AW Poll: zo lang zijn jullie bereid te wachten op een nieuwe Androidversie

AW Poll: zo lang zijn jullie bereid te wachten op een nieuwe Androidversie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nieuwe Androidversies

Android 8.0 Oreo is nog maar net aangekondigd en fabrikanten en websites maken melding al melding van de toestellen die in de wachtrij staan voor deze nieuwe Androidversie. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

> Deze Samsungtoestellen krijgen Android O

> Deze Sonytoestellen krijgen Android O

> Deze Motorola-toestellen krijgen Android O

> Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 krijgen Android

> OnePlus bevestigt dat Android 8.0 O laatste grote update voor OnePlus 3 en 3T zal zijn

Bij deze vermeldingen wordt niet bekend gemaakt wanneer de updates worden uitgerold. In ieder geval verwacht Google dat elke producent die Android gebruikt op zijn toestellen minimaal 3 jaar lang update-ondersteuning biedt, waaronder twee grote Androidupdates. Binnen deze termijn kan men dus twee nieuwe Androidversies verwachten, maar lang niet elke fabrikant of lang niet voor elk toestel komt er een nieuwe Androidversie. Laat staan twee.

Naast het feit dat de schil van de fabrikant moet worden aangepast, zullen de providers ook een en ander moeten testen en aanpassen, voordat er een nieuwe Androidversie kan worden uitgerold naar de eindgebruikers.

Project Treble - snellere updates

Gelukkig heeft Google Project Treble in het leven geroepen. Dit project maakt Android Oreo modulair, ofwel splitst het op in twee delen: het eerste gedeelte bestaat uit het gedeelte waarbij chip-fabrikanten de chips geschikt maken voor de nieuwste Android-update, en het andere gedeelte is voor de smartphonefabrikanten zelf. Dat betekent dat het voor fabrikanten minder werk kost om updates uit te brengen. Dit komt omdat het apparaatspecifieke gedeelte zo is gemaakt dat het mogelijk is om nieuwe Android-versies hier bovenop te installeren.

Project Treble is in eerste instantie alleen geschikt voor de Google Pixel en XL, en telefoons die standaard met Android 8.0 O worden geleverd, maar gelukkig werkt Google ook met andere fabrikanten samen om Project Treble naar oudere smartphones te brengen. De toekomst ziet er voor Android-updates dus rooskleuriger uit dan dat dat nu het geval is. Aangezien nog maar een fractie van alle Androidtoestellen op Oreo draait, is het voor nu nog wachten en hopen dat een toestel een nieuwe update krijgt.

In de AW Poll van deze week hebben we jullie gevraagd hoe lang jullie bereid zijn te wachten op een update naar een nieuwe Androidversie en de resultaten zijn bekend. Er zijn in totaal 824 stemmen binnengekomen. Van deze stemmen is 16.3% bereid om 24 uur te wachten op een nieuwe versie. Gelukkig zijn er ook mensen met meer geduld. Ruim 40% wil tot 2 maanden wachten, ruim 27% wacht tussen de 2 en de 6 maanden en 3.6% wil langer dan een half jaar wachten op een nieuwe Androidversie. Er is ook nog een deel dat het niets uit maakt, 12.6%.

Of deze termijnen met Project Treble gehaald kunnen worden zal de toekomst moeten uitwijzen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk