Dit zijn de belangrijkste aankondigingen van Google I/O 2018

Dit zijn de belangrijkste aankondigingen van Google I/O 2018

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Dit zijn de 3 nieuwe functies van Google Lens

Google Lens zag op de vorige Google I/O het levenslicht en vandaag heeft Google een bredere beschikbaarheid aangekondigd. Smart Text Selection laat je een aantal woorden direct van de camera selecteren waarna Google Lens ze zal opzoeken voor je. Daarnaast is er Style Match, stel je vindt een nieuwe bank bij vrienden heel erg mooi, dan bekijk je hem via Google Lens en hij zoekt er gelijk andere bijpassende meubelen bij. Ook werkt Google Lens nu realtime, richt de camera op een aantal objecten en Google Lens zal direct de informatie opzoeken.

> Lees hier alles over de 3 nieuwe functies van Google Lens

Android P beta toestellen

Google Maps gaat op reistour met persoonlijke aanbevelingen

De navigatie in Google Maps krijgt een grote make-over. Straks zullen de kaart en de foto's in een scherm te zien zijn en je ziet pijlen om de juiste richting aan te geven. In het tabblad Verkennen gaat Google Maps je meer aanbevelingen geven van wat er in een of je eigen omgeving te doen is. Ook zal men bij de aanbevelingen kijken naar wat het beste bij jou past. Daar wordt een score aan gehangen om aan te geven in welke mate dat restaurant bij je past.

> Lees hier alles over het nieuwe Google Maps

Android P bèta beschikbaar: intelligent, simpel en verantwoord

Google heeft tijdens Google I/O 2018 de eerste bètaversie van de aankomende Android-versie Android P aangekondigd. De drie grote thema's zijn intelligentie, simpelheid en het verantwoord gebruik van Android.

De nieuwe mogelijkheden zijn in te delen in drie verschillende onderwerpen. De eerste is intelligence, Google gaat de gebruiker helpen om bijvoorbeeld via een intelligent systeem beter met de accu om te gaan. De tweede is simplicity, In Android P zul je met gestures eenvoudiger bij de basis-functies komen van je toestel. Zo geeft een korte veeg naar boven de laatst gebruikte apps met daaronder een rij apps die door Google als suggestie worden gegeven een tweede korte veeg brengt je bij de app-tray.

Met Digital Wellbeing wil Google de gebruiker helpen om beter met zijn device om te gaan. Zo kun je straks in Android P bijhouden hoe lang je bepaalde apps gebruikt en daar ook een maximum voor instellen. Wind down zorgt dat je rustig gaat slapen en niet nog een uur op je telefoon gaat spelen. Je stelt een tijd in wanneer je wil naar bed wil en dan zal het scherm van Google naar zwart-wit gaan. In de morgen zal de kleur weer terug komen.

> Lees hier alles over Android P en de nieuwe mogelijkheden

Met Gmail Smart Compose kun je nog sneller e-mails opstellen

We schrijven dagelijks nog heel wat e-mails en Gmail is daarbij een van de meest populaire tools. Sundar Pichai kondigde in zijn openingstoespraak een nieuwe functie voor Gmail aan. Smart Compose gaat je met kunstmatige intelligentie helpen bij het schrijven van de e-mails. Het systeem zal je suggesties geven voor de zinnen die je schrijft en data en adressen voor je afmaken. Vindt je een suggestie goed van Smart Compose dan klik je op de Tab-toets en de zin zal overgenomen worden.

> Lees hier meer over Smart Compose in Gmail

Dit is het vernieuwde Google Nieuws met gepersonaliseerd nieuws

Google Nieuws heeft een volledige make-over gekregen. Waar het eerst een platform was waar nieuws voor je verzameld werd zal het na de update zoveel meer zijn. In Google Nieuws zijn nu alle nieuwsdiensten onder een dak gebracht en zal het de gebruiker meer kwaliteit gaan bieden en de uitgever van het nieuws meer inzichten. Google gaat al het nieuws rondom een onderwerp aan je presenteren zodat je breder geïnformeerd wordt. Belangrijk is dat iedereen van dezelfde bronnen gebruik maakt. Onder de tab Newsstand kun je straks alle bladen en kranten vinden en later zul je daar via Google met een druk op de knop een abonnement op kunnen nemen. Betaal je voor content dan zal Google er ook voor zorgen dat je die info overal kan lezen, ook bijvoorbeeld in Google Zoeken.

> Lees hier alles over het vernieuwde Google Nieuws

Google Assistant krijgt grote update met nieuwe stemmen en betere conversaties

Google Assistant is een van de belangrijkste producten van Google. Natuurlijk heeft deze dienst ook weer een aantal nieuwe mogelijkheden gekregen. Zo zijn er 6 nieuwe stemmen toegevoegd aan de slimme assistent. Het zal straks niet meer nodig zijn om elke keer 'OK Google' te zeggen want met 'Continued conversations' kun je achter elkaar door praten. Google Assistant voegt ook een functie toe voor kinderen. Met 'Pretty Please' leren de kinderen netjes alsjeblieft zeggen en zal het goed gedrag belonen.

Google Now zal in de Google Feed maar zal weer verhuizen naar Google Assistant. Straks zal je met een veeg de belangrijkste info op een aantal kaarten gepresenteerd krijgen.

> Lees hier alles over de toevoegingen aan Google Assistant

Dit zijn de nieuwe functies van Google Foto's

Google Foto's is binnen een aantal jaren een zeer succesvol platform geworden. Tijdens de Google I/O heeft men weer een aantal aanvullingen op deze toch al complete dienst aangekondigd. Er zal nog meer kunstmatige intelligentie worden gebruikt. Zo zal Google Foto's ook suggesties geven wanneer je een aantal foto's upload. Zo zou een suggestie kunnen zijn dat je de foto's kunt delen met degene die op de foto staat.

Ook zullen de tools waarmee je foto's kunt bewerken worden uitgebreid. Heel speciaal is de mogelijkheid een zwart-wit-foto in een kleurenfoto te veranderen. Ook zul je selectief de achtergrond van een foto van kleur kunnen veranderen.

> Lees hier meer over de nieuwe functies binnen Google Foto's

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk