Android 7.0 Nougat voor Samsung Galaxy S6 van start in Nederland en België

Android 7.0 Nougat voor Samsung Galaxy S6 van start in Nederland en België

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android 7.0 voor Galaxy S6

Zo'n negen maanden na de officiële lancering van Android 7.0 Nougat is deze beschikbaar gekomen voor de populaire Samsung Galaxy S6. Het toestel wordt met deze update voorzien van (bijna) de laatste versie van het Android-besturingssysteem.

Hierin zijn een aantal zaken nieuw. Zo zien we onder andere verschillende optimalisaties voor de accu en zijn er aanpassingen gedaan aan de lay-out van het volledige systeem. Je zult dus regelmatig nieuwe schermen tegenkomen, waarbij de software nu weer grotendeels gelijkgetrokken is met de Samsung Galaxy S7.

Er zijn verschillende versies van de Samsung Galaxy S6 in omloop. Zo zijn er de zogenaamde 'branded' smartphones, die uitgegeven zijn door een provider en waarbij er extra software toegevoegd is. Vodafone, T-Mobile en Ben-branded S6-en, hebben de update inmiddels al binnen gekregen. De zogenaamde PHN-versie is nu ook aan de beurt en krijgt vanaf vandaag de update naar Android 7.0 Nougat.

Downloaden

De update wordt op dit moment uitgerold voor de unbranded Nederlandse en Belgische smartphones. Op de S6 kun je via de instellingen checken of er al een update beschikbaar is. Vervolgens zal deze via WiFi gedownload worden om daarna te installeren. Hou er wel rekening mee dat het zeker een half uur kan duren voordat je toestel weer volledig opgestart en bruikbaar is. De update heeft een grootte van 1137,56MB, het is dus verstandig deze via WiFi te downloaden als je databundel niet al te groot is.

Heb je nog geen update binnen, dan is het mogelijk het toestel op PC of Mac aan te sluiten om vervolgens de update uit te voeren via de software van Samsung. Heb jij de update al binnen en merk je grote verschillen? Laat het weten in de comments!

Tips: Koen , Richard en Daniel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk