OnePlus bevestigt dat Android 8.0 O laatste grote update voor OnePlus 3 en 3T zal zijn

OnePlus bevestigt dat Android 8.0 O laatste grote update voor OnePlus 3 en 3T zal zijn

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

OnePlus 3 en 3T

Het is een understatement om te zeggen dat OnePlus in hun korte bestaan een aantal kinken in de kabels heeft gehad. Zo werd de OnePlus 2 toch ineens niet meer naar Android 7.0 Nougat geüpdatet, en bleef de OnePlus X hangen op Android 6.0 Marshmallow, tot onvrede van veel gebruikers.

OnePlus heeft daarom veel vragen van gebruikers ontvangen wat de plannen voor de OnePlus 3 en 3T zijn, nu de OnePlus 5 het nieuwste toestel van OnePlus is. Het is daarom logisch dat er nu meer aandacht naar de 5 uitgaat, dan naar de 3 en 3T. Om gebruikers meer informatie over de situatie te geven heeft OnePlus een vraag en antwoord sessie op hun forum gehouden. Hieruit blijken een aantal belangrijke zaken.

De eerste en meest belangrijke is dat Android 8.0 O de laatste grote update voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T wordt. Er wordt genoemd dat daarna nog beveiligingsupdates voor de toestellen worden uitgerold, maar niet hoe lang dit zal zijn. Een upgrade naar bijvoorbeeld Android 8.1 en Android P kunnen gebruikers in ieder geval uit hun hoofd zetten.

Dit is nog enigszins nog te begrijpen als je kijkt naar het aantal updates: de 3 en 3T werden allebei met Android 6.0 Marshmallow gelanceerd, om vervolgens updates te krijgen naar Android 7.0, 7.1, en te eindigen op Android 8.0 O. Dit zijn twee grote versie-updates, iets wat meer fabrikanten als standaard hanteren. De OnePlus 3T is nog maar sinds 15 november 2016 op de markt, dus als na Android 8.0 er maar weinig tot geen beveiligingsupdates zullen worden uitgerold, dan is de update-ondersteuning van iets meer dan een jaar toch wel erg kort. Eerder heeft OnePlus 3 al aangeven dat de 3 en 3T Android O nog dit jaar zouden krijgen.

Ander nieuws gaat over de OnePlus 5: dit toestel zal ook een Open Bèta-programma krijgen zodra de OnePlus 3 en 3T de update naar Android 8.0 hebben ontvangen. In het bèta-programma worden bepaalde features als eerste getest, voordat ze breder worden uitgerold. OnePlus laat ook weten dat de Open Bèta voor de 3 en 3T wat minder aandacht dan de OnePlus 5 krijgt omdat dit laatste toestel meer bugfixes en andere software-verbeteringen moet krijgen dan de 3 en 3T, die al langer op de markt zijn. Er zal nu ook één keer per maand een bèta-update voor de 3 en 3T uitrollen, in plaats van om de twee weken zoals voorheen het geval was.

Ten slotte zal er 'binnenkort' de beveiligingspatch van augustus naar de 3 en 3T worden uitgerold: de update naar OxygenOS 4.5 is vertraagd, waar deze patch eerst bij in zat. Daarom heeft OnePlus besloten de beveiligingsupdate los uit te rollen, en daarna OxygenOS 4.5 uit te brengen. Wat hier precies nieuw aan zal zijn wordt helaas niet genoemd. Wat vind jij van de beslissing van OnePlus om Android 8.0 O de laatste grote update van de 3 en 3T te maken?

Bron: OnePlus Forum

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk