'Android 11 plaatst muziekspeler in de snelle instellingen van je telefoon'

'Android 11 plaatst muziekspeler in de snelle instellingen van je telefoon'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android 11-muziekspeler

Google houdt ervan om creatief aan de slag te gaan met de interfaces van zijn apps en testversies van apps en zijn nieuwe Android 11-besturingssysteem zijn daar de geknipte plek voor. Iedereen die een testversie van Chrome gebruikt, kan beamen hoe verschillende versies van een interface soms te zien zijn in de app alvorens Google een definitieve versie uitrolt naar de stabiele versie van zijn browser.

In de Developer Preview van Android 11 heeft XDA Developers ontdekt dat Google werkt aan een manier om de muziekspeler uit je meldingenoverzicht te halen en daarentegen in je snelle instellingen te plaatsen. Je ziet nu standaard twee rijen met de knoppen van der snelle instellingen - dat zijn de knoppen voor onder meer bluetooth, wifi en Niet storen - en rechts komt dan de muziekspeler als je media afspeelt. Je kan zo gemakkelijker media pauzeren of door je muzieknummer bladeren zonder door je meldingen te vegen.

De muziekspeler in de snelle instellingen

Betere locatie?

Het is niet geheel verwonderlijk dat Google de muziekspeler een betere plaats wil geven in de Android-interface, want gebruikers die dagelijks door tal van meldingen worden overspoeld, weten als geen ander dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Zeker als je muziekspeler ook nog eens onderaan je meldingen komt, waardoor hij minder toegankelijk wordt. In de nieuwe interface verplaatst de muziekspeler naar net onder je snelle instellingen als je alle knoppen openklapt.

Hoewel de nieuwe Android 11-muziekspeler een prominentere plaats krijgt in deze interface, wil dat niet zeggen dat we hem daarom per definitie op onze Android 11-telefoons gaan zien. De functie werkt op dit moment nog niet standaard, maar je kan ze wel handmatig activeren. In dit artikel lees je alles over de verbeteringen van de eerste Android 11 Developer Preview.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk