Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Wie valt er dit jaar in de prijzen?

De beste smartphones van het jaar volgens YouTuber Marques Brownlee (MKBHD)

· 19 december 2018

De bekende tech-YouTuber Marques Brownlee heeft zijn beste smartphones van dit jaar bekend gemaakt, en hij doet dat telkens in verschillende categorieën we bekijken welke toestellen hij uitgekozen heeft.

Beste telefoons van 2018

Op het einde van het jaar is de tijd aangebroken om terug te blikken op de het voorbij jaar. Onlangs zagen we de snelste telefoons volgens de AnTuTu-benchmark, en ook op Androidworld zullen we vanaf volgende week ruim de tijd nemen om onze beste smartphones, gadgets, apps en games van 2018 in de verf te zetten. Nu kijken we alvast even wat de populaire YouTuber Marques Brownlee, beter bekend als MKBHD, ervan denkt.

De Smartphone Awards is een jaarlijkse video die de man maakt over zijn favroriezte toestellen van het afgelopen jaar. Hij maakt daarbij telkens een onderverdeling in 9 verschillende categorieën. Hieronder hebben we het overzicht geformuleerd van zijn toptoestellen, en eventuele eervolle vernoemingen van de YouTuber. 

Beste grote telefoon

Winnaar: Samsung Galaxy Note 9

Lees onze review van de Samsung Galaxy Note 9 hier

De Samsung Galaxy Note 9 gaat dit jaar met één prijs naar huis in de video van MKBHD, en dat is die van beste grote telefoon. De YouTuber prijst het toestel omwille van de hardware en software die samen een goede gebruikerservaring opleveren. Daarbij zal ongetwijfeld de S Pen met bluetooth-ondersteuning een grote bijdrage hebben geleverd. Brownlee vernoemt ook de Huawei Mate 20 Pro.

Samsung Galaxy Note 9

Beste compacte telefoon

Winnaar: iPhone XS

De trend in de smartphonewereld blijft steeds grotere telefoons, maar toch blijft er een groep gebruikers die trouw zweren aan compactere toestellen omdat ze doorgaans prettiger in de hand liggen in ruil boor minder schermruimte. MKBHD ging op zoek, naar toestellen die ondanks hun kleiner formaat zo weinig mogelijk compromissen maken, en daarbij kwam de iPhone XS voor hem uit de bus, ook al zegt hij ook dat het fotofinish was met de Google Pixel 3

iPhone XS

Beste smartphonecamera

Winnaar: Google Pixel 3

Lees onze review van de Google Pixel 3 hier

De beste camera ging volgens Brownlee wel naar de Google Pixel 3. De YouTuber zegt onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de foto's die Google met een enkele lens weet te bereiken. Dit keer is de iPhone XS de achtervolger omdat die volgens Brownlee de beste video's maakt, en ook de Huawei Mate 20 Pro werd genoemd omwille van zijn prettige camera-opstelling.

Google Pixel 3 XL

Beste batterij bij een smartphone

Winnaar: Huawei Mate 20 Pro

Lees onze review van de Huawei Mate 20 Pro hier

De accu van onze telefoons blijft een gevoelige zaak voor de gebruiker. We zagen dit jaar batterijen groter worden, en ook features als draadloos laden en snelladen werden verfijnd. Al die zaken in acht genomen, vond MKBHD de 4.200 mAh batterij van de Huawei Mate 20 Pro de meest indrukwekkende, ook omwille van zijn snellaadtechnologie. Een eervolle vermelding was de RED Hydrogen One.

Huawei Mate 20 Pro

Beste design

Winnaar: OPPO Find X

In 2018 zagen we de opkomst van de notch, maar een paar bedrijven - voornamelijk Chinese - besloten een stap verder te gaan en een schuifmechanisme te introduceren. Brownlee was in het bijzonder te speken over het gemotoriseerde mechanisme van de OPPO Find X. Androidworld vroeg onlangs aan OPPO waarom ze voor een gemotoriseerde variant hebben gekozen en niet voor een slider-telefoon. MKBHD zet verder de Xiaomi Mi Mix 3 in de bloemetjes.

Oppo Find X

Beste budgettelefoon

Winnaar: Pocophone F1

MKBHD noemt deze categorie 'bugettelefoons', maar in feite bedoelt hij eerder midrange. In de voorgaande jaren was vooral OnePlus de grote winnaar, maar deze keer gaat de prijs naar de Pocophone F1, de revelatie van dit jaar. Het toestel heeft een Snapdragon 845 en andere premium specificaties voor een prijskaartje van om en bij de 350 euro. Brownlee noemt ook de Nokia 7 en de nieuwe Honor 8X die onlangs nog in Nederland werd voorgesteld

 Pocophone F1

Grootste teleurstelling

'Winnaar': RED Hydrogen One

De grootste teleurstelling was de Hydrogen One van het premium-cameramerk RED. Het toestel zou met een holografisch scherm zou komen terwijl het effect eerder deed denken aan de het 3D-effect dat wordt gecreëerd door het scherm van een Nintento 3DS. Ook de camera bleek een teleurstelling te zijn, en daarbovenop was er een torenhoog prijskaartje van omgerekend 1140 euro.

afbeeldingen van RED Hydrogen smartphone

Grootste verbetering

Winnaar: Razer Phone 2

Marques Brownlee geeft ook telkens een fabrikant een duwtje in de rug en dit keer krijgt Razer dat. Volgens de YouTuber heeft Razer elk punt van de originele Razer Phone verbeterd met de Razer Phone 2. Hij prijst het draadloos laden, het design met oplichtend logo, de verbeterde camera, waterdichtheid en meer. Volgens MKBHD is de nieuwe Razer Phone niet zomaar een gaming-telefoon, maar een toestel dat schitterend is voor elke media-beleving.

Razer Phone 2

De beste telefoon van het jaar

Winnaar: OnePlus 6T

Lees onze review van de OnePlus 6T hier

OnePlus gaat ook dit jaar niet zonder prijzen naar huis, en wordt door Marques Brownlee gekroond tot beste telefoon van het jaar. Het toestel is misschien niet de grootste uitblinker in een bepaalde categorie, maar de telefoon is een uitstekend en compleet vlaggenschip voor zijn prijskaartje. Brownlee noemt hem ook "de snelste Android-telefoon", al lijkt ons dat die eer nu naar de Huawei Mate 20 Pro gaat die alvast een volgende generatie 7 nanometer Kirin 980 onder zijn motorkap heeft.

OnePlus 6T Thunder Purple

Beste smartphones volgens Androidworld

Vanaf zondag lees je elke dag op Androidworld ook de ongezouten mening van alle AW-redacteurs over welke toestellen volgens hen de beste zijn van het afgelopen jaar. Daarnaast bespreken we ook de beste gadgets, games en apps. De video van de Smartphone Awards van MKBHD vind je hieronder. Laat ons weten of je het met hem eens bent. Zijn er volgens jou verrassingen bij?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (15)
Bezig met laden van reacties...