn andere abonnementen. Wil je meldingen over nieuwe voordelen ontvangen, dan kan dat zowel via e-mail als via pushmeldingen op je telefoon. Ga daarvoor in de One-app naar Instellingen en stel meldingen in via Meldingsvoorkeuren beheren of E-mailvoorkeuren beheren.

De kans is goot dat je een One-abonnement hebt genomen om je opslag voor foto's in Google Foto's uit te breiden. One-abonnees krijgen extra's in de Foto's-app in de vorm van meer bewerkfuncties waarmee je je foto's kan aanpassen.

De extra bewerkfuncties van Google One op de Galaxy Z Fold 4

De extra bewerkfuncties van Google One op de Galaxy Z Fold 4

Welke bestanden nemen ruimte in beslag?

Hieronder vind je een overzicht van bestanden die meetellen mee voor je opslagruimte.

Google Drive

 • De meeste bestanden in de map 'Mijn Drive', waaronder pdf's, afbeeldingen en video's.
 • Items in je prullenbak
 • Alle Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Sites die je hebt gemaakt voor 1 juni 2021 nemen geen opslagruimte in. Alle bestanden die na die datum zijn aangemaakt, doen dat wel.

Gmail

 • Berichten en bijlagen, inclusief items in de mappen Spam en Prullenbak.

Google Foto's

 • Foto's en video's die zijn opgeslagen in 'Hoge kwaliteit' voor 1 juni 2021 nemen geen opslagruimte in. Alle foto's en video die na die datum zijn toegevoegd, doen dat wel.
 • Foto's en video's die zijn opgeslagen in 'Oorspronkelijke kwaliteit'

Als je geen opslagruimte meer hebt, blijven je bestanden veilig opgeslagen, maar je kunt geen nieuwe bestanden meer opslaan. In het geval van Google Drive kun je geen nieuwe bestanden meer synchroniseren of uploaden. De synchronisatie tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive wordt dan ook stopgezet. Bij Gmail kun je in het geval van onvoldoende opslag geen berichten meer ontvangen, deze worden naar de afzenders teruggestuurd.

Prijs van Google One-abonnement

Google One bevat verschillende opslagformules die als uitbreiding dienen ten opzichte van de gratis 15 GB. De 100 GB-formule heb je voor 1,99 euro per maand en daarnaast komt een nieuwe mogelijkheid van 200 GB voor 2,99 euro per maand. Vervolgens maakt One meteen de opstap naar 2 TB voor 9,99 euro per maand, en voor 24n99 euro per maand kan je 5 TB gebruiken.

Je kan besparen door te kiezen voor een jaarabonnement. Dat begint vanaf 19,99 euro voor het 100 GB-abonnement. Let op het feit dat Google One zonder actie je abonnement altijd automatisch verlengt. Hieronder zie je de prijzen van de maand- en jaarabonnementen.

Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk