ASUS
De ASUS Transformer-serie waren de eerste tablets waar gewerkt werd met het afneembare toetsenbord wat later door enkele andere merken is overgenomen. Daarnaast heeft het bedrijf samen met Google de Nexus 7 (2012) en Nexus 7 (2013) geproduceerd en op de markt gebracht en dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd.
Tijdens de IFA hebben we de ASUS Memopad 7 gezien en hoewel we dat niet mogen zeggen is dat toch eigenlijk wel de opvolger van de Nexus 7. Dat mogen we niet zeggen omdat het geen Nexus is, maar het is overduidelijk waar de Memopad 7 zijn genen vandaan heeft. Er zijn inmiddels al meerdere tablets met de naam dezelfde naam, dit betreft de MeMO Pad 7 ME572C.
Design
ASUS heeft met de Memopad 7 de designers van het bedrijf aan het werk gezet en gevraagd om devaststaande vorm van de tablet toch zo te ontwerpen dat deze zich kan onderscheiden van de rest van de markt.
Dat onderscheiden is ze gelukt. Het scherm ligt niet in de body maar er bovenop. De body is rechthoekig maar het scherm heeft afgeronde hoeken waardoor het echt lijkt dat het scherm bovenop de body is gelegd. De zijkanten van de tabet zijn netjes afgerond en de knoppen rondom zijn netjes afgewerkt.
Wat wel opvalt is de grote bezel aan de boven- en onderzijde van het toestel. Dat was al bij de Nexus 7 zo en is naar mijn beleving alleen maar meer geworden bij deze MeMO Pad 7. Toen en waarschijnlijk nu zegt men bij ASUS nu ook dat het handig is om de tablet vast te houden in landscape zonder dat je handen op het scherm zelf zitten.
De achterzijde heeft in de linkerbovenhoek een camera met een mooie zilveren ring er omheen. Het materiaal is geribbeld waardoor je als gebruiker goede grip hebt tijdens het gebruik. In het midden zit een mooie inlay van het ASUS logo in het zilver, weet je tenminste zeker dat je de goede hebt.
De designers hebben ook hun slag geslagen aan de achterzijde want die is ook niet gewoon . De achterzijde bestaat eigenlijk uit twee delen waardoor het lijkt dat het geribbelde idee als een soort bladzijde over het gladde deel heen ligt. Dat heeft verder geen functie maar is puur ‘esthetisch’. Wat verder nog opvalt aan de onderzijde en de bovenzijde zijn de twee sleuven waar het geluid uit moet komen.
Specificaties
Het 7 inch-scherm van de Asus Memopad 7 heeft 1920×1200 pixels en wanneer je deze gaat tellen kun je er 323 per inch vinden. Het scherm is dus heerlijk strak en de kleuren spatten ervan af. Daarbij zit er ook geen enkele ruimte tussen scherm en display zodat het er echt bovenop ligt.
Wanneer we de motorkap openen zien we een quadcore-chipset van Intel die we nog niet zo vaak tegengekomen zijn. Deze chipset heeft een kloksnelheid van 1.8 GHz. Het werkgeheugen is 2GB groot en dat zorgt samen met de Intel Atom-chipset voor een prima combinatie voor werk en plezier.
Wat we op de Nexus 7 ontbeerden vinden we wel op de Memopad 7 en dat is mogelijkheid om het geheugen met een microSDkaart uit te breiden. Standaard is er 16 of 32 GB opslagruimte aanwezig op het toestel.
De voorzijde heeft een camera van 2 megapixel en de achterzijde heeft een camera van 5 megapixels en dat is voldoende. De interface van de camera is duidelijk en geeft je een aantal mogelijkheden om het resultaat te pimpen van je foto. Er is geen flits aanwezig.
Software
Omdat dit geen Nexus is kan ASUS dus zichzelf uitleven wanneer het gaat om de software. Gelukkig is de Zen UI van ASUS best te doen. De eigen iconen zijn plat en kleurrijk maar gelukkig niet te kleurrijk er zijn overal wat extra’s te vinden en vooral de notificaties zijn heel anders en niet perse een verslechtering.
Er zijn eigen applicaties aanwezig zoals een browser (die we dus niet moeten gebruiken), een audiowizard, en nog een aantal apps. Ze zitten niet in de weg en worden je niet opgedrongen en dan mag bloatware van mij wel.
Conclusie
ASUS heeft een prima 7 inch-tablet op de markt gezet die gezien zijn verkoopprijs van €199 zeker interessant zal zijn voor veel gebruikers. Het design moet je wel van houden want ASUS is altijd wel redelijk “classy” in zijn ontwerpen en kleuren. Bij de Asus Memopad 7 ME572c heb je de keuze tussen goud, bruin en rood.
Pluspunten
→ Mooie prijs voor deze uitvoering
→ Helder en scherp scherm
→ SDkaart mogelijkheid
Minpunten
→ Design, je moet ervan houden
→ Brede bezels, ik vind het toch zonde
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten