Android 11 Beta: zo activeer je de mediabediening in snelle instellingen

Android 11 Beta: zo activeer je de mediabediening in snelle instellingen

Android 11 Beta

Android 11 Beta is aangekondigd en deze software bevat veel nieuwe functies zoals de chat-bubbels, smarthomebediening, app-suggesties en mediabediening in de snelle instellingen. Deze vernieuwde mediabediening is niet standaard geactiveerd in Android 11 Beta. We leggen daarom in dit artikel uit waar je deze functie aan kunt zetten.

Android 11 - mediabediening in snelle instellingen

Mediabediening in de snelle instellingen

De mediabediening is in Android 11 Beta naar de snelle instellingen verhuisd. Op deze manier kun je boven in het meldingenscherm heel makkelijk muziek of podcasts afspelen, pauzeren of achter- of vooruitspoelen. Veeg voor deze mediabediening vanuit het startscherm naar beneden. Dan krijg je een kleine weergave van de mediaknoppen te zien. Als je nog een keer naar beneden veegt, zie je een uitgebreider menu met mogelijkheden. Veeg naar links en rechts om te wisselen tussen muziek en podcasts.

Je kan tevens vanuit deze weergave de muziek of podcast naar een koptelefoon of speaker streamen in plaats van je telefoon. Ondersteuning voor wifi- of cast-apparaten is er helaas nog niet.

Android 11 - mediabediening in snelle instellingen

Nieuwe mediabediening inschakelen

1. Ga naar instellingen > Over de telefoon

2. Tik vervolgens minimaal zeven keer op het 'build-nummer'

3. Vervolgens zie je verschijnen dat je ontwikkelaar bent

4. Ga naar Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Ontwikkelaarsopties

5. Scroll naar het kopje 'Media' en schakel 'Media resumption' in

Android 11 - mediabediening in snelle instellingen

De nieuwe Android 11-mediabediening heeft in deze bètasoftware een prominentere plaats in de interface gekregen. Dat wil overigens niet zeggen dat we de functie ook in de definitieve Android 11-versie gaan terugzien. Google kan altijd nog besluiten om nieuwe functies niet te implementeren, zoals we dat eerder ook bij de chat-bubbels in Android 10 zagen.

Je leest in dit artikel alles over de nieuwe functies van Android 11 Beta en je kan hier terecht voor instructies om Android 11 Beta op je telefoon te installeren.

Lees meer over:
Android 11

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties