Sony presenteert XZ1 en XZ1 Compact met super-slowmotion camera

Sony presenteert XZ1 en XZ1 Compact met super-slowmotion camera

Sony op IFA 

Sony heeft in totaal drie nieuwe toestellen tijdens de IFA in Berlijn gepresenteerd. Nadat er in Barcelona in het voorjaar ook al enkele toestellen waren aangekondigd, blijft Sony dus bij releases om het halfjaar. Wat bij alle drie de toestellen opvalt is dat er geen dunne schermranden aanwezig zijn. Diverse fabrikanten zoals LG en Samsung zetten hier vol op in, maar Sony gaat voorlopig hier nog niet in mee.

Sony Xperia XZ1

Het eerste nieuwe toestel is de Sony Xperia XZ1, de opvolger van de dit voorjaar aangekondigde Sony XZs. De Xperia XZ1 is een 5.2 inch high-end toestel met HDR. Met HDR kunnen kleuren beter worden weergeven, en is het verschil tussen het lichtste en donkerste punt van het scherm groter.

Daarnaast wordt de Snapdragon 835 ingezet. Dit is op dit moment de krachtigste chip van Qualcomm. Daarnaast is de super-slowmotion camera ook van de partij. Deze kan beelden opnemen met 960 beeldjes per seconde. Hierdoor is het mogelijk om sterk vertraagde, super-slowmotion, beelden weer te geven. Deze feature kenden we al van de Sony Xperia XZ Premium, een ander high-end toestel van Sony met een 4K HDR scherm.

Verder is er 64 GB intern geheugen aanwezig, samen met 4GB werkgeheugen en een 3.000 mAh accu. Het toestel zal ook waterbestendig worden met zowel IP-65 als IP-68 certificering. Dit houdt in dat de Xperia XZ1 zowel tegen water kan die wordt besproeid vanaf elke hoek, als dat het compleet ondergedompeld kan worden tot een diepte van 1.5 meter. Aan de zijkant is weer de vingerafdrukscanner te vinden, net als een knop om de camera mee te starten een foto te nemen. De locatie van NFC is verhuisd van de voor- naar de achterkant, naast de flitser van de camera. De accucapaciteit is 2.700 mAh, niet erg groot voor een dergelijk toestel.

Sony Xperia XZ1 Compact

Het tweede high-end toestel is de Xperia XZ1 Compact. Dit toestel heeft een 4.6 inch scherm met een HD-resolutie. Voor de kracht zorgt de Snapdragon 835, samen met 4GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen. Hiermee maakt Sony weer high-end compacte toestellen, nadat de Xperia X Compact van vorig jaar nog een minder krachtige chip bevatte.

Aan de zijkant zien we opnieuw de powerbutton die dienst doet als vingerafdrukscanner. Ook is er een knop aanwezig waarmee je zowel de camera kan starten als een foto kan nemen. Deze camera zal net als de XZ1 weer in 960 fps super-slowmotion kunnen opnemen. De afmetingen van het toestel zijn 65x129x9,3mm, en het gewicht is 140 gram. Ook hier is de accu weer 2.700 mAh.

Sony Xperia XA1 Plus

Het derde en laatste toestel is de Xperia XA1 Plus. Dit is een mid-range toestel. Zo wordt er een minder krachtige chipset gebruikt dan bij de andere twee toestellen. Het scherm is een 5.5 inch Full-HD exemplaar, en de vingerafdrukscanner zit opnieuw in de powerbutton verwerkt. De accu heeft een capaciteit van 3430 mAh.

Sony-smartphones prijs en beschikbaarheid  

De Sony Xperia XZ1 zal in vier kleuren beschikbaar zijn: zwart, blauw, zilver en roze. De smartphone is vanaf eind september leverbaar en krijgt een adviesprijs mee van 699 euro. De Xperia XZ1 Compact ligt eveneens eind september in de winkel en zal een prijskaartje van 599 euro krijgen. Beide toestellen, die draaien op Android 8.0 Oreo, zijn per direct te pre-orderen, waarbij snelle bestellers gratis draadloze noise cancelling headphones krijgen.

Het mid-range-model, de Sony Xperia XA1 Plus, komt in het najaar op de markt in de kleuren goud, blauw en zwart en zal dan een adviesprijs van 349 euro meekrijgen.

Sony Xperia XA1 Plus
3430 mAh
5.5 inch - 1920 x 1280 px
32 GB
Mediatek MT6757 Helio P20

Meer info

Sony Xperia XA1 Plus
3430 mAh
5.5 inch - 1920 x 1280 px
32 GB
Mediatek MT6757 Helio P20

Meer info

Lees meer over:
Sony

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties