[Exclusief] 'OnePlus verbetert updatebeleid: 3 jaar versie-updates, 4 jaar beveiliging'

[Exclusief] 'OnePlus verbetert updatebeleid: 3 jaar versie-updates, 4 jaar beveiliging'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus' updatebeleid

Een bron zegt aan Androidworld dat OnePlus binnenkort nieuwe aankondigingen gaat doen omtrent zijn updatebeleid. Het bedrijf voorziet nu twee jaar lang versie-updates voor zijn telefoons, maar zou dat nu willen opkrikken tot drie jaar lang updates. Daarnaast zou de drie jaar ondersteuning voor beveiligingspatches ook uitgebreid worden tot vier jaar. Voorlopig gaat het slechts om informatie vanuit één bron en daarom is voorzichtigheid geboden.

Vanaf OnePlus 3 of OnePlus 7T?

Het is volgens onze informatie nog niet duidelijk op welke manier OnePlus zijn verbeterd updatebeleid zal introduceren. Enerzijds zou de drie jaar oude OnePlus 3T - en mogelijk ook de oudere OnePlus 3 - een update kunnen ontvangen naar Android 10. De toestellen werden dit jaar voorzien van een Android Pie-update, en daarmee werd verwacht dat de telefoons hun laatste versie-update hebben ontvangen.

[Exclusief] 'OnePlus verbetert updatebeleid: 3 jaar versie-updates, 4 jaar beveiliging'

De OnePlus 3T

Een andere mogelijkheid is dat het nieuwe beleid pas zal gelden vanaf de OnePlus 7T en de OnePlus 7T Pro die op 10 oktober worden onthuld. Een verbetering voor het updatebeleid zou de nieuwe toestellen aantrekkelijker maken voor gebruikers die op zoek zijn naar een telefoon met een langere levensduur op het vlak van updates.

Sneller dan ooit

Eerder zagen we al dat OnePlus sneller dan verwacht zijn laatste vlaggenschepen van een Android 10-update heeft voorzien, en de OnePlus 7T zal voor de Google Pixel 4 met Android 10 uit de doos komen. OnePlus heeft zelf ook al bevestigd in een bericht op zijn Forum dat het meer aankondigingen gaat doen omtrent zijn update-plannen op het lanceringsevenement dat doorgaat op 10 oktober in Londen.

OnePlus 7 (Pro) Android 10 open bèta

De open bèta voor de OnePlus 7-reeks werd in minder dan een maand tijd beëindigd

OnePlus zou niet de enige fabrikant zijn die dit jaar genereuzer wordt op het gebied van updates, want Samsung voorziet de Galaxy S7 uit 2016 nog steeds van beveiligingsupdates per kwartaal. Mogelijk stopt de ondersteuning voor de Galaxy S7 begin volgend jaar, wanneer de telefoon vier jaar oud is. Als OnePlus zijn telefoons eveneens vier jaar lang van beveiligingspatches gaat voorzien, dan zou het bedrijf weer op gelijke hoogte staan met zijn Zuid-Koreaanse concurrent wat de beveiliging van zijn vlaggenschepen betreft.

Mogelijk krijgen we op 10 oktober bij de lancering van de OnePlus 7T-reeks te horen of OnePlus inderdaad zijn updatebeleid zal verscherpen. Tot die tijd nemen we de informatie nog even met een flinke korrel zout.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk