'Google komt met drie Pixel-smartwatches met nieuwe Wear 3100-processor'

'Google komt met drie Pixel-smartwatches met nieuwe Wear 3100-processor'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Pixel smartwatches

Wear OS heeft een horloge nodig die laat zien waar het besturingsssyteem van Google tot in staat is. Deze tactiek hanteerde Google ook al met smartphones door eerst de Nexus en later de Pixel-lijn te introduceren. Voor Wear OS werd er vorig jaar nog een halfslachtige poging gedaan met de LG Watch Sport en Style, maar deze konden niet op veel positieve kritieken rekenen.

Nu laten zowel Evan Blass als Roland Quandt weten dat Google met smartwatches onder de Pixel-lijn komt. Blass kennen we van talloze lekken. Deze laat slechts weten dat er een horloge aankomt, zonder op details in te gaan. Ook wordt er vermeldt dat we twee nieuwe Pixel-smartphones en een nieuwe generatie Pixel Buds kunnen verwachten.

Wear OS 2.0

Huidige horloges met Wear OS

Quandt heeft echter meer details weten te bemachtigen via insiders. Laten we bij het begin beginnen. In de blogpost van Quandt wordt omschreven dat Google en Qualcomm al meer dan een jaar werken aan nieuwe horloges. Qualcomm heeft aangegeven dit najaar met een nieuwe processor te komen voor smartwatches. Dit werd de hoogste tijd, aangezien de Wear 2100 alweer de nodige jaartjes meegaat en op oude technieken is gebaseerd. De nieuwe processor krijgt naar verluidt de naam Wear 3100 mee. Vooral energiezuinigheid moet hier voorop staan. Dit laatste is ook één van de pijlers van de Android P-update voor Wear OS.

Wear OS Android P betaDaarnaast zorgt de Wear 3100 ervoor dat de horloges op een energiezuinige manier op elk moment naar spraakcommando's kunnen luisteren, ook al is het scherm van het horloge uitgeschakeld. Om te laten zien wat er mogelijk is met de Wear 3100 wilde Google een aantal horloges maken. Dit project heeft echter de nodige vertraging opgelopen door productieproblemen. Bepaalde antennes voor LTE en GPS konden niet mooi worden verwerkt. De eerste ontwerpen waren in de herfst van 2017 al klaar maar konden niet aan de eisen voldoen. Daarnaast liep de nieuwe processor van Qualcomm ook vertraging op waardoor het geheel nog niet klaar is.

De drie horloges hebben de interne namen Ling, Triton en Sardine meegekregen. Het is nog niet duidelijk of de horloges verschillende groottes hebben, met of zonder LTE worden uitgerust of dat het zelfs wel verschillende apparaten zijn. Op dit moment wordt er nog druk gesleuteld aan de apparaten: ze bevinden zich nu in de tweede stap van het ontwerpproces. Hierbij wordt er gecheckt of het ontwerp geschikt is voor massaproductie.

Fossil Q Explorist

Fossil Q Explorist met Wear OS

Een aantal zaken over de horloges zijn al wel duidelijk. Zo zullen er een aantal over LTE en GPS beschikken, Bluetooth met Apt-X ondersteuning, Wi-Fi en een stappenteller. Daarnaast zullen sommige exemplaren over een hartslagsensor beschikken die informatie geeft over je calorieverbruik en je stressniveau. Vooral deze laatste is een nieuwe toevoeging. Ten slotte zal er minimaal 1GB werkgeheugen aanwezig zijn.

Beschikbaarheid

De Wear 3100 zal ook in andere horloges worden ingezet. Merken als Fossil, Louis Vuitton, Movado en Tag Heuer worden genoemd als voornaamste kandidaten. Zowel de Pixel-horloges als de net genoemde merken zullen dit najaar hun nieuwste aanwinsten presenteren. Google houdt normaal gesproken begin oktober een eigen evenement waarop het hardware presenteert. Hierop zullen we ongetwijfeld meer te weten komen.

Bronnen: Twitter en Winfuture

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk