ASUS ROG Phone: prijs en beschikbaarheid bekend

ASUS ROG Phone: prijs en beschikbaarheid bekend

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

ASUS heeft enkele maanden geleden de ROG Phone aangekondigd. Deze smartphone is volledig gericht op de veeleisende gamers van nu. Vandaag heeft ASUS ook de prijs en beschikbaarheid van het toestel naar buiten gebracht.

ASUS ROG Phone

Op 5 juni kondigde ASUS de ROG Phone aan, een smartphone speciaal voor gamers die moet concurreren met bijvoorbeelde Black Shark van Xiaomi. De ASUS ROG Phone (Republic of Gamers) is volgens ASUS opgebouwd uit componenten die het mobiele gamen moeten verbeteren.

ROG Phone

De chipset die in de ROG Phone draait is een Qualcomm Snapdragon 845 en deze is door ASUS samen met Qualcomm aangepast zodat hij op hogere snelheden kan werken. De chipset heeft een kloksnelheid van 2,96 GHz en dat is 200 mHz hoger dan de standaard chipset. Van deze hoge kloksnelheid wordt alleen gebruik gemaakt wanneer er een game draait op het toestel. In alles andere gevallen zal er van een lagere kloksnelheid gebruik gemaakt worden energie te besparen. Het toestel maakt gebruik van een 6 inch AMOLED-beeldscherm met een refresh rate van 90Hz. Verder is de smartphone uitgerust met 8GB aan werkgeheugen en 128 of 512 GB aan interne opslag.

ROG Phone

In de instellingen kun je de X-mode activeren waarmee de juiste snelheden bepaald worden voor de taken die je op dat moment uitvoert. Je kunt zelf aangeven wanneer je daar gebruik van wil maken, bijvoorbeeld wanneer je een bepaalde game opstart. Voor extra koeling heeft ASUS de ROG Phone van een AeroActive Cooler voorzien. Dit is een accessoire die je aan de buitenzijde van het toestel kunt klikken. Verder zijn er speciale docks voor in de hand of om op je bureau te zetten en de game op een beeldscherm te spelen. De WiGig Dock maakt van het toestel een echt handheld gaming device.

Priis en beschikbaarheid

ASUS heeft bekend gemaakt dat de ROG Phone vanaf 18 oktober beschikbaar zal zijn. De prijzen zijn als volgt:

> ASUS ROG Phone 128GB $899 (€782)

> ASUS ROG Phone 512GB $1099 (€956)

> ASUS ROG Mobile desktop docks $229,99 (€200)

> ASUS ROGTwinView Dock $399,99 (€347)

> ASUS ROG Gamevice Controller $ 89,99 (€78)

> ASUS ROG WigGig Dock $329,99 (€287)

> ASUS ROG Professional Dock $119,99 (€104)

> ASUS ROG Phone Case $59,99 (€52)

Wanneer je een minimale set-up wil aanschaffen van dit toestel met een accessoire dan ben je toch al snel €1000 kwijt. Dat klinkt veel maar de ASUS ROG Phone is dan ook geen gewone smartphone waar je ook een beetje mee kunt gamen. Dit apparaat is helemaal gemaakt om je de beste ervaring te geven tijdens het spelen en de ervaring leert ons dat liefhebbers daar best een dergelijk bedrag voor over hebben. De Nederlandse PR van ASUS meld dat bovenstaande informatie niet helemaal correct is voor de Nederlandse markt en dat er binnenkort meer informatie naar buiten zal komen.

Bron: AnandTech (Tip Dirk Jan)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk