Malware

Lees al het laatste nieuws over Malware

Gebeuren er vreemde dingen op je telefoon? Dan bestaat de kans dat er kwaadaardige apps aan het werk zijn. Wij leggen op Androidworld uit wat de mogelijke tekenen zijn van malware-apps en wat je eraan kan doen. Voorkomen is daarbij beter dan genezen.

Wat is malware?

Malware, kort voor 'malicious software' (schadelijke/kwaadaardige software), is een type programma dat is ontworpen om computers en smartphones te infecteren en er op meerdere manieren schade aan toe te brengen. Malware kan computers en apparaten op verschillende manieren infecteren en bestaat in verschillende vormen, zoals virussen, wormen, trojans en spyware.

Android-malware

Android-telefoons zijn over het algemeen relatief goed beschermd ten opzichte van klassieke virussen en en daarom is het niet nodig om een antivirus of dergelijke apps op je telefoon te gebruiken. Dergelijke apps kunnen je telefoon alleen maar vertragen.

Toch wil dat niet zeggen dat je niet het slachtoffer kunt worden van phishing, want bedrog via WhatsApp komt vandaag heel vaak voor. Het is ook mogelijk om onbedoeld kwaadaardige apps op je telefoon te installeren, bijvoorbeeld vanuit alternatieve applicatiewinkels of bedrieglijke advertenties. Wij vertellen in dit artikel over de mogelijke tekenen van malware op je telefoon en wat je moet doen. Meer informatie over malware en Android vind je hieronder.

Dit vind je misschien ook leuk