'Google komt naast een Pixel-watch ook met een nieuwe Pixelbook'

'Google komt naast een Pixel-watch ook met een nieuwe Pixelbook'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Made by Google

Google maakt steeds meer eigen hardware. Daarom houdt het een eigen evenement genaamd 'Made by Google' waarop het deze nieuwe apparaten aankondigt. Dit is naast het jaarlijkse Google I/O het tweede evenement van Google waar we naar uitkijken.

Vorig jaar zagen we al een aantal mooie producten tijdens Made by Google 2017. Natuurlijk verwelkomden we de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL, de Pixel Buds, Google Clips en nog veel meer. Ook is er een speciale website met 'Made for Google'-producten van andere producenten. Zo weet je altijd dat deze accessoires perfect samenwerken met de Google-producten.

Made for Google

Dat was allemaal vorig jaar en we kijken nu uit naar de 2018-versie van Made by Google. Er zijn nog niet zo heel veel geruchten rondom het evenement. Natuurlijk zien we veel lekken rondom de Google Pixel 3, maar dat is een toestel waarvan we zeker weten dat het gaat komen. Groter nieuws was dat er een Pixel Watch zou worden aangekondigd. Deze smartwatch zou moeten laten zien aan de wereld en vooral aan andere producenten wat Wear OS allemaal kan. Hiervoor zou Google samenwerken met Qualcomm en het bedrijf zijn nieuwe chipset speciaal ontwikkeld voor smartwatches gebruiken.

Evan Blass

Evan Blass heeft in een tweet al eerder bevestigd dat er een Google Pixel Watch aankomt, naast een Pixel 3 en Pixel 3 XL en een nieuwe versie van de Pixel Buds. Het echte nieuws zit hem in de tweede tweet van Blass.

Tweet Evan Blass

Volgens de doorgaans goed ingelichte Evan Blass zal er naast al het bovenstaande ook nog een nieuwe Pixelbook aangekondigd worden. Deze zou smallere randen rondom het scherm krijgen en al voor het einde van het jaar verscheept worden.

Afbeelding van Google Pixelbook

Google Pixelbook 2017

Vorig jaar werd de eerste Google Pixelbook aangekondigd. Deze high-end Chromebook had een speciale Google Assistant-knop en woog slechts 1 kilo met een dikte van 10 mm. Het apparaat was nooit officieel beschikbaar in de Benelux maar had in de Verenigde Staten een adviesprijs vanaf 999 dollar. Voor de komende Pixelbook kunnen we dus een soortgelijke prijs verwachten.

Beschikbaarheid

Hoewel het bovenstaande nog niet bevestigd is door Google klinkt het allemaal erg logisch. Behalve de Pixel Watch zijn het allemaal nieuwe generaties van bestaande producten. We hopen ook nog op nieuwe apparaten rondom Google Assistant zoals een Google Home met een scherm of een Chromecast met Android TV. Made by Google 2018 is nog niet aangekondigd maar vorig jaar werd het evenement begin oktober gehouden. Wanneer het ook gehouden zal worden, wij zitten er klaar voor.

Bron: Evan Blass

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk