OnePlus 7 en 7 Pro ontvangen OxygenOS 10 op basis van Android 10

OnePlus 7 en 7 Pro ontvangen OxygenOS 10 op basis van Android 10

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OxygenOS 10.0

OnePlus liet eerder weten zijn OxygenOS-versies mee te verschuiven met nieuwe Android-versies. Op die manier, zou het voor klanten inzichtelijker zijn welke versie van Android ze draaien. Met de update naar Android 10, neemt OnePlus al afscheid van OxygenOS 9.0, waar versie 10.0 nu voor in de plaats komt. Uiteraard bevat de update dus de upgrade naar Android 10, met alle wijzigingen die met deze update meekomen – waaronder het verbeterde privacymanagement. Ook het UI van de nieuwe OxygenOS-versie heeft een aantal wijzigingen meegekregen, al is het wel vrij kleinschalig.

Android Q privacy

Android 10 bevat wijzigingen voor hoe apps omspringen met je locatie

In het instellingen-menu van OxygenOS 10.0, zijn de instellingen beter onderverdeeld in losstaande secties. Door de wijzigingen is het makkelijker om instellingen terug te vinden. Er is tevens een extra tabblad verschenen om het thema op de telefoon in te stellen. Voorheen waren de instellingen onder het kopje voor het scherm terug te vinden. Omdat Android 10 meer aanpassingsmogelijkheden brengt, is er besloten om deze op een plek samen te laten komen. Uiteraard is het donkere thema van OxygenOS, nog altijd aanwezig in de nieuwste variant – het is allemaal ook wat gebruiksvriendelijker.

Nieuwe gestures

Google bracht in Android 10 zijn nieuwe navigatiemethode. OnePlus zet deze in voor Oxygen OS, al is het ook nog mogelijk om de oude navigatiemethode te gebruiken. OnePlus heeft de gestures wel aangepast; zo werkt het swipen vanaf de linker- of rechterkant, niet over de hele zijde. Zo kan je bij apps, die gebruikmaken van deze zijkant om een menu in te vegen, of in apps waarbij je swipet om tussen elementen te wisselen, de functies normaal blijven gebruiken. Ook kan je met de balk die in OxygenOS 10.0 onderaan aanwezig is, makkelijk wisselen tussen recente apps, door erop te swipen.

Google Pixel Thema

OnePlus' OxygenOS, bevat onder andere functies uit de Pixel Thema-app

Het Chinese bedrijf heeft er ook voor gekozen om nog een aantal andere functies toe te voegen. Zo zien we voor de eerste keer de ‘Game Space’-app. Daarin kan je al je favoriete games terugvinden, om zo een ‘betere game-ervaring' te krijgen, zo geeft OnePlus aan in het aankondigingsbericht. Als laatste toevoeging, zien we een ‘Smart display’, waarop specifieke gegevens weergeven worden op basis van je locatie en het tijdstip. OnePlus heeft dus niet alleen de update naar Android 10 door de pijplijn heen gekregen: er zijn ook een aantal waardevolle toevoegingen aanwezig in OxygenOS 10.

Beschikbaarheid

Zoals we van de meeste OxygenOS-updates gewend zijn, start OnePlus altijd een staged-rollout. In de praktijk, betekent het dat er slechts een beperkt aantal toestellen zijn die dagelijks de update in hun ‘inbox’ krijgen. Volgens OnePlus, werkt de VPN-methode ditmaal niet, omdat het bij de update niet gebruikmaakt van de uitrol op basis van een specifieke locatie. In plaats daarvan kiest het systeem random locaties uit. Wat betreft andere OnePlus-toestellen, moeten we wachten tot het OnePlus-evenement in Londen, om meer details over het updateproces te mogen ontvangen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk